Sigma 3DHD Kabuki

Sigma 3DHD Kabuki, een rare kwast | Review en dupe

 

 

Een tijd geleden viel mijn oog al op deze bijzondere kwast:

de Sigma 3DHD Kabuki.

Ik moest en zal hem uiteindelijk hebben. En die dag is eindelijk aangebroken; hij is in mijn bezit! Van mij!

Sigma 3DHD Kabuki

Maar dat is niet het enige. Ik zag toevallig op Aliexpress dat ze daar een namaak van de Sigma 3DHD Kabuki verkopen. Voor maar 1,37 inclusief verzendkosten. Die moest er dus ook bij! Beide kwasten werden vanuit een ander werelddeel verzonden; toch kwamen ze precies op dezelfde dag binnen.

Sigma 3DHD Kabuki

Eerst even over de Sigma 3DHD Kabuki: Het is een foundationkwast. De vorm van deze kwast is ontworpen op een manier waardoor je optimaal bij elk plekje en hoekje van het gezicht kan. Ik heb hem gekocht bij Boozyshop voor €24,99. Een flink prijsje voor één kwast. De kwast is van het merk Sigma. Sigma heeft patent op deze kwast aangevraagd. Patent pending.

Sigma 3DHD Kabuki

Kijk nou even. De vorm, de kleur. Het is allemaal zo mooi! Ik vind het geweldig!
Zoals je kunt zien is de vorm soort van driehoekig. Vandaar ook de naam; Sigma Kabuki 3DHD. Super handig, vooral rondom je neus!

Zoals ik al zei heb ik ook nog het tweelingbroertje van deze kwast besteld. Die dus echt extreem veel goedkoper is.

Sigma 3DHD Kabuki

Ik weet niet of MAANGE en merk is. Vast wel. Het staat in ieder geval op de tweeling-kwast. Zo ga ik de namaak-3DHD Kabuki even noemen.
 Om te vergelijken leg ik de kwasten even naast elkaar.

Sigma 3DHD Kabuki

Wat je op het eerste gezicht niet ziet, maar op deze foto dus wel, is dat de originele Sigma 3DHD Kabuki echt voller is wat het aantal haren betreft. De originele kwast is ongeveer 1 cm korter dan het tweelingbroertje (wat niet zo veel uit maakt in gebruik).

Ik heb ze allebei getest: De orginele Sigma 3DHD Kabuki kwast is ietsje zwaarder. Ligt fijn in de hand. Spreidt de foundation heel egaal uit, vergelijkbaar met een beautyblender. Echt géén strepen en hij voelt super zacht! De vorm draagt écht bij aan gemak in gebruik; elk hoekje, deukje of wat dan ook kom je gemakkelijk bij. Met deze kwast werk ik ook sneller dan met m’n Real Techniques spons.

Het tweelingbroertje doet het helaas iets minder goed. Deze voelt in eerste instantie even zacht als de originele kwast, maar omdat de kwast een stuk minder vol is wat aantal haren betreft voelt hij anders en werkt deze ook minder egaal. Je kunt bijna hetzelfde effect krijgen als met het origineel, alleen ben je dan wel langer bezig met blenden en aanstippen.

Sigma 3DHD Kabuki

Conclusie: de Sigma 3DHD Kabuki voldoet aan mijn (hoge) verwachtingen! Hij werkt snel, fijn, egaal, is zacht en de kwaliteit is goed. Dat mag ook wel voor €24,99. Het tweelingbroertje doet het helaas wat minder goed. Kan nog steeds een prima kwast zijn, maar ik heb toch echt een voorkeur voor de originele. Viel ook wel een beetje te verwachten met zo’n lage prijs; €1,37.

Had jij deze kwast al eens eerder gezien?

 

Posts created 902

47 gedachten over “Sigma 3DHD Kabuki, een rare kwast | Review en dupe

  1. Leuke review ik had al iets over deze kwast gehoord. Zijn het echte haartjes of synthetisch?
   Oh en van 1,37€ spotgoedkoop. Had ik niet verwacht. Hoe betaal je bij Aliexpress?

   1. Eerlijk gezegd kan ik ook met een beetje googlen niet terugvinden of het synthetisch of echt haar is. Het is in ieder geval super zacht! Bij Aliexpress heb ik met creditcard betaald. PayPal kan volgens mij ook.

 1. Oh wat een mooie vorm zeg 🙂 zoiets heb ik hier in NL nog niet gezien. Ben al wel een tijdje op zoek naar een nieuwe poederkwast, maar vind het altijd zo lastig kiezen, ook qua merk. Heb jij nog tips?

 2. Leuk dat je de originele kwast en de dupe daarvan hebt getest. Heel fijn en duidelijk vergelijkingsartikel zo! De real deal klinkt toch een stuk fijner! Ben nu ontzettend benieuwd geworden naar de Sigma kwast!

 3. Ik had deze kwast(en) nog niet voorbij zien komen.. de kwasten lijken inderdaad erg op elkaar. Fijn dat de sigma kwast aan je verwachtingen doet en dat mag natuurlijk ook wel voor de prijs! Leuke vergelijking!

  Xx

 4. Het kwastje ligt fijn in de hand. Spreidt de foundation heel egaal uit, dat klink echt goed maar ik verwacht ook niets ander van dit merk. Erg hé dat je afhankelijk bent van een merk. Maar als het goed is dan is het goed welk merk dat ook is. Superzacht, sneller dan met de Real Techniques spons dat is zeker, het klinkt als een ideaal kwastje dit sigma. De dupe is jammer dat het niet te vergelijken is, maar voor zo’n prijs had dat je al beetje verwacht denk ik.

 5. Wat een grappige vorm. De kwast van Sigma ziet er echt heel zacht uit. Dat is echt zo’n kwast die je gewoon wilt aaien haha. Fijne review en goed dat je ook meteen een dupe hebt getest!

 6. Wat een leuke vergelijking! Leuk geschreven ook! Ik dacht eigenlijk altijd dat aliexpress niet te vertrouwen was. Koop je hier vaak dingen? Ik ben wel benieuwd! Haha.
  Liefs Maud

  1. Dankjewel! Ik bestel best vaak wat via AliExpress. Omdat de producten uit China komen kan levering soms wat langer duren. Van alle keren (en dat zijn er veel) dat ik bij AliExpress heb besteld was er 1 keer iets niet leverbaar en kreeg ik meteen m’n geld terug. De andere keren gingen ook altijd goed!

 7. Wat leuk dat je deze vergelijking hebt gemaakt! De Sigma 3DHD Kabuki staat nu geloof ik ook op mijn wensenlijstje haha, wat een prachtige kwast. Dan zou ik (ondanks de prijs) toch voor de echte gaan.

 8. Oeww die echte brush is heel erg mooi. Zelg gebruik ik geen foundation dus heb ik niet veel verstand van dit soort kwasten, maar wat een verschil tussen de echte en de neppe kwast qua prijs. Maar zoals je uit je test ziet is de echte toch echt beter. Mooie review. xoxo

 9. Oeh die Sigma kwast is prachtig! Wat een plaatje. Echt heel bijzonder, nog nooit zo’n vorm gezien. Misschien dat ik eerst de goedkope kwast ga gebruiken en eventueel overstap op de fancy variant. Ben wel heel erg onder de indruk!

 10. Wat een unieke vorm kwast zeg! Leuk zo een vergelijking. Ondanks het grote prijsverschil zou ik denk ik toch voor die van Sigma gaan, ik vind kwasten gewoon iets waarin je moet investeren.

 11. Dat het toch veel kan schelen tussen een duurdere of een goedkopere kwast. De vorm is inderdaad apart, maar wat je ook aangeeft je kunt wel makkelijk in bepaalde hoekjes komen. Een fijne review om te lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven