Achter het scherm #5

Weer een nieuwe Achter het scherm! Mijn persoonlijke rubriekje, waar ik jullie een kijkje geef in mijn leven, zoals dat het er aan de andere kant van het scherm aan toe gaat.

Het is weer een spannend weekje geweest!

DSC_1527

Om te beginnen ben ik deze week bezig geweest met alle Colourpop reviews en artikelen. Zondag komt de eerste uit! Dan begint de Colourpop-mini-marathon, ik heb er uiteindelijk 3 artikelen van gemaakt. 1 voor de lipproducten, 1 voor de oogschaduw producten en 1 artikel met 3 looks.

Ik heb ook nog eens een mijlpaal bereikt! 200 volgers op Bloglovin’ en 500 op Instagram. Wow! Het gaat echt zo veel sneller dan ik had verwacht. Ik ben er wel echt heeeel blij mee en dankbaar voor! Dus ik bedankt jullie allemaal voor het volgen, lezen en commenten! Je kan ook nog met de Winactie meedoen, als je dat nog niet gedaan hebt.

DSC_1497

Ik ben weer in Lelystad geweest! Vanuit Haarlem, zelf met de trein gegaan. Een pittig reisje voor mij, maar het ging allemaal goed. Het station vind ik er altijd zo gaar uitzien, haha. Lelystad is zo anders dan Haarlem. Vervolgens zijn we (ik en de familie) een dagje naar oma geweest. Super leuk, want ik zie m’n omaatje en opaatje altijd heel erg graag!

DSC_1558

En toen moest ik uit eten. Nouja, moest... Het zit zo. Om m’n paniek- en angstproblemen te overwinnen, moet ik er natuurlijk wel wat voor doen! Dus gingen ik en m’n vriend uit eten. Het was alles waar ik normaal gesproken niet tegen kan: drukke horecagelegenheid, lawaai, eten wat ik niet zelf gemaakt heb, of gemaakt heb zien worden. In theorie 1 van de meest moeilijke plekken voor mij. Ik was wel erg nerveus om het te gaan doen, maar het is toch goed afgelopen! Gewoon gezellig een avondje eten. (Daarna was ik wel echt helemaal kapot, zo vermoeiend is zo’n proces.)Β  Op de foto zie je trouwens een broodje biefstuk, we waren naar la Cubanita geweest, en dit was 1 van de tapas. Ik ga natuurlijk niet alle tapas op de foto zetten, we kwamen in ieder geval niks tekort.

DSC_1540

Taffie is een beetje raar, of juist slim. Die vindt het wel lekker warm en knus om bij mij onder de deken te liggen, haha. Gek lief beest.

Ik heb echt een beetje studie struggles, mensen. Eigenlijk denk ik dat ik ga stoppen met m’n thuissstudie rechten. Op de een of andere manier lukt het me niet om redelijke cijfers te halen. Daarnaast wil ik eigenlijk gewoon weer naar een reguliere school! Ik mis het hebben van een ritme in een dagelijks leven. Met alleen een thuisstudie heb je dat niet zo. To be continued. Iemand nog wijze raad?

Hoe is jouw week geweest?

Posts created 896

54 gedachten over “Achter het scherm #5

 1. Goed bezig! Ik denkt dat naar school gaan en in een ritme terecht komen ook een positieve invloed op alles kan hebben eigenlijk want dan ben je toch uit je safe haven zeg maar πŸ™‚ maar uiteraard voel je dat zelf beter aan!

 2. Hmm lastig dat je niet zo goed weet wat je met je studie aanmoet :/ Ik vind het wel heel erg goed van je dat je zo druk bezig bent om van je angsten af te komen! Ga zo door meid!

 3. Wat is de reden dat je voor een thuisstudie hebt gekozen? Ook ivm angstproblemen? Dan kan ik me voorstellen dat de beslissing om voor een gewone school te kiezen niet zo makkelijk is. Succes met alles, je doet het goed!

  1. Ja, echt wegens angstproblemen. Ik zat op een reguliere HBO, maar ik moest daar geforceerd mee stoppen omdat ik de aanwezigheidspunten niet had gehaald. Er was ook niks bespreekbaar, erg jammer. Toen ben ik aan de thuisstudie gegaan!

 4. You go girl! Super stoer dat je bezig bent met het overwinnen van je angsten. Lijkt me idd best zwaar, maar het moet vast heel goed voelen als het gelukt is. Die kat van jou lijkt wel op mijn hond, ook altijd Γ³nder de dekens hihi. Ze hebben het goed bekeken.

 5. Zo herkenbaar die angsten van je. Wel goed dat je je zelf aan het uitdagen bent. Is ook wel nodig vind ik anders worden angsten alleen maar groter. Op dit moment wil ik ook niet meer ergens uit eten. Kan er door mijn angst gewoon niet meer van genieten maar moet mezelf toch soms dwingen om toch te gaan.

  1. Dat maakt het ook zo lastig, dat je door je angsten er niet van geniet! Ik denk dan al snel, waarom zou ik iets gaan doen wat ik toch niet leuk ga vinden? Maar juist wanneer je de angst overwonnen hebt kun je er daarna wel van genieten, en daar doe ik het voor πŸ™‚

 6. Heerlijk wanneer je kat dat doet! Mijne doet dat ook altijd, lekker warm kruikje in je bed haha.
  Top dat je lekker bent wezen eten! Wel herkenbaar, heb ook altijd moeite met de drukte en vooral het eten van iets ‘onbekends’.
  Mijn week was erg druk met werk en verhuizen, maar dat laatste is ook wel weer erg leuk.
  Fijn weekend!

 7. Goed hoor, dat je weg bent geweest met de trein… ik heb geen angst problemen, maar ik probeer treinreisjes die ik niet ken van A tot B helemaal uit te pluizen. Zodat ik exact weet welk perron en hoe laat. Loop ik heel kippig met mijn briefje in mijn hand…
  Ik bedenk mij dat ik geen echte angst heb zoals jij maar ik moet echt meer gaan oefenen met autorijden. In de stad gaat het prima, een snelweg oprijden vind ik nog steeds doodeng… Ik moet er ook hoognodig aan gaan werken πŸ™‚

 8. Pittig om met 2 angsten bijna tegelijk te moeten dealen, helaas kan ik je de hand schudden wat betreft met de trein gaan. Mijn moeder woont 2u met de trein van ons vandaan, die vind het wel fijn als ik dan even daarheen kom natuurlijk maar echt met pijn in m’n buik ga ik erheen. Maarja ene x gaat het wel andere x niet.
  Hoe vond je la cubanita eigenlijk?

  1. Ik vond het best lekker! Het verschilt erg per tapa. Het broodje biefstuk vond ik echt heel lekker, de patatas bravas ook, kipspiesjes zijn lekker, de koude kipsalade vond ik de kip die erin zat wat minder, verder wel lekker, het enige wat ik tegen vond vallen stond op het menu als kip in een bepaald sausje, wat een soort van vage kip’nuggets’ bleken te zijn.

 9. Ik denk dat het een goed idee is om naar een reguliere school te gaan, zal je denk ik zeker helpen om je angst te overwinnen. Ik hoor altijd veel over La Cubanita, nog nooit geweest, misschien een keertje doen πŸ™‚ leuke kat heb je, ik heb iets met zwart/witte katten. Ik vind die op de een of andere manier grappig en nieuwsgierig πŸ™‚

 10. Lelystad! Daar ben ik geboren en ben ik opgegroeid wat grappig om te zien! Wat knap dat je zo goed bezig bent met het overwinnen van je angsten, je hebt echt een grote stap gezet door uit eten te gaan zo te lezen.

 11. Wow je hebt zo snel zoveel volgers! Echt super leuk πŸ™‚ Ik herken het trouwens echt dat van dat helemaal kapot zijn na bijvoorbeeld uiteten gaan, ik had dat ook altijd toen ik nog een angststoornis had. Ik hoop dat het steeds een beetje beter gaat met je

 12. Fijn dat het etentje goed ging. Wij zijn ook eens bij la Cubanita geweest en vonden het nogal tegenvallen, veel te veel herrie en bijna al het eten was erg zout.

  1. Oh ja de herrie was zeker aanwezig! Ik kan erg veel zout aan dus mij was het niet zo opgevallen, maar als ik eraan terug denk. Zoutarm was het niet πŸ˜›

 13. Je bent een mooie dame, en goed van je dat je bezig bent met je angsten overwinnen, ik kan me goed voorstellen dat het erg vermoeiend was, keep up the good work!

 14. Goed van je dat je dingen aanpakt, top! En als het een keer niet lukt. Laat het los en probeer het later nog een keer. Dat je daarna kapot bent kan ik me heel goed voorstellen. Je bent geestelijk heel erg druk met dingen bezig. En dat maakt het soms lastig. Goed bezig! πŸ™‚

 15. Ik zou het jou zeker aan willen raden om naar school te gaan, vooral omdat het. gezien wat je allemaal doet, enorm goed gaat met je angststoornis (wat super gaaf is natuurlijk). Op school ben je veel meer gemotiveerder en je hebt andere studenten om je heen met wie je kan sparren over lastige dingen of waar je dan ook maar tegenaan loopt. En dat heb ik altijd enorm fijn gevonden en dat vind ik nog steeds.
  Gaaf zeg dat je zo goed gaat met je blog, het is je gegund meis! πŸ™‚

 16. Hoi

  Bedankt voor je reactie op mijn blog.
  Wat ontzettend knap van je dat je uiteten bent geweest maar ook naar Lelystad . Is idd een lange reis vanuit Haarlem. Ik kom ook uit de buurt onder Haarlem en ging naar Leeuwarden met de trein ook een heel eind, maar wel leuk..trouwens mooie foto! Die make-up look staat je prachtig.

  Groetje Annemieke

 17. Wat goed dat je ergens anders bent gaan eten! Lastige keus wat betreft je studie, een reguliere school vind ik zelf fijner, omdat je meer begeleiding krijgt en je het met meerdere samen doet. Maar voor jouw inderdaad wel lastiger.

 18. Ik vind het heel sterk van jou dat je toch bent gaan uit eten. Ik kamp ook met angst-problemen, maar dan voornamelijk op straat, dus ik herken heel goed dat je je daarna volledig op voelde. Maar je mag terecht wel heel fier op jezelf zijn hoor! Goed gedaan πŸ™‚ en die volgers op bloglovin en instagram zijn je van harte gegund! Liefs x

 19. Heyhey Mariska!!!
  Ik wou je compliment geven voor de manier waarop je jezelf over je angst probeert te zetten. Good job, Girl!!!
  Petje af!
  En zo te zien was het eten ook nog eens Deliciousss!
  In de eerste instantie zag ik het eten aan voor RotiI! Hahaha ik heb gewoon reuze trek in Roti i’ts my fave!!!

  Anywaysss i’m proud off You,Girl!

  Liefs, Miss B.
  -XoXoX-

 20. Wat goed dat je met de trein bent gegaan πŸ™‚ Ik herken t gevoel van drukte en lawaai dan kan ik gewoon gek worden. Woon je in Haarlem? Daar was ik een paar weken geleden bij La cubanita. You go girl!

 21. Heh wacht, heb je in Lelystad gewoond?
  Ik dacht ineens huh wat een bekend station, maar ik woon dus in Lelystad hihi. Inderdaad een heel gaar station. Herkende het gewoon uit saaiheid hihi
  Ben zo benieuwd naar je colorpop artikelen!

 22. Gefeliciteerd met je volgers! Dat zijn inderdaad hele mooie aantallen binnen de tijd dat je aan het bloggen bent!
  Hey een bekend station haha. Ja het verschil tussen het station in Haarlem en in Lelystad kan bijna niet groter. Het station van Lelystad vind ik echt heel lelijk:-O
  Goed dat je uiteten bent geweest en jezelf uitdaagt! Fijn dat het ook goed is afgelopen. Ik kan me voorstellen dat dat een heel fijn gevoel geeft en dat het je motiveert om het nog een keer te doen.

 23. Ik heb wel eens vaker bij la Cubanita gegeten, ik vond het best lekker! Je gaat heel goed met je blog meid! Lekker zo doorgaan! En je kat is echt een schatje! -x-

 24. Hallo Mariska. Ik heb ook ooit een thuisstudie op bacelorsniveau gedaan en die wel bijna maar niet helemaal afgemaakt. Misschien moet je het even laten rusten en aan kijken. Misschien komt het dan wel weer in orde. Alvast veel succes.

 25. Ik ben in Lelystad geboren. Kom er nu nog regelmatig voor familie. Gelukkig nooit met ov. Knap dat jij je over je angst probeert heen te zetten. Fijn weekend xoxo

 26. Stop nou niet! Je overwint zoveel, dan kun je best je studie blijven doen, dan doe je het gewoon even wat rustiger aan. Geef jezelf een weekje of twee vakantie. En pak het dan weer op. Of aan.
  Je studie kan ook een goede afleiding zijn, en een reden om te blijven knokken. Geloof me: stop niet met je studie. Je voelt je dan misschien NU even beter omdat je leven even wat ruimte krijgt, maar je doet jezelf tekort. (Nog) later een studie oppakken kan wel eens heel er veel moeilijker worden. Denk een beetje op de lange termijn.

  1. Het idee is om van een thuisstudie over te stappen naar een reguliere opleiding, dat zou me niet meer ruimte geven, maar ik hoop en denk dat het wel beter voor me zou zijn om een ritme en mensen om me heen te hebben. Ik maak me meer dan genoeg druk om de lange termijn, geen zorgen πŸ˜›

 27. Wat goed dat je uit eten bent gegaan. Daarna even bekomen, is niets mis mee.
  Hopelijk vind je een oplossing voor je thuisstudie of je hem wel of niet blijft doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven