In Netflix Docu ‘Broken’ zie je wat er schuil gaat achter de make-up wereld

In Netflix Docu ‘Broken’ zie je wat er schuil gaat achter de make-up wereld

Misschien heb je tijdens het Twitter drama tussen James Charles en Marlena Stell een tijd terug al te horen gekregen dat Netflix in een documentaire de make-up wereld onder de loep ging nemen. Zo niet, hier is ‘ie dan: sinds kort staat de aflevering ‘Makeup Mayhem’ van de serie ‘Broken’ op Netflix. Hier lees je er meer over! Zonder spoilers.

De make-up wereld exposed: Broken – Makeup Mayhem

Op Netflix staat sinds kort de nieuwe documentaire serie ‘Broken’ online. Met voor de make-up liefhebber een wel heel interessant kijkje achter de schermen in de eerste aflevering ‘Makeup Mayhem’.

Waar gaat het over? Dat zal ik eens uit proberen te leggen zonder te veel te verklappen.

In Netflix Docu ‘Broken’ zie je wat er schuil gaat achter de make-up wereld

Er zit ontzettend veel geld in de make-up industry. Wereldwijd gaat het om honderden miljarden per jaar. Flinke bedragen. De beauty community ontwikkelt zich en groeit met de tijd mee: influencer marketing, social media en andere moderne strategieën zullen je vast niet voorbij zijn gegaan.

En dan is er nog de gigantische black market die zich als een maffiabende onder de make-up wereld verscholen houdt: namaak make-up uit China. Al deze onderwerpen komen in Broken – Makeup Mayhem bij elkaar in een interessante aflevering waarin je ontdekt hoe ze allemaal met elkaar te maken hebben – en elkaar in stand houden. Professionals en ervaringsdeskundigen van alle hoeken en kanten vertellen hierover. Van een tof kijkje bij Colourpop en MakeUp Geek tot een slachtoffer van namaak make-up en een privé detective in Hongkong.

Netflix serie ‘Broken’, aflevering ‘Makeup Mayhem’: de review

Natuurlijk moest ik alles wat ik op het moment dat ik zag dat dit uit was gekomen laten vallen om de aflevering in één onafgebroken zit uit te kijken. Ik ben toegewijd. Wat vind ik van Makeup Mayhem?

Ik vond het vooral verrassend en interessant om te ontdekken hoe diep de wereld van make-up eigenlijk gaat en hoe alle elementen met elkaar verbonden zijn. Je denkt misschien, ‘het is make-up, hoe diep kan het zijn’? Nou, best wel diep. En it’s all connected.

The tea is spilled en het is goede entertainment, maar aan het eind van de rit blijkt het ook nog eens leerzaam. Gebruik je kracht als consument wijs. Ik ben dan ook dik tevreden met deze aflevering.

Ga jij Netflix ‘Broken – Makeup Mayhem’ kijken?