3x waar ik trots op ben

Je mag best wel eens trots op jezelf zijn! Dat is in ieder geval de boodschap die ik af en toe graag bij anderen in de oren knoop. Ik kan een erg kritisch mens voor mezelf zijn, en ik weet dat er waarschijnlijk veel anderen zijn die dat ook hebben. Neem juist daarom eens een momentje om even stil te staan bij wat je bereikt heb en waar je best even als een pauw mee mag rond paraderen.

30 kg afvallen én het eraf houden

Ik heb wel eens eerder over mijn afvaltour geschreven. Het is alweer een redelijk aantal jaren geleden dat ik af ben gevallen – dat ik op m’n zwaarst was is alweer zo’n 10 jaar geleden. Voor het afvallen zelf heb ik niet veel geks of bijzonders gedaan. Gewoon wat minder vreten in m’n gezicht geschoven alsof ik 8 jaar alleen droge bonen op m’n bord had gehad. Wél heb ik dat een aardige tijd volgehouden, want 30 zeulende kilootjes lopen niet zomaar vrolijk de deur uit. Toen ik bijvoorbeeld op de helft was -15 kg kwijt- en nog steeds overgewicht had vond ik dat een erg moeilijk punt. Zo veel moeite en gewicht kwijt en nog steeds voelde ik me een dikkerdje. Gelukkig heb ik door weten te zetten, maar makkelijk is anders. Soms vind ik het nog steeds moeilijk om me in te houden en niet als een debiel te gaan schranzen, maar het lukt me op de een of andere manier toch. Soort van.

Propedeuse in 1 schooljaar gehaald

In 2016 begon ik na een tyfus moeilijke tijd weer aan school. Super lang heb ik gevochten tegen een verlammende, isolerende k*t angststoornis. Het was niet makkelijk, want dat is het eigenlijk nooit. Ik had niet verwacht dat het makkelijk zou zijn, maar ik had óók niet verwacht dat het zo goed zou gaan, weer naar school! Met bloed, zweet en tranen (letterlijk) heb ik m’n propedeuse toch maar mooi binnengesleept. Dat maffe papiertje staat voor mij symbool van het overwinnen van de moeilijkste tijd van m’n leven. Dus, trots!

 

????? – This might be my most favorite eye look ever ? – – USED PRODUCTS @anastasiabeverlyhills @norvina Modern Renaissance palette @anastasiabeverlyhills Dipbrow Pomade ‘Ebony’ @nyxcosmetics @nyxcosmeticsnl Liquid Eyeliner @annytude Fluffy lashes – – #anastasiabeverlyhills #abh #nyx #instabeauty #beauty #anastasia #morphebabe #makeup #mua #makeupartist #bbdaretoshare #makeuplover #instamakeup #makegirlz #vegas_nay #fiercesociety #beauty #makeupartistsworldwide #featuremuas #featuring_mua #instabeauty #lipart #wakeupandmakeup #instamakeup #shimycatsmua #mua_underdogs #inssta_makeup #makeupartist #motd #fotd #dutchblogger

979 Likes, 49 Comments – Mariska Rietveld (@matteshimmer) on Instagram: “????? – This might be my most favorite eye look ever ? – – USED PRODUCTS @anastasiabeverlyhills…”

 

Make-up skills, blog & Instagram

Matte & Shimmer bestaat nu al meer dan 2 jaar en ik blijf trots op m’n baby. Nouja, baby’s, want m’n Instagram is eigenlijk een op zichzelf staand dingetje geworden. En ik heb er ook nog eens de 10K volgers gehaald! M’n blog en Instagram gaan dus goed, ik merk dat ik steeds beter word in het maken van make-up looks en ik heb leuke samenwerkingen. Getalletjes zijn écht niet alles, zeker niet. Het is wel heel erg fijn en mooi om vooruitgang en ontwikkeling te zien. En daar ben ik blij mee.

 

Waar ben jíj trots op?

Posts created 892

9 gedachten over “3x waar ik trots op ben

 1. Ik vind het zo knap van je dat je zoveel afgevallen bent! Ik ben trots op mijzelf dat ik zo ver ben gekomen ondanks dat er zoveel is gebeurd al in mijn leven

 2. Wauw, wat heb je prachtige doelen/dingen bereikt! Hier mag je zeker trots op zijn. Een leuk idee om eens alle dingetjes op te sommen waar je trots op bent.
  Liefs,
  Yara

 3. Holy crap girl! Ik ben echt al vijf minuten naar die ‘vroeger-nu’ foto aan het staren. Ik geloof gewoon bijna niet dat jij dat linker meisje bent, haha!
  Ik ben zelf trots op mijn creativiteit en hoe ik toch sociaal geworden ben na een mega verlegen kind te zijn geweest 🙂

 4. En terecht!! Die vroeger-en-nu-foto is gewoon ongelooflijk. Wat een verschil! Ongelooflijk goed gedaan! Gefeliciteerd met het zo snel halen van je propedeuse én je socialemediacijfers!

 5. Daar mag je zeker trots op zijn (ik ben ook trots op je hoor :p )
  Ik vind het knap dat je 30 kilo bent afgevallen, ik heb al moeite met 10 kilo. Naja niet eens het afvallen maar het eraf houden is het meeste moeilijkste (heb je tips?)

  1. Dankjewel! Tips vind ik moeilijk omdat het bij iedereen anders werkt natuurlijk… Maar trots zijn op en blij zijn met wat je bereikt hebt helpt wel! Dan wil je niet zomaar ‘terugvallen’. En zoeken naar gezonde dingen om te eten die lekker zijn, haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven