Waarom ik een pomeriaan wil (en jij waarschijnlijk ook)

 

Behalve dan dat deze zogenaamde halfbakken ‘zomer’ niet meewerkt gaat het leven toch best wel goed de laatste tijd. Maar er mist iets: een pomeriaantje! Dit is waarom ik zo’n lieve pomeriaan wil. Dikke kans dat je er ook eentje wilt.

Ze zijn fluffy!

Waar komt de knuffelfactor van een huisdier vandaan? Juist, hoe fluffy hun vacht is. Nou, met een pomeriaan (a.k.a. dwergkeeshond) zit je wat dat betreft wel goed. ZE ZIJN ZO FLUFFY! Ik zou ze de hele dag kunnen knuffelen. Wat misschien dan weer niet zo goed is voor m’n productiviteit. Maar wél mega schattig.

Ze zijn niet eens zo ingewikkeld

Pomerianen schijnen in het algemeen makkelijk in gehoorzaamheid te trainen te zijn. Ze leren snel en luisteren goed naar commando’s. Wat best wel fijn is. Dit is natuurlijk in het algemeen, je kan een uitzondering treffen. Maar vooral als je niet veel ervaring met hondjes opvoeden hebt is het wel chill als ‘ie luistert en snel je commando’s oppikt, in plaats van op je gloednieuwe bankstel gaat zitten kauwen of graag verstoppertje speelt tijdens het uitlaten.

 

dog-414570_960_720

 

Jeffree Star heeft ze ook

Nee, grapje. Dat iemand anders een pomeriaan heeft is geen reden om er ook eentje te willen. Hoewel al die schattige Snapchats waarin die fluffy hondjes vrolijk rondrennen door het gras wel enigszins overtuigingskracht hebben.

Ze zijn net zo fabulous als ik

Op de een of andere manier vind ik dat pomerianen er altijd stijlvol en fabulous uitzien. Ze passen wel bij me. Misschien is een lief pomeriaantje zelfs wel m’n soulmate. Ze hebben geen make-up of trendy outfit nodig. Ze zien er gewoon altijd fabulous uit. Zelfs als ze naar de wc gaan zien ze er nog beter uit dan ik. Misschien gaat het me nog wel moeite kosten om dat niveau van fabulousheid bij te benen.

Omdat ik het nodig heb

Wat heb je nodig op zo’n dag dat je per ongeluk zout in plaats van suiker in je thee hebt gedaan, van je fiets af recht in de modder bent gevallen en iemand anders het toetje waar je je zo op verheugde onbeschaamd heeft opgevroten? Juist, dan heb je een zachte knuffel nodig. Een fluffy vriend. Die altijd blij is om je te zien en altijd van je houdt. En het helemaal niet uitmaakt dat je broek helemaal vernaggeld is door de modder. Ik wil een pomeriaan!

 

-Dit artikel heb ik natuurlijk voor de lol gemaakt, hoewel ik wel écht een pomeriaan zou willen. Neem NOOIT impulsief een huisdier. Doe research en zoek goed uit of je het aankan. Huisdieren kosten tijd, geld, aandacht en moeite! En kijk uit voor broodfokkers! Helemaal met dit soort rassen is goedkoop uiteindelijk duurkoop.-

 

Zou jij een pomeriaan willen?

 

Posts created 878

12 gedachten over “Waarom ik een pomeriaan wil (en jij waarschijnlijk ook)

  1. Altijd een mechelse herder gehad en hier veel mee getraind(politiewerk)! Maar mijn vrouwenhart smelt bij dit ukje! Ik wil over een aantal jaar echt een pomerian of pomski <3

  2. Ik heb een Pomeranian en ze zijn geweldig, lief, zorgzaam en waaks! Maar ik wil even wat kwijt: Pomeriaan is de broodfok term! Het is dwergkees in het Nederlands en Pomeranian in het Engels. Ze zijn tussen de €2500-€3000, dus als ze goedkoper zijn is het een kleinkees, deze worden onder de naam Pomeranian/dwergkees verkocht en zijn vaak goedkoper. Veel mensen zijn hier al mee genept.
    Wil je er een, laat dan aub uitzoeken of ze op erfelijke ziektes getest zijn en vraag of je beide ouders mag zien.

  3. Syl Het is geen keffer pompies blaffen weinig ze zijn heel waaks luistren zeer goed en zijn heel sosiaal met andere honden en konfren de pompies willen de heledag wel speelen zo lief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven