beste foundation voor droge huid

De beste foundation voor een droge, doffe huid!

Make-up moet je laten stralen en niet laten lijken op een verdrietige rozijn. Als je een droge huid hebt, is een fijne foundation vinden niet altijd even makkelijk. Wees gerust, want als ervaringsdeskundige deel ik hier mijn tips voor de beste foundation voor droge huid.

Begin bij de basis: primer voor een droge huid

Voordat je überhaupt met make-up begint, wil je een droog huidje goed hydrateren. Verwerk dus genoeg hydratatie in je skincare routine! De allereerste stap van make-up is primer. Surprise, surprise: stem ook je primer af op je huidtype! Ik heb zelf al m’n hele leven lang last van een droge huid en mijn absolute favoriet is de Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base: een primer en moisturizer in één. Goedkoop is ‘ie niet, fijn is ‘ie wel.

Zoek je naar een budgetvriendelijke primer voor droge huid? Ga dan met de klassieke tip van Nikkietutorials en ga voor de Nivea Aftershave Balsem. Het is inmiddels een oude tip, maar hij werkt nog steeds even goed!

De beste foundation voor droge huid: een natuurlijke satin finish

Wil je er niet uitzien als een rozijn, maar ook niet als een discobal? Dat kan! De natuurlijke finish is een mooi middenweg. Mijn absolute favoriete foundation voor dit resultaat is de Luminous Foundation van Anastasia Beverly Hills. Hij heeft een medium dekking die je op kan bouwen naar een volledige dekking!

beste foundation voor droge huid

Ik heb zelf een droge huid en op mijn gezicht doet ‘ie precies wat ‘ie belooft: een mooie, natuurlijke finish met genoeg dekking. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Zie ook mijn review van deze foundation.

De beste foundation voor een droge huid: een luminous (stralende) finish

Is ’teveel glow bestaat niet’ jouw motto? Dan zoek je een foundation met een luminous finish. Mijn tip: de Hello Happy Soft Blur foundation van Benefit! Dit is jarenlang zowat de enige foundation geweest die ik in de zomer gebruikte. De dekking is iets lichter, maar wel op te bouwen naar medium. Een prachtige look is in ieder geval gegarandeerd!

De beste goedkope foundation voor een droge huid

Genoeg dure foundations; niet iedereen heeft een eindeloos budget voor make-up! Gelukkig zijn er hele fijne foundations voor een droge huid die ook nog eens betaalbaar zijn. Mijn trouwe vriend die ook nog eens goed voor de portemonnee is, heet Born To Glow en is van NYX. Is dat niet goedkoop genoeg? Probeer dan eens de Dewy Photo Focus Foundation van Wet ’n Wild!

Extra tips om de beste foundation voor droge huid te kiezen

Twijfel je toch over een foundation van een ander merk? Dan heb ik nog wat extra tips voor je.

  • Sla matte foundations liever over: deze drogen een al droge huid meestal nóg verder uit. En soms gaan ze oxideren en maken ze je gezicht oranje.
  • Probeer een tester uit in de winkel. Niet alleen voor de kleur, maar ook voor de textuur! Laat de foundation minstens 10 minuten zitten en kijk hoe de boel opdroogt.
  • Zoek naar foundations met een dewy, stralende of luminous finish

Heb jij een droog huidtype? Wat is jouw favoriete foundation?