Pokémon op je smartphone

Pokémon op je smartphone

Komt dit je bekend voor? Had je vroeger ook een Game Boy met Pokémon? Dat kan tegenwoordig ook op je smartphone! Het is eigenlijk best makkelijk! Ik laat het zien. En het is awesome.

Pokémon op je smartphone

Hoe gaaf is dit! Ik was vroeger zo gek op m’n Game Boy, mijn broer had er ook 1. We konden hier uren achter zitten. Tot ergernis van onze ouders, die het geluid dat uit een Game Boy kwam minder goed konden verdragen. Vooral m’n moeder was geen fan van het apparaat. Maar wat een plezier hebben we gehad! En hoeveel uren daar wel niet in zijn gestoken …

Maar goed. De gamewereld ontwikkelt zich snel, er kwamen nieuwe consoles uit die we wilden hebben en uiteindelijk werd de Game Boy daardoor een beetje vergeten. Awh.  Toen ik ontdekte dat je Pokémon makkelijk op je smartphone krijgt heb ik het meteen gedaan. En gespeeld. Jaren later vind ik het toch wel heel gaaf om dit weer opnieuw te spelen! Ik zal altijd wel een liefhebber blijven van Pokémon, Zelda, Super Mario, Kirby, enz. Nog meer retro game liefhebbers?

Hoe je Pokémon op je smartphone krijgt:

Download een GameBoy emulator. Zoek in de app store naar ‘Game Boy/GBC emulator’ (GBC staat voor Game Boy Color.)  Ik heb de  ‘My OldBoy! Free’ gedownload.

Pokémon op je smartphone

Je moet het even zo zien: de Emulator is dus eigenlijk de Game Boy. Maar dan moet je het spel nog hebben! Dat heet een ROM. Die staan niet in de App store, dus die moet je even op Google zoeken. Google op ‘Pokémon *versie die je wilt* GBC ROM. GBC staat weer voor Game Boy color; ROM is dus het spelletje dat je zoekt. Want een Game Boy zonder spelletje heb je weinig aan.

Pokémon op je smartphone

Ik heb het linkje van LoveROMS gebruikt en die werkt goed! Misschien vind je het onwennig om iets buiten de App store op je telefoon te downloaden, maar dit is geen virus. Dit linkje heb ik zelf ook gebruikt en het werkt perfect. Wanneer je de ROM downloadt, let dan even op waar het bestandje opgeslagen wordt. Waarschijnlijk in een mapje of bestandje dat ‘downloads’ heet. Zorg in ieder geval dat je het terug kan vinden.

Ik heb dus Pokémon rood gedownload. Dan open je de Emulator. In dit geval dus de app ‘My OldBoy! Free’.
Als je de app geopend hebt, moet je de Pokémon ROM even opzoeken in je bestanden en aanklikken. Dan opent ‘ie en begint het spel! Nu kun je Pokémon op je smartphone spelen!

Screenshot_2016-01-15-00-19-48  Pokémon op je smartphone

De bediening werkt hetzelfde als op de klassieke Game Boy.

Screenshot_2016-01-15-00-27-00

En ik kies altijd Squirtle. Want schattig.

Is er nog een ander Game Boy spel dat je wilt spelen? Dan hoef je alleen maar een andere ROM te downloaden. Zoek dan op GBC ROM *naam spel dat je zoekt*. Op deze manier kun je ook Zelda, Super Mario of Harvest Moon spelen met dezelfde emulator, bijvoorbeeld. Verder werkt het hetzelfde. Het moet wél een spel voor de Game Boy Color zijn! Voor de Gameboy Advanced, Advanced SP enz. moet je weer een emulator daarvan downloaden.

Ga jij weer Pokémon spelen? Speelde je het vroeger?

 

 

Posts created 891

39 gedachten over “Pokémon op je smartphone

 1. Aaaah wat ontzettend leuk en oldskool om dat weer te spelen! Pokemon was echt vet! Maar Super Mario vond ik ook altijd heel erg leuk! Bedankt ook voor de fijne uitleg Mariska <3

 2. Wat toevallig! Mijn vriend heeft Pokémon op zijn Nintendo 3DS XL en ik zei serieus 2 uur geleden nog dat ik het straks eens wil spelen! Haha. Pokémon is echt nog awesome!

 3. Ik had dit enkele maanden geleden op mijn gsm staan, maar heb dit moeten wegdoen wegens plaatstekort. Misschien dat ik het wel weer opnieuw er op zet, want het is geweldig om Pokémon nog eens te spelen! Zo nostalgisch

 4. Mijn kinderen zijn gek op pokemon. Ik vind pikachu zo schattig. Ik speel zelf geen games, maar het zou wel handig zijn voor iemand die dat doet en niet weet hoe het moet.

 5. Wat leuk! Ik heb het wel op mijn laptop gehad maar nog niet op mijn telefoon. Het lijkt mij wel leuk om weer te spelen. Hoewel de gameboy wel iets sfeervols had haha

 6. Wij ook vroeger thuis! Zo leuk :o). Mijn zus en ik (en dus ook onze ouders haha) kregen de Nintendo 64 bit (hoezo oud??) en speelden uren en uren Mario en Zelda :o). Zelda is nog steeds mijn all-time-favorite!

 7. Yey, nog zo’n 90’s kid like me. Ik had dit in het verleden eens gedaan, maar het is minder leuk omdat je natuurlijk geen knopjes hebt. Dat maakte Gameboy juist leuk.

  Ik ben nog steeds dol op Pokémon en kan dan ook niet wachten totdat dit jaar een nieuwe pokémon-game wordt gelanceerd voor telefoons.

 8. Wat leuk dat je dit zo uitgebreid uitlegt op je blog! Ik heb deze app zelf ook een tijdje gehad om oude Gameboy games op te spelen omdat mijn vriend op zijn eigen mobiel Pokémon had geïnstalleerd hiermee. Inmiddels is hij overgestapt op een Nintendo waar ik soms ook op speel, maar het is wel echt nostalgisch om die oude spellen weer eens te spelen 🙂

 9. Ah, dit is echt super! Ik was vroeger zo verslaafd aan pokemon. Ik heb zelfs nog een Nintendo DS liggen met een nieuwe versie, maar die neem ik niet zo snel mee om te spelen. Mijn telefoon heb ik altijd bij me…. dus dit ga ik vandaag even proberen voor elkaar te krijgen! 😀

 10. Geweldig! Ik mocht vroeger geen game boy oid, dus heb dit nooit gespeeld. Maar van alle vriendjes en vriendinnetjes begreep ik dat het echt heel leuk was!

 11. Jep ook een (retro) game fan hier. Nog steeds gamer eigenlijk, ik vind het ook erg leuk om samen met mijn zoons te spelen 🙂 Een paar jaar geleden had ik een emulator voor op de PC, handig dat het nu ook op je smartphone kan!

 12. Oh dear lord. Ik wist al dat ik een nieuwe telefoon nodig had (Windows Phone is echt een miskoop geweest, er worden nauwelijks apps voor ontwikkeld en ik kan niet eens op Instagram) maar dit geeft de doorslag. iPone it is!

 13. HAHAHAAA! Wat gaaf! Echt compleet jeugdsentiment als terugdenk aan Pokemon. Hoeveel uren ik dat wel niet gespeeld heb. En helemaal blij zijn als je pokemon een level up ging of zelfs ging evolueren. Ik koos ook echt altijd Squirtle, omdat ik met de andere niet kon winnen :’) Leuke tip!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven