schoenen voor dames met brede voeten vinden

Schoenen voor dames met brede voeten: hoe vind je het perfecte paar?

Je zou denken dat het niet zo uitmaakt wat voor vorm voeten je hebt, totdat je merkt dat je brede schoenen hebt en bepaalde schoenen wil kopen. Dan is het opeens een puntje om over na te denken. Voor de dames met brede voeten die op zoek zijn naar fijne schoenen: hier leg ik je uit hoe je het perfecte paar vindt voor jouw voetjes!

Neem geen grotere schoenen

De allereerste tip: neem niet een grotere schoenmaat omdat je bredere voeten hebt. Je eindigt dan namelijk met schoenen met een verkeerde verhouding, waardoor de punt van de schoen bijvoorbeeld omhoog kan gaan staan. Je kunt het beste dezelfde schoenmaat blijven kopen, maar dan met een ruimere breedtemaat!

Koop eindelijk die gave Nike Jordan schoenen, maar krijg je je voet er niet goed in omdat de schoen te smal is? Kies dan sneakers een breedtemaatje groter in plaats van een schoenmaat groter.

Ga er ook niet direct vanuit dat je schoenen wel uitloopt. Vooral nette schoenen van hoge kwaliteit zoals Bugatti schoenen loop je wel uit, maar geven niet een hele extra breedtemaat mee. Heb je te smalle schoenen van een zachte stof? Dan geeft de schoen wel mee, maar vervormt het model na verloop van tijd. De juiste breedtemaat hebben is écht belangrijk.

Schoenen en breedtematen

Ja, breedtematen van schoenen bestaan. Het is helaas alleen niet super gangbaar of bekend om schoenen op breedtemaat te selecteren. Toch zijn ze er!

De bestaande breedtematen zijn E, G, H, K en M (op volgorde van smal naar breedst). E is dus het smalst en M het breedst. Simpel! Deze breedtematen maten gelden voor zowel mannen- als damesschoenen.

Jouw breedtemaat bepalen

Als je schoenen wil hebben die perfect passen, is het handig om je voeten eens in een goede schoenenwinkel op te laten meten. Wil je alleen ongeveer je breedtemaat weten, dan kun je ook prima zelf je voeten opmeten. Om jouw breedtemaat te vinden, met je de balomvang van je voeten. Dat is dus de omvang van je voet bij het breedste punt.

Heb je gemeten? Mooi! Check met die informatie in de onderstaande tabel wat jouw breedtemaat is. De breedtemaat is grotendeels afhankelijk van de balomvang van je voet, maar je schoenmaat heeft ook een beetje invloed.

No Title

No Description

Extra tips: damesschoenen voor brede voeten

Helaas pindakaas, maar ook waar: lang niet alle schoenen zijn verkrijgbaar in alle breedtematen. Populaire damesschoenen vind je meestal in G-wijdte, en als je geluk hebt ook een maatje groter. Bepaalde Nike modellen worden bijvoorbeeld ook in H-wijdte gemaakt. Belangrijk is om van tevoren je schoenmaat én breedtemaat te kennen, en vervolgens wat onderzoek te doen naar schoenmerken die de juiste maten aanbieden.

Kijk dus aangebreid rond op het wereldwijde web, er is echt meer dan genoeg moois te vinden!

Heb jij wel eens jouw breedtemaat opgemeten?