iphone trucjes

5x Verborgen iPhone trucjes die je nog niet kende!

Een van de grootste voordelen van iPhone is het gebruiksgemak. Dat is in ieder geval de eigenschap die mij overtuigd heeft ooit over te stappen naar iPhone! Wist je dat er nog meer trucjes zijn die het leven met een iPhone nóg makkelijker maken dan je dacht? Ik deel hier 5 van die handige iPhone trucjes.

Nóg sneller je zaklamp gebruiken

Mijn favoriete manier om Android gebruikers te plagen is door een wedstrijdje te doen wie het snelst z’n zaklamp aan kan zetten. Ja ja, een iPhone kopen heeft zo zijn voordelen. Laatst ontdekte ik een trucje waarmee je 100% zeker elke keer wint. Er is namelijk een speciale instelling voor je zaklamp. Eenmaal geactiveerd zet je je zaklamp aan door 2 keer op de achterkant van je telefoon te tikken. Makkelijker kan niet!

Om dit aan te zetten, ga je naar:

  • Instellingen > Toegankelijkheid > Aanraken
  • Ga naar ‘Tik op achterkant’
  • Onder ‘Dubbel tikken’ en ‘Driemaal tikken’ kun je nu een shortcut instellen

Je kan deze truc dus gebruiken voor meer dan alleen je zaklamp. Kijk zelf eens in het lijstje rond welke shortcuts je nog meer handig vindt!

Facetime met Android

“Ik ga je Facetimen, o wacht, dat kan niet. Je hebt geen iPhone.” Herkenbaar? Dat is vanaf nu verleden tijd. Dankzij een nieuwe feature in iOS kan je ook bellen met niet-iPhone gebruikers!

Open de Facetime app en ga naar ‘Maak link aan’. De link die je vervolgens maakt kan je naar elk contact versturen, ook als het geen iPhone is. Er is natuurlijk wel een camera nodig om te kunnen Facetimen, maar tegenwoordig kan je er wel redelijk vanuit gaan dat zo ongeveer elk contact een camera heeft. Tenzij het een eindbaas is met een Nokia 3310.

WiFi wachtwoord zien

Als je eenmaal met WiFi verbonden bent, heb je het wachtwoord niet meer nodig, zou je denken. Je iPhone onthoudt namelijk het wachtwoord, zelfs als je een nieuwe iPhone in gebruik neemt en je gegevens hebt overgezet. Totdat er iemand op bezoek komt die je WiFi wil gebruiken. En je dat oude briefje niet meer kan vinden. Zoek niet langer, want je kan je WiFi wachtwoord gewoon op je iPhone zien!

Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Wifi’. Hier kan je de wachtwoorden zien van netwerken waar je eerder mee verbonden hebt! (Zie je niks? Misschien moet je je iOS versie nog updaten.)

iphone trucjes

Game controllers verbinden met iPhone

We staan er niet bij stil, maar moderne smartphones zijn eigenlijk krachtige computers in een kleine uitvoering. Dat betekent dat je steeds meer toffe games op je smartphone kan spelen. Nu is het bij lang niet alle games handig om ze met een touchscreen te besturen. Daar is wat op bedacht door Apple: je iPhone verbinden met een controller! Er is wel één voorwaarde: de game controller moet Bluetooth hebben.

Zet de Bluetooth aan en verbind je iPhone zoals je dat met elk ander Bluetooth apparaat zou doen. Kom je er niet uit of wil je de knoppen van de controller anders instellen? Apple support biedt gelukkig de informatie die je nodig hebt om je controller te verbinden met iPhone.

Met één instelling sneller je iPhone opladen

En nee, daar heb je niet per se een dure snellader voor nodig! Je kan je iPhone met een simpele instelling sneller laten opladen. Dat is de vliegtuigstand. In de vliegtuigstand laadt de batterij een stuk sneller op!

Hoe dat komt? Hoe snel je iPhone oplaadt, hangt niet alleen af van de oplader/stroom. Het hangt ook af van hoeveel je verbruikt tijdens het opladen. Zie het als een fles water bijvullen terwijl je van het water drinkt. Stop je met drinken, dan vult de fles sneller. In vliegtuigstand verbruikt je iPhone aanzienlijk minder stroom en gaat het opladen dus een stuk sneller.

Welke iPhone truc vind jij het handigst?