pomeranian dwergkeeshond

Ik adopteerde een hondje: maak kennis met Pombär de Pomeranian!

Mijn familie is sinds kort uitgebreid met het meest fluffy, schattige lid ooit: een Pomeranian hondje! Maak kennis met Pombär. In deze blog vertel ik hoe ik aan hem ben gekomen, hoe ik hem verzorg en laat ik zien hoe onweerstaanbaar schattig hij is.

Pomeriaan, Pomeranian of dwergkees?

Drie jaar geleden schreef ik een blog over hoe schattig Pomeranian hondjes wel niet zijn. In die blog gebruikte ik de term ‘Pomeriaan’. Gelukkig weet ik nu beter: dit is een broodfok term. De juiste term is Pomeranian (op z’n engels) of dwergkees.

Hoe ik aan Pombär ben gekomen

Ik heb op mezelf eigenlijk altijd in niet al te ruime studentikoos huisvestingen gewoond. Een hond wil je alle ruimte bieden, en hoewel ik diep in mijn hart altijd een knuffelig vriendje gewild heb, waren de omstandigheden niet ideaal.

Nu ik over een tijdje met mijn vriend in een benedenhuis ga wonen, werd een hond opeens een optie. Ik keek alvast rond op internet naar schattige hondjes. Eigenlijk keek ik toen voornamelijk naar Wolfsgrijze keeshonden (een middenslag hond). En toen … toen werd ik verliefd.

Een advertentie van een dame met een hondje dat een nieuw thuis zocht: het meest schattige Pomeranian hondje waar ik ooit mijn ogen op heb mogen leggen. Ik ben dan nog niet verhuisd, maar een klein hondje zou nog best even tijdelijk bij mij in de studio kunnen, zo lang ik maar genoeg met hem wandel. Ik móést wel reageren. Zo gezegd, zo gedaan.

Pombär heette toen nog Puppy. Hij is maar 7 maandjes oud en is dus een reu. En hij is so fluffy I’m gonna die. Bij de kennismaking bleek het liefde op het eerste gezicht. Ik heb me van te voren zo goed mogelijk geïnformeerd, alle vragen die ik maar kon bedenken aan het baasje gesteld en een fijne eerste ontmoeting met Pombär/Puppy gehad.

Side note: ik heb mijn hondje niet van een fokker, maar overgenomen van een persoon die in een situatie zat waarin dit hondje niet meer verder kon. Als je een fokker zoekt kan ik je dus niet verder helpen.

pomeranian

Hoe gaat het nu met Pombär?

Nu ik dit schrijf is Pombär 2 weken bij mij. Hij doet het ongelooflijk goed! Het is voor mij een enorme verandering om van ‘voor het laatst gesport in 1827′ naar 5-6x per dag wandelen te gaan, maar het is elke stap waard. Hij past zich goed aan, leert commando’s en is eigenlijk een ontzettend makkelijke, pluizige, enthousiaste schat. Ja, ik geloof nu in ‘meant to be’.

Hij is soms lekker druk en vindt het erg leuk om te spelen. Als hij andere hondjes tegenkomt, wordt hij al helemaal dol van enthousiasme. Eigenlijk gaat hij wel goed op alle vormen van aandacht. Het is echt net een springerig knuffelbeertje. We gaan overal samen heen. In de auto, in de trein en zelfs … naar het Urban Decay event laatst!

pommy
Ontmoet de nieuwe beauty guru top make-up influencer Pombär.

Waarom de naam Pombär?

Ken je die beertjeschips? Pombär is een Pomeranian, afgekort Pom. Hij lijkt op een klein beertje, dus beer. Pombär is ook een merk van die leuke beertjeschips. Ik ben erg tevreden over de naam, al zeg ik het zelf. Ik roep hem trouwens als ‘Pommy’, omdat dit minder afwijkt van ‘Puppy’.

Ik laat Pombär geregeld in mijn Instagram stories zijn, dus volg me op Instagram (@matteshimmer) als je dat leuk vindt!

Al met al is Pombär de beste keuze van het jaar geweest. Nu al. Misschien wel van het decennium. Ik zou ‘m bijna een nobelprijs geven, maar ik geef hem wel een hondensnoepje, een dikke knuffel en m’n slof. Daar wordt ‘ie een stuk blijer van.

Heb jij een hond of zou je er één willen?