hoe moet je contouren

Hoe moet je contouren?

Hoe moet je contouren?

De één vindt het moeilijker dan de ander: contouren. Eigenlijk is dit het optisch versterken van de botstructuur van je gezicht met contourpoeder of een bronzer. Je versterkt de vorm van je gezicht als het ware. Klinkt interessant, of niet?

Nu contouren steeds populairder wordt, worden contourproducten ook verkocht door goedkopere merken. Niet lang geleden heb ik 2 contour setjes vergeleken. Ik werk eigenlijk alleen met poeders wanneer ik ga contouren, dus ik zal het ook met poeders laten zien.

IMG_4561 (2)

Om te beginnen heb je natuurlijk de producten nodig. Ik gebruik het liefst een schuin afgesneden blush/contour kwast. De HEMA heeft een hele fijne! Niet duur. Er zijn ook heel platte contourkwasten. Als je echt héél strak wilt contouren, werken die preciezer.

Het contourpoeder zelf. Heel veel merken hebben tegenwoordig contourpoeder. Zoek een kleur die donkerder is dan je eigen huid, maar niet té donker. Een tip voor degenen met héél lichte huidjes: je kunt ook een blush met een bruinige ondertoon gebruiken. Op een bleke huid staat dit niet zo hard.

hoe moet je contouren

Het is belangrijk om te weten hoe je gezicht gevormd is wanneer je gaat contouren. Je wilt namelijk de vorm van je gezicht benadrukken. Door een kus- of vismondje te trekken overdrijf je de vorm van je gezicht, waardoor je de schaduw onder je jukbeenderen veel beter kunt zien. Die lijn onder je jukbeenderen, waar die schaduw in je gezicht als het ware loopt, dié wil je gaan contouren.

Wanneer je die schaduwlijn hebt gevonden kun je op die plek contourpoeder aan gaan brengen. Ik begin altijd vanaf het punt dat het dichts bij m’n oren ligt, naar de binnenkant van m’n gezicht.

IMG_4447 (2)IMG_4537 (2)

Zie je het verschil? Je versterkt met de donkere kleur de schaduw die normaal in je gezicht valt. Op deze manier benadruk je de vorm en ziet het er niet al te onnatuurlijk uit. Tenzij je echt helemaal los gaat met die contour.

Als je van jezelf vindt dat je een groot voorhoofd hebt kun je dit ook optisch verkleinen met contouren. Het is heel simpel: je volgt je haarlijn en poedert op de overgang van je voorhoofd naar haarlijn een beetje bronzer of contourpoeder.

Wil je een optisch wat slanker gezicht? Dan kun je ook je kaaklijn contouren. Ik heb dat op de foto geprobeerd, maar ik heb al een redelijk gedefinieerde kaaklijn, dus het verschil is niet gigantisch.

IMG_4533 (2)

Ik heb nu wel aardig wat verteld over hoe je moet contouren, maar ik ben ook geen make-up queen en met alleen foto’s vind ik het lastig om uit te leggen. Daarnaast is het heel fijn om het gewoon even te zien. Daarom is het héél handig om ook op Youtube how-to-contour-filmpjes te kijken. Zelf kijk ik heel vaak naar Nikkietutorials! Dat is mijn laatste advies.

Heb jij het contouren al eens geprobeerd?