stijlvolle keuken tips

5x Inspiratie voor een prachtige, stijlvolle keuken!

De keuken is een van m’n favoriete ruimtes in het huis. Ik kom er niet alleen om m’n neus in de koelkast te steken: alle lekkere snacks, maaltijden en zoetigheden worden hier geboren. Waarschijnlijk is bijna iedereen wel gek op de keuken, al is het alleen omdat er zich lekker eten bevindt. Waar ik nou écht blij van word is een mooie keuken in een toffe stijl! Ben je nog op zoek naar keuken inspiratie? Ik help je op weg met wat ideetjes. Lees gezellig mee!

1. De basis van de keuken

De basis van de keuken bepaalt een hoop. Welke kleuren ga je gebruiken? Ga je voor muurtegels of juist niet? Je zou er bijna voor eeuwig over na kunnen denken. Mijn tip van de dag: Kies een opvallende kleur óf maak gebruik van patroontjes. Felle kleuren met drukke patronen stapelen word snel een beetje veel.

Houd je het liever classy en rustig, maar wil je het niet te saai? Combineer dan een neutrale kleur met verschillende texturen. Keukens met natuurlijke texturen zoals natuurhout, steen en marmer gaan ook prachtig samen met neutrale tinten!

2. Een budget make-over

Je hebt misschien veel over voor een mooie keuken, maar je moet het ook maar net in je portemonnee hebben. Gelukkig zijn er budgetvriendelijke manieren om je keuken om te toveren tot het nieuwe paleis van de keukenprins(es) die je bent.

Met een emmertje verf geef je de keuken bijvoorbeeld al een heel andere uitstraling. De keukenkastjes kun je wrappen met folie. Geloof me, dat is zo ongeveer 100x goedkoper dan nieuwe keukenkastjes kopen en installeren.

keuken groen

3. Mooie keukenapparaten

Wat heb je aan stijlvol als het niet werkt? Een combinatie van die twee eigenschappen is perfect: mooie keukenapparaten die bij jou interieurstijl passen én geweldig werken. De Bosch Accent Line hét voorbeeld van keukenapparatuur die een lust voor het oog zijn – en zorgen dat er eten in je maag terecht komt. Of de afwas weer gedaan wordt. Of de lucht wordt afgezogen. Het is maar net over welk apparaat je het precies hebt.

In de categorie niet-inbouw apparatuur zijn er natuurlijk ook keukenapparaten! Zelf heb ik mijn roze keuken opgeleukt met een roze keukenmachine, blender en broodrooster van Lidl. Eigenlijk is het een soort budget-optie voor keukenapparaten die me doet denken aan de SMEG collecties.

Of je nou voor goedkope of dure apparaten gaat en roze of juist een neutrale keuken wilt: probeer de kleuren van je keukenapparaten op elkaar af te stemmen. Dat hoeft niet dezelfde kleur als je keuken te zijn; vaak staat contrast juist leuk! Als de apparaten ongeveer dezelfde kleur hebben, vormt alles meer en geheel en ziet het er meer uit als een stijlkeuze.

4. Kruidenrekjes & leuke accessoires

Hoeveel extra opbergruimte ik ook maak: het komt altijd weer vol te staan. Te veel opbergruimte in de keuken bestaat niet! Je slaat twee vliegen in één klap als je van een nieuw kruidenrekje een mooi, stijlvol keukenaccessoire maakt. Die kruidenpotjes kunnen allemaal de kastjes uit en de keuken ziet er een stuk gezelliger uit.

Nog een ander tof ideetje wat ik (nog) niet zelf heb toegepast, maar wel ontzettend leuk vind: LED-strips in de keuken! Kijk en oordeel zelf. Ik vind het in ieder geval geweldig.

stijlvolle keuken tips

5. Planten in de keuken?!

Plantjes maken elke ruimte net wat levendiger en gezelliger. Waarom zou je daar in de keuken geen gebruik van maken? Begin alvast met een paar bescheiden kruidenplantjes; die kun je meteen voor je gerechten gebruiken. Na een tijdje gaat het vanzelf kriebelen om meer planten te halen …

Wat voor keukenstijl vind jij het mooist?