glimlachende vrouw

Beauty tips & hacks: alles voor een stralende glimlach!

Een mooie glimlach maakt iedereen een stuk zelfverzekerder. En je goed voelen over jezelf kan geen kwaad, toch? Vandaag deel ik mijn tips voor een smile waar je blij van wordt!

De basis: mondverzorging

Om te beginnen een kleine disclaimer: voor bepaalde gebitsverzorging moet je bij de tandarts zijn. Hoe magisch je tandpasta ook is; gaatjes vullen en scheefgroeiende tanden corrigeren doet het niet.

Een mooie glimlach begint natuurlijk bij mondverzorging. Het ligt allemaal voor de hand, maar ik wilde het toch even gezegd hebben.

De beste mondverzorgingsproducten zijn het halve werk. Voorkomen is beter dan genezen, en met een goede tandenborstel & tandpasta kun je aardig wat ellende voorkomen … denk aan vergeling, verkleuring, opbouw van tandsteen, enzovoorts. Extra tip als vaste klant bij de tandarts: vergeet niet te flossen, vooral als je gevoelig bent voor gaatjes. Sinds ik elke dag flos heb ik echt aanzienlijk minder snel gaatjes.

Lichtere tanden

Ik denk dat minstens de helft van de mensen die niet helemaal tevreden zijn met hun gebit, ontevreden zijn omdat ze hun tanden liever een paar tintjes lichter hebben. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je tanden wat lichter te krijgen!

DIY tandenbleeksets

In de meeste gevallen kun je zelf je tanden een stukje lichter krijgen. Met een veilige tandenbleekset bijvoorbeeld. Ze zijn makkelijk in gebruik en het resultaat mag er zeker zijn! Professioneel je tanden laten bleken werkt sneller, maar als je liever niet in een salon of tandartsstoel zit, kan het ook lekker thuis.

Heb je gevoelige tanden? Wees dan voorzichtig met dit soort producten. Een beetje gevoeligheid hoort erbij, maar het is niet de bedoeling dat je flinke pijn hebt. Merk je dat het zeer doet? Stop dan met de behandeling en kijk naar de volgende optie.

Tijdelijke whitening

Ik weet hoe zuur het is om gevoelige tanden te hebben, geloof me. Gelukkig zijn er dan ook manieren die geen pijn doen. Tijdelijke whitening werkt trouwens ook als je veel vullingen hebt: die bleken namelijk niet mee als je je tanden op een andere manier bleekt.

Voor tijdelijke whitening kun je een whitening pen of tandenlak gebruiken. Je tanden zijn meteen zichtbaar witter en je hoeft er geen pijn voor te lijden. Neem wel altijd de reviews door voor je een product koopt: sommige lakken of pennetjes slijten namelijk zodra je eet.

glimlachende vrouw

Vergeet je lippen niet

Ze zeggen wel eens: eyebrows are the frame of your face. In dat geval zijn lippen de frame van je glimlach! Vergeet die dus zeker niet. Verzorg ze goed met een scrub en een lippenbalsem.

Extra hack: draag een rode lippenstift met een blauwe ondertoon. Daardoor lijken je tanden witter! Een rode lippenstift met gele/oranje ondertonen heeft een tegenovergesteld effect: daar lijken je tanden iets geler door. Is de ondertoon van een lippenstift vinden voor jou hocus-pocus? Vraag het dan eventjes aan een make-up artiest of specialist in de winkel of kijk in het lijstje met blue based red lipsticks.

Ben jij tevreden met jouw glimlach?