make-up over datum

Waar je welke make-up merken (het goedkoopst) kan kopen

Dit artikel heb ik ongeveer een jaar geleden ook gemaakt, maar in de tussentijd is er veel veranderd in de make-up beschikbaarheid. Gelukkig! Veel merken zijn toch wat dichter bij huis gekomen. Nog even op een rijtje waar ze allemaal te vinden zijn.

Let op: alle linkjes naar genoemde webwinkels staan ONDERAAN in het artikel. Als er een * achter staat link ik niet direct naar de site maar naar een artikel dat gaat over hoe de winkel werkt of je de service gebruikt, omdat Shipito bijv. ingewikkeld is en Elcorteingles in het Spaans.

Er zijn meestal per merk meerdere opties! Door het stukje onder het merk naar keuze te lezen kom je erachter welke optie het goedkoopst is.

 

high end make-up

 

Anastasia Beverly Hills

Wat Anastasia Beverly Hills betreft heb je een paar opties. Een aantal producten zijn gewoon te verkrijgen bij Douglas. Ook Beautybay heeft een selectie van het merk, en bij Beautybay is o.a. de Dipbrow een stuk goedkoper! Beautybay is een Britse webwinkel, dus geen douanekosten. En meestal ook geen verzendkosten. Ten slotte zijn sommige specifieke producten wél echt alleen via Anastasiabeverlyhills.com te koop. Via Shipito kan je het allemaal wat goedkoper fixen.

Colourpop

Kun je tegenwoordig gewoon rechtstreeks via de Colourpop site bestellen! Da’s ook het enige officiële verkooppunt, dus ik zou het gewoon lekker op die manier doen. Je kan je bestelling nog wel een omweggetje via Shipito laten maken om de kosten te drukken.

Kat von D

Tegenwoordig ook lekker bij de Franse Sephora te koop! Dat is een stuk makkelijker dan voorheen. Sephora.fr vraagt wel €13 verzendkosten. Kat von D is ook te koop via Elcorteingles.es, en daar zijn de verzendkosten maar €7.

Too Faced

Too Faced blijft een beetje lastige. Je kan niet rechtstreeks van de site bestellen als Europeaan. Vet jammer. Je kan Too Faced eigenlijk alleen via Sephora.com, Sephora.fr of (een deel van de collectie) bij Elcorteingles.es. Toch nog best veel opties voor een ‘lastige’.

Nars

Voor NARS producten kun je gewoon naar de EU site van Nars. Ook Asos verkoopt make-up van dit merk! Opvallend, want het is eigenlijk een webshop voor kleding.

Tarte

Te koop bij Sephora.com en een deel van de collectie bij QVC UK.

Jeffree Star Cosmetics

Tegenwoordig komt alles van Jeffree Star Cosmetics op Beautybay.com, en dat scheelt een hele hoop verzend- en douanekosten. Enige nadeeltje: nieuwe producten komen éérst op de site van Jeffree Star Cosmetics zelf en een paar weken later pas op Beautybay. Tegenwoordig ook te koop bij The Makeup Spot!

NYX

Een deel van het hele assortiment kan je bij Douglas bestellen. Voor de nieuwste producten en de rest van het assortiment kun je gewoon naar de NYX store in Amsterdam. Als je in België woont heb je zelfs meerdere NYX winkels in het land.

Jouer

Te koop op de eigen site van Jouer of via Cultbeauty. Via Cultbeauty heb je geen douanekosten. Ook via Beautybay heb je geen douanekosten.

Urban Decay

Urban Decay producten kun je bij ICI Paris XL vinden. Op de Sephora.com site staan ze wel, maar worden ze niet naar Nederland verzonden. Via de Franse Sephora kun je dan wél weer Urban Decay bestellen. Ten slotte kun je ook nog via Feelunique Urban Decay bestellen. Wat een drama is het soms.

Huda Beauty

Een prachtig merk! Huda Beauty kun je van de originele site bestellen, maar da’s ook meteen het duurst. Sephora.com is een betrouwbare, dure optie. Ten slotte kan je Huda Beauty ook op CultBeauty vinden. Scheelt in ieder geval douanekosten.

LimeCrime

Te koop op de eigen site en ASOS.

Gerard Cosmetics

Make-up van Gerard Cosmetics kun je op de eigen website van Gerard Cosmetics en op BeautyBay vinden. Maar ook gewoon in een Nederlandse webshop; The Makeup Spot.

Ofra

Dit merk is op zo veel plekken te koop tegenwoordig. Ten eerste natuurlijk op de eigen site. Eigenlijk is Boozyshop het snelst, want dan heb je het gewoon de volgende dag in huis. Beautyandbobs verkoopt ook Ofra.

MakeupGeek

Op de eigen -Amerikaanse- site kun je MakeupGeek bestellen, maar als je rechtstreeks bestelt zal het een duur grapje worden. Je kan Shipito inzetten of via BeautyBay MakeupGeek bestellen.

Morphe

Morphe is op aardig wat plekken te koop: de eigen site, Beautybay, Boozyshop, Beauty88 en vast nog wel meer. De populairste oogschaduw palettes van Morphe zijn alsnog bijna altijd uitverkocht. Houd de websites in de gaten wanneer ze bijgevuld worden.

 

De linkjes naar alle webwinkels:

Anastasia Beverly Hills
Asos (geen verzendkosten, geen douanekosten)
BeautyBay (gratis verzending boven €20, geen douanekosten)
Beauty and Bobs (gratis verzending vanaf €49, geen douanekosten)
Boozyshop
Cultbeauty (gratis verzending vanaf €50, geen douanekosten)
Colourpop (gratis verzending vanaf €50, wél douanekosten)
Douglas (geen verzendkosten, geen extra kosten)
El Corte Ingles* (geen douanekosten)
Huda Beauty (wél douanekosten)
Jeffree Star Cosmetics (wél douanekosten)
Jouer (wél douanekosten)
LimeCrime (wél douanekosten)
Makeup Geek (wél douanekosten)
Morphe (wél douanekosten)
Nars EU (geen douanekosten)
Ofra (wél douanekosten)
Sephora.com (tijdens het bestelling betaal je belasting, hierna geen douanekosten)
Sephora.fr (geen douanekosten)
Shipito*
The Makeup Spot

 

Klopt er iets niet, is er iets veranderd of heb je een aanvulling? Laat het me weten!
Vragen met betrekking tot het bestellen kun je me ook altijd stellen!