badkamer zwart marmer

Interieur inspiratie: Badkamers waar ik blij van word!

Hoe ouder ik word, hoe leuker ik interieur inspiratie vind. Want er is toch niets zo fijn als een mooi huis waar je je helemaal fijn in voelt? Je hoeft ook helemaal niet een Koning(in) van interieurdesign te zijn. Met een beetje inspiratie kom je heel ver. Vandaag laat ik daarom leuke badkamers zien!

Bad of douche?

Tenzij je een flinke knoeperd van een badkamer hebt, moet je waarschijnlijk kiezen tussen een bad en een douche. Die keuze kan ik niet voor je maken. Wel geef ik je advies dat nuttig is wanneer je de keuze al wel gemaakt hebt. Kies je een douche? Ga dan voor een regendouche. Bad? Vrijstaand bad.

Je denkt misschien dat een vrijstaand bad meer ruimte kost, maar dat hoeft niet per se zo te zijn! Er zijn iets compactere vrijstaande badkuipen en ze kunnen ook gewoon op dezelfde plek staan als een inbouw bad. Het vrijstaande bad dat je hieronder ziet, neemt bijvoorbeeld niet zo belachelijk veel ruimte in. Elegant staat ‘ie wel en comfortabel is het waarschijnlijk ook!

vrijstaand bad

Het toilet

Niet het meest sierlijke object in de badkamer, maar waarschijnlijk wel het meest gebruikt: het toilet! En ook al is het toilet niet gemaakt om sierlijk te zijn, kun je nog best mooie toiletten vinden.

Ik vind het altijd zo zonde als je een mooie badkamer ziet met een random toilet of ietwat vreemde toiletbril die daar totaal niet bij past. Je hoeft niet eens het hele toilet te vervangen als je een andere look wil: een nieuwe toiletbril doet al wonderen! Voor een paar tientjes ziet je badkamer er net wat stijlvoller uit. Voor de liefhebbers van donkere badkamers: wist je dat er ook zwarte toiletbrillen zijn?

De stijl

Als de essentials in je badkamer zitten, is de rest van de inrichting een kwestie van smaak. De onderstaande badkamers word ik erg blij van, moet ik zeggen! Dat zie ik wel zitten om m’n eigen huissie te hebben.

Elegant en speels

Eigenlijk is de badkamer hieronder een mix van een heleboel stijlen. Ik zie een vleugje klassiek en industrieel, maar ook modern en vrolijk. Ik vind het in ieder geval mooi! Vooral de visgraat tegels aan de muur, marmeren vloer en zachte, vrolijke kleurtjes doen het ‘m voor mij.

Vooral de roze badkuip vind ik leuk. Ik hou van roze, wat je misschien al aan de roze keuken van mijn dromen gezien hebt.

vrolijke badkamer

Antraciet

Niet iedereen houdt ervan, maar ik vind het wel lekker rustig eruitzien: een donkere badkamer. Antraciet, in dit geval. Het is wel met een donkere tint ingericht, maar niet zo erg dat je badkamer maar een treurige bedoening wordt. Gecombineerd met een moderne stijl pakt het juist heel elegant uit. Het combineert trouwens ook heel mooi met wit en crème details!

antraciet badkamer

Modern met een Oosters tintje

De vormen in deze badkamer vind ik echt onwijs gaaf! Het geeft een beetje Oosterse vibes. Vaak hebben Oosterse interieurstijlen mooie, diepe kleuren, maar in dit geval heeft het een wat moderner karakter gekregen met neutrale kleuren. En een beetje groen! Een paar plantjes kunnen zoveel verschil maken …

badkamer oosters

Smart accessoires

Eigenlijk vind ik een goede spiegel ook noodzakelijk in de badkamer. Vooral een spiegel met fijn licht (niet te geel) is handig! Wist je dat er zelfs smart spiegels zijn? Zoek het maar eens op; je kan dan de tijd zien op je spiegel, de weersvoorspelling, muziek afspelen en nog meer. Super tof!

smart spiegel

Hoe ziet jouw ideale badkamer eruit?