Shipito uitleg tutorial

Shipito uitleg | Make-up uit Amerika bestellen

Shipito uitleg | Make-up uit Amerika bestellen

Een droom van mij is uitgekomen. Je kunt met weinig moeite alle make-up uit Amerika bestellen die normaal niet naar Europa verzendt. Het heet Shipito. In dit artikel leg ik met screenshots uitgebreid uit hoe het allemaal precies werkt.

Om te beginnen: Shipito is een bedrijf waar je je eigen adres in de Verenigde Staten krijgt en die jouw pakketjes doorstuurt naar jouw adres. Het Amerikaanse adres dat je krijgt is in werkelijkheid een mailbox, maar is wel echt een geldig adres. Je kunt dus bestellen van elke site die je maar wilt en het op jouw Amerikaanse adres laten bezorgen. Shipito stuurt het dan door naar jouw adres in Nederland (of België).

Laat je alsjeblieft niet afschrikken door de lengte van dit artikel: het is helemaal niet ingewikkeld. Het is hier alleen een lang stuk tekst geworden doordat ik echt elk detail uitgebreid heb uitgelegd. Heel veel dingen spreken voor zich als je eenmaal aan de slag gaat.

Shipito uitleg tutorial

Hoe werkt Shipito.com?

Je begint met het aanmaken van een account op Shipito.com. Als je je account aan hebt gemaakt krijg je een Amerikaans adres toegewezen die aan jouw Shipito account gekoppeld is. Het adres dat je krijgt is een uniek adres. Je kan een gratis account nemen, of een account waar je voor betaalt. Met een gratis account krijg je dus je eigen Amerikaanse adres, pakketjes worden tot 180 dagen bewaard en je ontvangt een notificatie en 2 foto’s van je pakketje wanneer het aangekomen is. Het meest belangrijke verschil tussen een gratis en een betaald account is dat je met een betaald account verschillende pakketjes tot één groot pakket kan laten voegen. Met een gratis account kan je wél meerdere pakketten tegelijk in je mailbox hebben, je kan ze dan alleen niet in één doos samen laten voegen.

Kort samengevat: maak een account, dan krijg je een Amerikaans adres, wat in werkelijkheid een mailbox oftewel een kleine opslagruimte is waar je meerdere pakketjes tegelijk in kan hebben liggen.

Shipito tutorial uitleg

Hoe duur is Shipito?

Update van dit artikel in 2021: de verzendkosten zijn door de jaartjes heen wel wat gestegen. Wat de kosten betreft raad ik je alleen aan om Shipito te gebruiken als:

 • Het echt de enige manier is om aan een product te komen
 • Je samendoet met meerdere mensen en de verzendkosten verdeelt

Ik hoor steeds vaker dat kleine pakketjes bijvoorbeeld een euro of 20 kosten om naar Nederland te verzenden. Erg goedkoop is het niet, maar als je de kosten kan splitten valt het mee en als het de enige manier is om aan een product te komen is het de moeite sneller waard.

Hoe werkt het bestellen?

Het bestellen bij een Amerikaanse webwinkel naar keuze doe je zelf. Je bestelt wat je maar wilt, waar je maar wilt, en laat het naar het adres dat bij je account hoort verzenden. Als je toch niet snapt hoe het bestellen bij een bepaalde webwinkel werkt, kan Shipito je daar ook bij helpen. Log dan in op je Shipito account en klik op ‘assisted  purchases’ en dan op ‘new assisted purchase’. Een medewerker van Shipito gaat je dan helpen met het plaatsen van de bestelling.

Omdat je adres uniek is en aan jouw account gekoppeld hoef je Shipito geen melding te sturen dat er een pakket onderweg is. Wanneer het pakket bij Shipito binnen is gekomen herkennen zij namelijk aan het huisnummer dat op het pakket staat dat het voor jou is. Je krijgt dan een notificatie in je account en een e-mail dat er een pakket in jouw mailbox aangekomen is. Hier zitten zelfs 2 foto’s van je pakketje bij.

Shipito uitleg tutorial

Als je inlogt in je account is dit de ‘homepage’ van je account. Ik heb hier even ontleed hoe je de adresgegevens in moet vullen wanneer je aan het shoppen bent. Ik gebruik hiervoor even mijn eigen Shipito adres.

Mijn Amerikaanse adres is als volgt:
2220 Meridian Blv.
Suite #FM658
Minden, NV, 89423

Dat vul je als volgt in bij het adres dat je moet invullen wanneer je gaat betalen:

2220 Meridian Blv is het adres. Dit vul je in bij de eerste adresregel.
#FM658 is het huisnummer.
NV is de afkorting van de staat Nevada. Bij de staat moet ik dus Nevada invullen.
Minden is de woonplaats.
89423 is de postcode, oftewel de zip code.
Bij het land kies je natuurlijk de Verenigde Staten / USA.

Je pakketje is nu onderweg naar je Amerikaanse adres. Vaak ontvang je van de webshop waar je besteld hebt een track and trace code. Het duurt een paar uur voordat Shipito verwerkt heeft dat je pakketje binnen is gekomen. Als er in je track and trace staat dat het pakketje bezorgd is, kan het dus een paar uur duren voordat je een mailtje van Shipito hebt dat je pakketje er is. Geen paniek dus! Shipito moet namelijk het pakketje registeren, foto’s maken en de notificaties en foto’s naar jou sturen.

De verzendkosten betalen gaat ook via je Shipito account. Die doe je door onder ‘account balance’ op ‘deposit’ te klikken. Je kan dan via Paypal of met creditcard je account opwaarderen. Het duurde bij mij een kwartiertje voordat het geld er daadwerkelijk op stond nadat ik (met creditcard) had opgewaardeerd. Wederom, geen paniek.

Shipito tutorial uitleg

Als je pakketje binnen is gekomen, zie je dat terug in je account. Zo leuk dat die foto’s erbij zitten! Nu moet je het pakketje naar jouw adres in Nederland of België sturen.

Je betaalt $2 dollar per pakketje (verwerkingskosten) en de verzendkosten van het pakket. Je kan zelf uit een heleboel koerierbedrijven kiezen en je kan ook zelf kiezen of je het pakket verzekert of niet. De verzendkosten zijn dus niet alleen afhankelijk van het gewicht maar ook van wat je zelf wilt.

Wanneer je het pakket doorstuurt naar jouw eigen adres in NL/BE moet je 3 dingen invullen:

Verzending
het gewicht en de afmetingen van het pakket zijn door Shipito al ingevuld. Je hoeft alleen zelf te kiezen via welk koerierbedrijf je het pakketje verzonden wilt hebben, of je track and trace wilt en of je het pakket wilt verzekeren.
Delivery information
Dit zijn jouw eigen adresgegevens in NL/BE, hier moet je dus invullen waar het pakketje nu heen moet.

Custom Declaration
Dit is de douane informatie. Bij de douane informatie moet je invullen wat er allemaal in het pakket zit en wat de waarde daarvan is, oftewel hoeveel het gekost heeft. Boven de 20 euro waarde zal je importbelasting moeten betalen.. Gaat de douane dit controleren? Ja, tegenwoordig wordt er streng op gecontroleerd. Shipito controleert er ook zelf op. Je komt niet meer onder de douanekosten uit, helaas.

Als je dit allemaal ingevuld hebt moet je nog even op bevestigen klikken zodat je pakket daadwerkelijk verzonden wordt. Als je een track and trace code hebt kun je het pakketje volgen via je Shipito account.

Hoe snel een pakketje bij jou thuis is ligt ook aan het type verzending dat je hebt gekozen, maar over het algemeen zijn ze vrij snel! Ongeveer een week verzendtijd is normaal en is best snel voor iets dat uit de VS moet komen.

Dus ik ga inslaan! Colourpop, Jeffree Star, Too Faced, nog meer Colourpop en ga zo maar door. Als je nog vragen hebt kun je mij die altijd stellen.

Wie gaat er net als ik arm worden?

Posts created 897

85 gedachten over “Shipito uitleg | Make-up uit Amerika bestellen

 1. Wow wat handig dit! Ik heb het nu niet direct nodig, maar mocht ik ooit iets uit Amerika willen pak ik zeker dit artikel er weer bij.

 2. Wat handig dit. Ik ben al aan het bedenken wat je allemaal kunt bestellen wat eerst niet kon. Dankjewel voor het delen! Ik bn wel benieuwd naar de verzendkosten die Shipito berekend. Mag ik vragen wat jij betaald hebt aan verzendkosten?

 3. Toen ik het eerst zag verschijnen op de CP groep op Facebook was ik wat sceptisch maar het blijkt dus echt goed te werken! Super leuk dat je dit zo uitgebreid deelt. Heb je misschien een concreet voorbeeld van de kosten van bijvoorbeeld een CP bestelling? Dus hoeveel de verzendkosten bedroegen bij CP en nadien bij Shipito?

  1. Colourpop rekent nationaal (dus binnen de VS) $5 verzendkosten en boven de $30 bestelwaarde is verzending gratis. Ik had maar 1 liquid lipstick bestelt om te testen en de verzendkosten van dat doosje waren $3.

 4. Ooh wat een super handige artikel dit! Ik was hier al heel benieuwd naar en ik ga nadat ik vakantiegeld heb gehad zeker kijken of ik wat kan bestellen via dit. 🙂

 5. Wat fijn dat je het zo uitgebreid uitlegt! Het klinkt wel als een makkelijke manier om producten uit Amerika te kunnen bestellen, zeker van sites die niet naar Europa verzenden. Ik vraag mij alleen wel af of de verzending naar Nederland niet uiteindelijk nog vrij duur kan worden? Of hangt dat dan weer af van of je douanekosten krijgt? Ik zou het zelf denk ik niet durven om een andere waarde in te vullen om de douanekosten te vermijden; ik zou veel te bang zijn om dan toch betrapt te worden ofzo.

  1. Je kiest zelf via wel koerierbedrijf je het laat verzenden dus de goedkoopste optie valt altijd wel heel erg mee 🙂 Douane gegevens invullen is op eigen risico maar de kans is 99% dat het goed gaat als er geen factuur in het pakket zit. Als je wel ‘betrapt’ wordt betaal je volgens mij de ‘gewone’ douanekosten die je ook al zou hebben gehad.

 6. Hier heb ik echt nog nooit van gehoord, maar wat ontzettend slim bedacht. Hoe vaak komt het wel niet voor dat je iets wilt bestellen maar het kan gewoon niet. Goed uitgelegd ook!

 7. Zeker een handig artikel voor diegenen die die merken graag willen bestellen. Je hebt het uitgebreid beschreven, volgens mij kan er niets meer mis gaan als je het op deze manier doet!

 8. Ik had dit ooit ergens gelezen, maar was het daarna weer kwijtgeraakt! Heel fijn dat ik het nu teruggevonden heb. Ik sla het meteen op! Erg handig ook met deze duidelijke uitleg. Dank je wel!

 9. Wat goed! Ik heb dit soort sites wel eens eerder gezien maar die waren zo duur! Dit is een leuke niet al te dure manier om de geweldige producten uit Amerika over te laten komen 🙂

 10. Dit artikel ga ik even opslaan! Ik had al regelmatig even op je blog gekeken, nadat je daar iets over vermeldde in je comment op beautylab met die Kylie lipsticks. Zeker voor merken als colourpop of Jill Stuart enz lijkt me dit handig. JeffreeStar koop ik trouwens wel rechtstreeks omdat ik ‘maar’ 10 dollar verzendkosten heb. Nog nooit douane geneuzel gehad, omdat die lipsticks onder de $20 kosten.

 11. Onwijs handig! Ik heb niet vaak dat ik echt iets uit het buitenland wil bestellen, maar dat het kán op deze manier, is wel heel fijn. Top artikel! X

 12. Super handig! Ik heb een vriendin die in Canada woont en altijd makeup enz op stuurt in ruil voor Rituals, Zwitsal enz! Omdat t daar niet te koop is.

 13. Net m’n eerste bestelling geplaatst bij colourpop hiermee :p ben benieuwd ! heb wel 22€ moeten betalen pff ik zal dan maar de factuur uit mn doos late halen haha

 14. HoiHoi! Erg leuk stukje wat je hier geschreven hebt. Ik ga eens verder kijken hier wat voor andere interessante dingen er te vinden zijn 🙂 Groetjes uit Haarlem

 15. ik ben blij dat ik eindelijk wat meer uitleg heb gekregen. Enkel bij de duane zit ik nog wat vast. ik durf niet te bestellen op een site voor ik daar wat meer info over heb. ik kan pas geld van men bankkaart Maesrto overzetten op mijn Shipito acc als ik een pakje heb besteld? maar als ik dan een pakje heb besteld hoe gaat dit verder ? waar moet ik dat aanduiden voor 1$ voor de factuur t laten verwijderen ? en van de 20$ waarde want ik zie het niet goed op de foto. ik ben bang dat als ik een pakje ga bestellen hij mijn bankkaart niet ga willen aanvaarden. Maestro dus .. en dat het daar blijft en dat ik betaald heb voor niets … kan de duane dat niet zien als je kleren besteld dat ze meer zijn dan 20$ of make up.. heb hier zoveel vragen bij, durf nog niet direct bestellen eigenlijk.
  kunnen jullie helpen ? groetjes

 16. Je hebt het zelf dus alleen maar geprobeerd met 1 lipstick?
  Ik wilde een bestelling doen bij de Sephora, maar omdat de verzendkosten daar 38 euro zouden zijn dacht ik dat shipito misschien goedkoper zou zijn. Ik had 5 make up artikelen en shipito gaf aan dat het 51 euro zou gaan kosten!
  Heb ik iets fout gedaan of zo? Want 2 pond voor verzenden of 51 is wel een groot verschil.

  Groetjes Ivana

  1. Inmiddels heb ik het al veel vaker gedaan, een stuk of 10 keer. Sephora is trouwens 1 van de weinige bedrijven die niet naar Shipito adressen verzendt, helaas … Hoe heb je dat trouwens ingevuld? Want op het moment dat je pakketje binnen is bij Shipito kun je uit verschillende koerierbedrijven kiezen en de goedkoopste valt altijd heel erg mee (Airmail), zeker geen 51 euro in ieder geval.

 17. leuk en handig maar heb een vraag ik wil de nars foundation kopen en ik wilde het van sephora gaan bestellen maar toen hoorde ik dat sephora het niet naar shipito verzendt weet jij een site die wel naar shipito verzendt die nars heeft?

  1. Asos.com is een Britse site die Nars verkoopt. Geen verzendkosten naar Nederland en geen douanekosten omdat het onder de EU valt! 🙂 Dus kan je rechtstreeks bestellen, hoeft niet eens via Shipito.

   1. Ik wou dus net Nars van Asos bestellen, maar ze shippen Nars dus alleen naar UK en Ierland 🙁 weetje een andere site binnen de EU nog die Nars shipt?

 18. ooh maar ze hebben de kleur stromboli niet jammer genoeg er is nu geen kleur die mij past ;c maar kan ik hun zeg maar vragen of ze die kleur ever krijgen

  1. Rosesbeautystore.com heeft ook NARS. Is ook een Britse webwinkel, dus weer geen invoerkosten. Ze hebben wel maar 10 tinten van de concealer zag ik. Je kan er bij Shipito trouwens ook voor kiezen om het extra in te laten pakken of te verzekeren!

  1. Oh de foundation! Die hebben ze ook op die site maar dan moet je even kijken of ze dan wel de kleur hebben die je wilt. Shipito kan ook, maar Nars heeft ook gewoon een Europese site zie ik. Je kan kijken of het daar lukt! http://narscosmetics.eu/on/demandware.store/Sites-EU-Site/en/Home-Show?cm_mmc=SEM-_-Google-_-NRI_G_EU_TM_EXACT_TM-_-nars%20cosmetics&gclid=Cj0KEQjwvIO_BRDt27qG3YX0w4wBEiQAsGu3eaZebufwruvM79XjyrJAFyFa3FZ-7pxuSuabbv0jKOIaAnpN8P8HAQ

 19. Oh echt dus mischien kan hetgewoon zonder shipito die nars site en ja ze hebben de kleur die ik wil maar ik weet het niet hoe kan ik kijken of ze het sturen ;s ik denk dat ik het eerder bij shipito ga doen want er is een mvr. die hem kapot binnen kreeg dus dan ga ik voor de zekerheid met shipito doen kan dat ?

 20. Fruugo heeft wel de nars foundation en stuurt naar nederland zonder verzendkosten en heeft ideaal en de kleur van de foundation die ik wil maar ik weet niet of ik die site kan vertrouwen want ik d8 het is best wel een raar site plus bij sephora hoorde ik ooit dat ze nars niet naar nl sturen ;c

 21. ik bedoel het is geen raar site maar een beetje van wow stuurt ie het echt naar nederland is die vertrouwbaar xD alsnog sorry voor het storen

  1. Dat verschilt per webwinkel. Meestal $10-$25 dollar verzendkosten, en uiteindelijk komen daar ook nog vaak douanekosten overheen.

  1. Ligt er natuurlijk aan hoe groot/zwaar het pakket is. Ik betaal meestal 8-15 dollar verzendkosten met de goedkoopste optie.

 22. Hoi Mariska,

  Weet jij toevallig hoeveel importkosten je moet betalen? Ik heb een bestelling gedaan van boven de 20 euro. Dus ik verwacht extra kosten alleen weet jk noet hoeveel. Is dit een vast bedrag of afhankelijk van de aankopen? Ik heb overigens niet besteld via shipito (was gratis verzenden) maar vroeg me af of jij dit misschien weet.

  Wel echt een fijn artikel! Ga het zeker in de toekomst ook proberen

  1. Vanaf ongeveer 25 euro kan je importkosten verwachten. Die hebben een basistarief van iets van 13 euro en daar komt nog 20% van de waarde van het pakket bovenop. Echt zuur 🙁

 23. Mag ik hier wat over vragen? Ik heb shipito aangemaakt en nu wil ik bij Nyx Cosmetics bestellen. Enig idee hoeveel verzendkosten het is naar België van mijn shipito adres? En gaat dit überhaupt lukken? Want ik vind nergens iemand met ervaring hiermee 🙁 bij Nyx dan, bedoel ik

  1. Ik heb zelf wel eens bij NYX via Shipito besteld! Het duurde lang, ging goed maar heb er heeeel erg veel slechte verhalen over gelezen. Met de goedkoopste verzendoptie was het iets van 13 dollar, naar Nederland. Maar België heeft heel mooie NYX winkels, waarom ga je daar niet naartoe? 😮

   1. Ja, weet ik, maar ik wil wanderlust in copenhagen en die is overal uitverkocht 🙁 op de site hebben ze hem wel weer, dus dat is dan 15 dollar met 5 verzending. Dus daar zou dan nog eens 13 dollar bovenop komen?

    1. Ik had een grotere bestelling gedaan, dus dat zat wel in een doos. Misschien sturen ze het in een envelop en zijn de verzendkosten dan lag. Misschien even informeren wanneer ze weer op voorraad komen? Misschien kunnen ze ze dan ook wel voor je apart houden in de winkel, of je emailen/bellen wanneer het weer op voorraad is. Het zou lullig zijn als je zoveel extra aan verzending vanuit de VS betaalt, en wanneer het er eenmaal is is het dan weer hier op voorraad …

  1. Dat klopt! Omdat je bij Sephora ook gewoon de optie hebt om in Nederland te laten bezorgen, vandaar. Er zijn ook Europese Sephora sites en dan betaal je ook geen invoerbelasting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven