Contour palette kit

Laat het contouren beginnen! | Sleek VS Essence

De contour-trend

Deze zal je vast niet ontgaan zijn. Een donkere kleur gebruiken om het gezicht te shapen en juist een lichtere om te highlighten. De contour setjes zijn vooral door high-end make-up merken uitgebracht, maar daar is nu verandering in gekomen!

Sleek heeft al een tijdje geleden de Contour Kit (€8,49) uitgebracht, maar sinds vrij korte tijd heeft Essence ook een setje (€2,99) uitgebracht!
Daar werd ik toch wel héél erg benieuwd naar, zoals ik al snel word. Het setje van Sleek heb ik dus al even liggen, die van Essence heb ik kort geleden aangeschaft. Welke zal het beter doen?

Contour palette kit

En dit zijn ze!

 Sleek VS Essence

De verpakkingen. Heel eerlijk: de verpakking van Essence word ik niet warm van. Als er nou 1 highlighter of alleen een bronzer in had gezeten had ik het wel oké gevonden, maar op de een of andere manier vind ik het niet mooi wanneer meerdere kleurtjes in 1 ronde vorm worden gepropt,  en dan al helemaal dit gekke maanvormpje. Dan vind ik de klassieke, matzwarte, rechthoekige en subtiele verpakking van Sleek toch wel een stuk mooier.
Maar dat zegt natuurlijk niks over de kwaliteit!

Natuurlijk de swatches, zoals altijd!

Sleek contour kit swatches

Dit zijn de swatches van de Sleek Contour Kit (Medium).  Is het je opgevallen dat de laatste tijd het palette waarvan de swatches zijn op de achtergrond van de foto staat? Ja, da’s puur zodat ik zeker weet dat ik niks door elkaar haal. Eigenlijk wel handig.

Essence Contour Kit

En de swatches van Essence (02 – medium).

Van de Contour Kit van Sleek ziet de bronzer donkerder uit. Zo op het eerste gezicht lijken de highlighters best sterk op elkaar, vind ik! Het pigment ziet er wel erg goed uit, van zowel Essence als Sleek. De bronzers zijn mat en de highlighters hebben een shimmer.

Laten we dan maar gaan toveren met de poedertjes! Maar eerst nog even een foto zonder de contour setjes gebruikt te hebben:

contour
make-up op zonder de contour setjes gebruikt te hebben.

Sleek VS Essence
Linkerhelft contour gedaan met Sleek. Rechterhelft contour gedaan met Essence.
De bronzer onder het jukbeen aangebracht, de highlighter er op.

Sleek VS Essence contour
De Sleek-kant wat beter in zicht.

Essence contour kit
De Essence-kant wat beter in zicht.

De highlighters zijn helaas nauwelijks tot niet terug te zien op de foto’s. Wat het aanbrengen betreft werken de setjes beiden even fijn. Ze hebben beiden sterk pigment! Dus handle with care. Jammer dat de highlighters niet goed op de foto te zien zijn, want de highlighter van Essence Shading Powder springt er echt wat meer uit dan de Highlighter van de Sleek Contour Kit. De bronzer van Sleek is wat koeler, harder en donkerder. De Bronzer van Essence is iets lichter en warmer, wat ik persoonlijk mooier vind. Het geeft een zachter, warmer geheel.

Al met al ben ik dus eigenlijk meer fan van de Essence Shading Powder! Had ik eigenlijk niet verwacht. Zo zie je maar weer, een budget product kan z’n werk ook erg goed doen!

Conclusie: de contour setjes van beide merken hebben sterk pigment en zijn fijn in gebruik. Wat de highlighter betreft is Essence toch echt net wat beter; wat de bronzer betreft ligt het eraan of je van een koele hardere kleur (Sleek) of een zachtere warmere kleur (Essence) houdt.

Wat vind jij van de contouren?

Posts created 897

45 gedachten over “Laat het contouren beginnen! | Sleek VS Essence

 1. Wow, wat een verschil bij jou op de voor en na foto’s. Ik gebruik het setje van Maybelline en de kleur daarvan vind ik erg mooi (ik gebruik nummer 2) alleen lijkt deze niet zo zichtbaar op mijn huid.

 2. Ik hou er van en heb het ook zeker nodig als curvy girl 🙂 Die van essence heb ik al meerdere keren mee in m’n handen gestaan, maar vind deze inderdaad te warm. Mijn huid is een stuk lichter en ik vind dan te ’80 rouge worden zeg maar 😉 Bedankt voor je tips weer, fijn! x Josine

 3. Contouren zit echt in mijn dagelijkse routine. zelf als ik nauwelijks oogmakeup om heb, dan contour ik mijn gezicht lichtjes. Vind de essence ook mooier bij je staan <3 Mijn favo is Too faced Milk chocolate

 4. Hele fijne review! Ze zien er beide goed uit, maar ik vind die van Sleek juist iets mooier bij je staan haha! Die vind ik iets natuurlijker lijken, maar dat zal wel een kwestie van smaak zijn 🙂

 5. Dat contouren vind ik een kunst op zich. Ik begin er niet aan want zou waarschijnlijk een baard op rare plaatsen krijgen. Vind de Essence kant net wat mooier.

  1. Haha, een baard nog wel! Het valt best mee hoor! Het belangrijkste is het volgen van je gezichtsvorm. Misschien maak ik nog een how-to 🙂

 6. Dat je voor Essence Shading Powder zal gaan had ik ook eigenlijk niet verwacht. 🙂 Wel iedereen wat ik vaak jammer vind van Essence is dat de verpakking wat minder aantrekkelijk is, maar wat logisch aangezien de prijs.

  1. Ik zat er al over na te denken om een how-to/tutorial te doen! Leuk dat je daar ook naar vraagt 😀 Komt voor de bakker!

 7. Wat een leuke vergelijking! Ik vind het setje van Essence wel heel erg mooi eigenlijk! Die van Sleek kende ik al, maar deze heb ik nog niet gezien. Leuk gedaan 🙂

 8. Contouren heb ik eigenlijk nooit gedaan, ik durf het niet zo goed haha. Ben bang dat het er gek uitziet. Dat ik er gekke vlekken van krijg 🙂 Ik vind Essence net iets mooier van de twee!

 9. Oh wauw, ik denk dat ik fan ben van de essence set.. Alleen wil ik niet zien hoe ik er uit zie zodra ik voor het eerst ga contouren. Maar voor die prijs van essence wil ik het zeker eens proberen.

 10. Fijne review! Ben ook nog op zoek naar een contourpalette om te oefenen. Want contouren heb ik ook nog nooit gedaan misschien ga ik die van Essence wel proberen.

 11. Verrassend van Essence, alleen jammer dat ze mijn tint niet hebben. Toen ik afgelopen jaar in Curaçao op vakantie was, ontdekte ik allemaal make-up voor de donkere huis. Waaronder Sleek. Wat een goed spul vind ik het! Ik heb de contourkit in dark en daar zit een hele mooie gouden highlighter in. Als ik deze kit heb gebruikt, zit mijn make-up altijd net wat beter. En het kost niet eens zoveel extra tijd als je fijne kwasten hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven