winterschoenen dames

Mooie én comfortabele winterschoenen voor dames: mijn tips

Welk seizoen het ook is, ik zie er graag enigszins leuk uit. In de winter is dat wat lastiger, want kleding voor koud weer is meestal niet zo charmant. Of niet warm genoeg. Allebei komt zelden voor.

Als je goed zoekt zijn er gelukkig kledingstukken én schoenen die wel leuk staan en lekker warm zijn. Op zoek naar de ideale winterschoenen? Ik deel hier mijn tips!

Warme wintersneakers

Sneakers zijn lang niet altijd lekker warm gemaakt, vooral als het modellen van canvas zijn. Het allerwarmst is een leuke high-top sneaker. Dit zijn sneakers die ook je enkels een beetje bedekken.

Vind je high-top sneakers écht niet leuk en wil je dat jouw voetjes met low-top sneakers de winter overleven? Kies dan in ieder geval voor gevoerde schoenen. Die voering maakt écht een hoop verschil. Toffe voorbeelden vind ik zelf gevoerde Vans en Converse Allstars met voering. Plateau sneakers zijn al helemaal tof! Én praktisch als je stiekem een beetje ontevredenheid voelt over je lichtelijk ondergemiddelde lengte.

Extra tip van de dag: koop je low-top wintersneakers een half maatje groter. Zo kun je nóg meer dikke enkelsokken stapelen in je schoenen. Alles voor warme voetjes.

No Title

No Description

Leuke laarsjes

Laarsjes zijn natuurlijk de ultieme winterschoenen. Ze bedekken sowieso je enkels en vaak bedekken ze ook een extra stuk van je benen. Kniehoge laarzen met een met een thermolegging eronder is bijvoorbeeld al helemaal lekke warm!

Leuke laarzen vinden is niet moeilijk, maar let wel op hoe warm ze zijn. Dunne, stoffen laarsjes zonder voering worden bijvoorbeeld aardig snel koud. Al helemaal als de laarsjes wijder bij je enkels zitten en er van die snijdende, gure, koude wind in je enkels steekt … daar worden we niet blij van. Let voor warmte dus vooral op de voering, dan komt het helemaal goed.

Wat de lengte van de laarzen betreft kun je natuurlijk kiezen wat je wilt. Een stoere chelsea boot ben ik zelf erg gek op. Lekker makkelijk om te combineren. Laarzen met een reliëf opdruk in het leer vind ik ook erg vet. Sendra laarzen zijn daar een mooi voorbeeld van.

No Title

No Description

Stevige, stabiele hakken

Oftewel, hakken die niet spekglad zijn. Eigenlijk is dit geen tip, maar een vereiste voor winterschoenen en -hakken: kies voor schoenen met profiel. Schoenen zonder profiel zijn in de winter alleen maar geschikt om mee over de stoep te schaatsen.

Wat profiel onder schoenen is? Dat zijn die ribbeltjes en groeven aan de onderkant van je zool (en hak) waardoor je grip hebt. Hoe grover het profiel, hoe beter. Waarschijnlijk scheelt het je een vervelende valpartij.

Wat voor winterschoenen draag jij het liefst?