antilliaanse cashewnotentaart recept bolo di cashupete

Antilliaanse cashewnotentaart | Recept

Antilliaanse cashewnotentaart | recept

Iets wat ik als klein mollig meisje heel graag at was een stukje cashewnotentaart. Nog steeds gaat en stukje cashewnotentaart er bij mij altijd in! Hoewel deze taart voor mij heel vanzelfsprekend is, is dat natuurlijk niet voor iedereen zo. Sterker nog, volgens mij hebben de meeste mensen hier nog nooit een stukje van mogen proeven. Daarom deel ik het recept!

 

antilliaanse cashewnotentaart recept bolo di cashupete

 

Het maken van deze taart bestaat uit 2 onderdelen: het maken van de cake en het maken van de vulling, die ook aan de buitenkant wordt gesmeerd, zoals je op de foto kunt zien. Als een soort frosting.

Voor de cake heb je nodig:
250 gram bloem
250 gram suiker
250 gram roomboter
4 eieren (kamertemperatuur)
een snufje zout
een theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille aroma
1 theelepel amandel aroma

Voor de vulling die ook als frosting dient heb je nodig:
500 gram ongezouten cashewnoten (let er goed op dat je ze echt zonder zout hebt, anders wordt het niet te pruimen)
375 gram suiker
1 blik gecondenseerde melk
1 eetlepel vanille aroma
1 pakje geconfijte kersen (zoals op de foto te zien, is alleen om te versieren)

Traditioneel gaat hier nog een eetlepel rum doorheen. Ik drink niet, en heb eigenlijk nooit rum in huis, en zonder rum smaakt het naar mijn mening net zo lekker. Als je het met rum wilt proberen kun je natuurlijk je gang gaan, maar zelf laat ik dat weg.

 

antilliaanse cashewnotentaart recept bolo di cashupete

 

Vet een bakblik in en verwarm de oven voor op 170 graden.

Eerst bak je natuurlijk de cake: klop de boter met de suiker. Klop daarna ÊÊn voor ÊÊn de eieren er doorheen. Bloem er gezeefd bij doen, weer goed mengen. Dan kunnen het snufje zout, bakpoeder, vanille- en amandelaroma er ook bij. Als dit allemaal goed gemixt is doe je het beslag in de bakvorm en kan het de oven in, voor ongeveer 50 minuten. Dit verschilt ook wel per oven, dus houd het in de gaten.

Dan komt de vulling! Die maak je als volgt: Maal alle cashewnoten zo fijn mogelijk. Bewaard de gemalen cashewnoten even in een kom. Doe de suiker in een laag water in een grote pan op het vuur. Dit moet inkoken tot het een dikke stroop is. En dat kan heel erg lang duren, hier moet je echt geduld mee hebben. Laat het niet aanbranden, dan kun je opnieuw beginnen.

Wanneer je heelhuids het water-suiker-stroop proces door bent gekomen heb je het moeilijkste al gehad. Nu hoef je alleen nog maar de gecondenseerde melk, de gemalen cashewnoten en het vanille-aroma bij de stroop te doen. Even doorroeren op een laag vuur en daarna uitzetten.

 

cashewnotentaart recept bolo di cashupete

 

Laat het vulling-mengsel even afkoelen. Niet te lang, want dan wordt het te dik om mee te werken! Hoe langer je het laat staan, hoe dikker en harder het wordt en uiteindelijk hardt het volledig uit. Nouja, het wordt geen baksteen, maar je kunt het dan niet echt meer smeren. Het wordt een beetje fudge-achtig wat textuur betreft.

Dus, de cake doormidden en de vulling erin! Je zult meer dan genoeg overhouden om de cake van de buitenkant mee te bedekken. Wanneer je dit gedaan hebt kan je het lekker af laten koelen, en nog versieren met wat overgebleven cashewnoten en geconfijte kersen. En daarna gaat ‘ie natuurlijk het maagje in!

Heb jij wel eens van antilliaanse cashewnotentaart gehoord?

Posts created 897

44 gedachten over “Antilliaanse cashewnotentaart | Recept

 1. Heerlijk! Nee, nooit gegeten. Ik heb laatst een cake gemaakt met een vulling van fudge en pecan noten… zo lekker. Ik ben ook een hopeloze zoetekauw 🙂

 2. Wat leuk dat je een recept plaatst! Het klinkt als een heerlijke taart, de foto’s zien er ook erg lekker uit. Helaas eet ik zelf zo min mogelijk suiker, maar wie weet waag ik hier wel een keer een gokje aan 🙂 Fijne dag!

  Liefs, http://www.merelteunis.nl
  A personal lifestyle blog with a daily dose of new articles to live happy and healthy!

  1. Die kersen kan je ook gewoon weglaten hoor! Als je op google ‘bolo di cashupete’ (=papiamento voor cashewnotentaart) intypt zie je dat het een traditionele garnering is voor deze taart, ze zijn dus ook niet per se voor de smaak 🙂

 3. Dit ziet er goed uit! Ik mag het zelf niet, maar ik denk dat mijn ouders hier echt blij van worden met die cashewnoten. Heb zo’n taart als deze trouwens nog nooit eerder ergens gezien. Extra leuk!

 4. Hmmm, ziet er heerlijk uit Mariska! Ik had nog nooit van deze taart gehad, dit is weer eens iets anders dan slagroom of appeltaart haha. Ik hou van hartig, dus dat gaat goed komen. Het recept heb ik aan mijn moeder gegeven!

 5. Jaaaaa een van mijn favoriete taarten. Zo lekker. Mijn vriend is antiliaans dus gelukkig eet ik deze regelmatig. Ik hoef er liefst ook geen rum in omdat ik niet van alcohol houdt xx

 6. Vriendin van mij geeft workshops hierin en ik zit altijd verlekkerd naar haar taarten te kijken! Kan ik nu ook eens een foto posten met zo’n taart.! 🙂

 7. Ik had vroeger een antiliaanse vriend. Zijn tante maakte en verkocht altijd taarten. deze ken ik dus zeker. Ik heb dit wel echt gemist dus misschien ga ik hem binnenkort eens proberen te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven