hoe moet je contouren

Hoe moet je contouren?

Hoe moet je contouren?

De één vindt het moeilijker dan de ander: contouren. Eigenlijk is dit het optisch versterken van de botstructuur van je gezicht met contourpoeder of een bronzer. Je versterkt de vorm van je gezicht als het ware. Klinkt interessant, of niet?

Nu contouren steeds populairder wordt, worden contourproducten ook verkocht door goedkopere merken. Niet lang geleden heb ik 2 contour setjes vergeleken. Ik werk eigenlijk alleen met poeders wanneer ik ga contouren, dus ik zal het ook met poeders laten zien.

IMG_4561 (2)

Om te beginnen heb je natuurlijk de producten nodig. Ik gebruik het liefst een schuin afgesneden blush/contour kwast. De HEMA heeft een hele fijne! Niet duur. Er zijn ook heel platte contourkwasten. Als je echt héél strak wilt contouren, werken die preciezer.

Het contourpoeder zelf. Heel veel merken hebben tegenwoordig contourpoeder. Zoek een kleur die donkerder is dan je eigen huid, maar niet té donker. Een tip voor degenen met héél lichte huidjes: je kunt ook een blush met een bruinige ondertoon gebruiken. Op een bleke huid staat dit niet zo hard.

hoe moet je contouren

Het is belangrijk om te weten hoe je gezicht gevormd is wanneer je gaat contouren. Je wilt namelijk de vorm van je gezicht benadrukken. Door een kus- of vismondje te trekken overdrijf je de vorm van je gezicht, waardoor je de schaduw onder je jukbeenderen veel beter kunt zien. Die lijn onder je jukbeenderen, waar die schaduw in je gezicht als het ware loopt, dié wil je gaan contouren.

Wanneer je die schaduwlijn hebt gevonden kun je op die plek contourpoeder aan gaan brengen. Ik begin altijd vanaf het punt dat het dichts bij m’n oren ligt, naar de binnenkant van m’n gezicht.

IMG_4447 (2)IMG_4537 (2)

Zie je het verschil? Je versterkt met de donkere kleur de schaduw die normaal in je gezicht valt. Op deze manier benadruk je de vorm en ziet het er niet al te onnatuurlijk uit. Tenzij je echt helemaal los gaat met die contour.

Als je van jezelf vindt dat je een groot voorhoofd hebt kun je dit ook optisch verkleinen met contouren. Het is heel simpel: je volgt je haarlijn en poedert op de overgang van je voorhoofd naar haarlijn een beetje bronzer of contourpoeder.

Wil je een optisch wat slanker gezicht? Dan kun je ook je kaaklijn contouren. Ik heb dat op de foto geprobeerd, maar ik heb al een redelijk gedefinieerde kaaklijn, dus het verschil is niet gigantisch.

IMG_4533 (2)

Ik heb nu wel aardig wat verteld over hoe je moet contouren, maar ik ben ook geen make-up queen en met alleen foto’s vind ik het lastig om uit te leggen. Daarnaast is het heel fijn om het gewoon even te zien. Daarom is het héél handig om ook op Youtube how-to-contour-filmpjes te kijken. Zelf kijk ik heel vaak naar Nikkietutorials! Dat is mijn laatste advies.

Heb jij het contouren al eens geprobeerd?

Posts created 907

63 gedachten over “Hoe moet je contouren?

 1. Ik vind zo’n Contouring Kit altijd zo leuk, waarschijnlijk door de aard kleur dat er vaak in zit. Al contour ik niet zo vaak. Ik ben van zo natuur mogelijk. Wel als ik uitga wil ik weleens uitpakken. 🙂

 2. Ja je ziet zeker verschil! Leuk dat je hierover schrijft. Ik gebruik het zelf ook vaak! Ik heb laatst de filmstar bronze van Charlotte Tilbury aangeschaft. Hele fijne kit waardoor het er natuurlijk uit ziet!

 3. Ik heb exact dezelfde kwast van de Hema. die vind ik echt superfijn.
  Ik heb wel een ge-contoured, maar ik moet enorm oppasen dat het niet te donker wordt, mijn huid is momenteel super bleekjes..slimme tip over de donkere blush!

 4. Wat een handig artikel! En ziet er goed uit, bij mezelf doe ik het niet te hard omdat ik ook wel een aardig bleek huidje heb. Maar ik zie zelf wel altijd het verschil! Erg fijn artikel voor de beginnende meiden!

  Liefs

 5. Ik laat het contouren wat meer aan me voorbij gaan… Maar omdat ik een bleke huid heb probeer ik mijn gezicht wel een subtiele definitie te geven. Wel goed uitgelegd met duidelijke foto’s!

 6. Wat een goede uitleg en fijne tips. Dankjewel! Ik heb het eigenlijk nog nooit geprobeerd maar ik zie wel degelijk verschil. Misschien moet ik maar eens ergens een workshop gaan doen. Fijn weekend. X

 7. Heyhey
  Leuk hey! Super bedankt voor dit artikel het geeft me weer hoop om het te proberen.
  Ik gebruik namelijk letterlijk alleen eyeliner Mascara en lipstick .
  Geen poeder geen foundation niks ..dus het lijkt me wel leuk om puur voor speciale gelegenheden te kunnen contouren.
  Voor mij zijn de foto’s dan ook superhandig dan kan ik afkijken hahaha!
  Heb duizenden van die ‘How to’ Tutorials op YouTube bekeken.
  But Girlllllllll!
  Wat een verwarring! Al die weet ik niet hoeveel laagjes die ze zetten ik kan ze gewoon niet bijhouden.
  Elke keer opnieuw speel ik de tutorial af en dan op een gegeven moment geef ik het op.
  De resultaten zijn altijd Supermooi!
  En jij kan er ook wat van bay the wayss!
  Nice!
  😉
  B.

  1. Contouren werkt beter met foundation als basis! In het begin voelt het een beetje als een plamuurlaag, maar je went eraan en het geeft een heel mooi resultaat. Met vragen mag je me ook altijd mailen! Ook als je gewoon wilt kletsen 🙂

 8. Ik wil hier toch even iets over zeggen, zonder de juffrouw te willen uithangen 🙂 Contouren anno 2016 is in vele gevallen gewoon fout. Je ziet al die fimpjes en iedereen doet hetzelfde met de shadows en highlights en sorry maar zo werkt het niet. Ieder gezicht is anders. Ik ben al blij dat jij vertelt dat je de vorm van je gezicht wilt benadrukken maar het dient eigenlijk ook om kleine foutjes (of verouderingen) net te verdoezelen. Al die Youtube guru’s zouden eigenlijk een cursus bij MUD moeten gaan volgen 🙂 Ik vind het leuk om te zien dat jij er op een natuurlijke manier mee omgaat en niet zo overdrijft!

 9. Ik ben echt zo iemand die het gewoon niet durft: ik ben altijd bang dat ik er vervolgens als een soort gebakken vis uit kom te zien. Op de één of andere manier blijf ik het gewoon een beetje eng vinden, zo’n (donker)bruine kleur aanbrengen op het gezicht. Terwijl ik het bij veel mensen echt prachtig vind.

  1. Haha, een gebakken vis! Ik snap het. Daarom moet je ook niet met een te donkere kleur contouren. Contour setjes komen meestal in light, medium en dark 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven