antilliaanse taarten

Inspiratie voor de zoetekauw: Antilliaanse taarten!

Disclaimer: het glazuur springt van je tanden zodra je deze blog leest en als je zo ver komt om deze Antilliaanse lekkernijen te eten, moet je uitkijken voor mysterieuze gewichtstoename.

Antillianen weten wel raad met suiker. Dat is mij al letterlijk met de paplepel ingegoten, want als kind gingen er in mijn bordje pap al lepels suiker. En in de thee. Zelfs in de erwtensoep.

Anderen zijn misschien minder bekend met de Antilliaanse suikerwonderen. Maar. Ze. Zijn. Onweerstaanbaar. Lees er hier meer over.

Antilliaanse Cashewnotentaart | Bolo di Cashupete

Een droom om te eten, een nachtmerrie om te maken. Oké, ik overdrijf, maar het kost wel meer werk dan een gemiddelde appeltaart om de Bolo di Cashupete te maken. Maar áls ‘ie eenmaal af is, is elk hapje weer hemels. En dan weet je weer waarom je al het bloed, zweet en tranen in het maken van 1 lief taartje hebt gestopt.

antilliaanse cashewnotentaart recept bolo di cashupete

Je proeft wel dat er cashewnoten in zitten, maar het smaakt niet echt naar cashewnoten. Net zoals rijstevlaai niet echt als een bak rijst smaakt.

In een Antilliaanse Cashewnotentaart gaat trouwens ook een goede scheut rum. The Kraken Black Spiced Rum is daar een goede soort voor. De zoete en kruidige smaken gaan goed samen met een Antilliaans taartje!

Bolo di Anasa: Antilliaanse pineapple upside down

No Title

No Description

Misschien kende je de Amerikaanse Pineapple Upside-Down taart al. De Antilliaanse versie is nét even anders. Meer suiker, maar ook andere toevoegingen. Er gaat kokos doorheen, vanille, vruchtensiroop … Het is dan wel mega zoet, maar het heeft ook gewoon heel veel smaak.

Een heel bijzondere taart: Bolo Pretu

Deze taart vind ik persoonlijk minder lekker, maar wel interessant om over te vertellen. Bijzonder is de Bolo Pretu namelijk wel. Voor als je het nog niet doorhad: Bolo betekent taart. Deze taart heet letterlijk vertaald ‘zwarte taart’. Omdat ‘ie zwart is. In ieder geval donker.

http://kumilamor.com/wp-content/uploads/pruimtaart-450×450.png

Toen ik voor het eerst naar de bereidingstijd van deze taart keek, schrok ik me een hoedje: 2 weken. Hoe kan een taart maken 2 weken duren?! Nou, dat zit zo: de basis van deze taart wordt gemaakt van gedroogd fruit dat in rum of andere drank heeft liggen weken. Je moet dus lang van te voren weten dat je deze taart wil hebben. En hij is niet geschikt voor kinderen.

Het is dan ook een taart die ‘status’ geeft. Je moet taart niet al te serieus en diepzinnig op gaan vatten, maar drank is duur, tijd is geld en het is nou eenmaal ontzettend veel werk: deze taart kost je een vermogen. Onder de €100 (voor een kleine) ga je ‘m niet vinden. Wel een must-have voor op je traditionele bruiloft!

En nu heb ik zin in taart.

Heb jij wel eens Antilliaans gebak gegeten?