sigma beauty review fijne kwasten

Sigma Beauty, hoe fijn zijn deze make-up kwasten eigenlijk?| Review

Ik zie regelmatig de beauty vraag voorbij komen: “wat zijn de fijnste make-up kwasten?”. Mijn antwoord bestaat dan uit een aantal merken, waaronder Sigma Beauty. In deze blog laat ik meer zien van Sigma Beauty en vertel ik mijn ervaring.

Sigma Beauty Kabuki foundationkwast

Officieel is deze Sigma Beauty make-up borstel niet alleen voor foundation, maar ook voor andere cream producten. Ik gebruik ‘m dan wel alleen voor foundation, maar je kan er bijvoorbeeld ook een cream contour mee blenden of primer mee aanbrengen.

Ik zie wel eens dat mensen kwasten compleet de hemel in prijzen omdat ze zacht zijn. Zachtheid is zeker niet de enige eigenschap die een make-up kwast goed maakt! Volheid en stevigheid zijn ook belangrijk bij een kwast, al helemaal wanneer je die voor natte producten gebruikt.

En daarom ben ik fan van Sigma kwasten. Ze zijn niet alleen zacht, maar ook lekker vol en behouden de vorm goed. Deze Kabuki kwast is daar een goed voorbeeld van. Net als de 3DHD Kabuki van Sigma die ik eerder reviewde. Erg goedkoop is het niet, maar als je écht kwaliteit zoekt zal je niet teleurgesteld worden.

Sigma Beauty Glam N Go set

Ik heb van Sigma Beauty een redelijk assortiment aan make-up kwasten, waaronder de fullsize versies van deze travel set kwasten.

sigma beauty review fijne kwasten

Zoals ik net al heb uitgelegd weet Sigma gewoon sterke kwaliteitskwasten te maken. Dat is de zorg niet. Niet alles van Sigma is perfect, maar de kwasten zijn wel echt hun kracht. Het enige nadeel is de prijs. Daarom is een setje als deze juist leuk!

Deze travel set is niet alleen handig om mee te nemen, maar ook een goedkopere manier om kennis te maken met het merk. Als je maar weinig oogschaduw gebruikt kan ik me goed voorstellen dat je niet een flinke set dure kwasten wil kopen. Dan is dit setje ook handig!

Houd er wel rekening mee dat de handvatten van deze kwasten wat korter zijn dan de fullsize. De ‘kop’ oftewel de vorm met kwastharen is hetzelfde als de fullsize.

Meer van Sigma?

Sigma Beauty breidt het assortiment steeds meer uit! Naast kwasten en schoonmaaktools brengen ze ook steeds meer make-up zoals mascara, oogschaduw en andere palettes uit.

De mascara heb ik in huis, maar vind ik lastig om te reviewen omdat ik belachelijk korte, niet-volle wimpers heb en de mascara in kwestie daar niet de schuld van wil geven. Over de palettes van Sigma kan ik wel zeggen dat ik die fijn vind!

Heb jij wel eens iets van Sigma Beauty geprobeerd? Wat vond je ervan?