peter hahn blazer

Waarom een blazer in je kledingkast onmisbaar is

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten kledingstukken waar we dagelijks een keuze tussen kunnen maken, maar er zijn er weinig zo multifunctioneel als de blazer. Dit type jasje zou nog wel eens jouw redder in nood kunnen zijn. Van een geschikte outfit voor een sollicitatiegesprek tot een zomerse casual-chic outfit: de blazer kan het allemaal! Daarom lees je hier waarom een blazer in je kledingkast onmisbaar is en hoe je die op verschillende manieren kan combineren.

Met een blazer zit je altijd goed voor een business look

Voor een goede, zakelijke outfit is het kiezen van een blazer een ideale start. Afhankelijk van hoe netjes je er graag uit wil zien kun je ‘m ook nog eens upgraden of downgraden. Ga je voor een fancy, vrouwelijke business outfit? Combineer de blazer dan met een kokerrok en een blouse. Vergeet daarbij die killer heels niet. Of gewoon een fijn paar hakken als jouw voeten het net als de mijne moeilijk volhouden op een paar naaldhakken.

Wil jij je business look chic houden, maar ook lekker comfortabel in je vel -en dan vooral kleding- zitten? Kies dan een fijne, bijpassende pantalon en trek een paar nette, platte schoenen aan. Comfort gegarandeerd! Zo kun je de hele dag door.

Ook voor een casual look is een blazer dé basis

Blazers zijn er zeker niet alleen om een fancy business look te dragen. Je kan er alle kanten mee op! Combineer de blazer met een jeans of andere soort stoffen broek, dat nieuwe shirtje dat in je kast ligt omdat je even niet wist hoe je doe moest combineren en doe er eventueel je favoriete accessoires bij.

 

blazer peter hahn

 

Hoe leuk is het om in de zomer voor een vrolijke, kleurrijke look te gaan? Ik krijg van een stralende dag in ieder geval wel zin om me net zo stralend te voelen. En ja, er zijn meer dan genoeg blazers die daarbij passen! Denk aan een poederroze blazer, een blazer in aqua kleur, een blazer met een fleurig bloemetjespatroon of een andere felle kleur. Het kan allemaal.

Een blazer truttig? Nee hoor!

Als je bij een blazer het idee hebt dat dat vooral voor een chic look is en verder vaak truttig uitpakt, wordt het tijd om iets meer te zien van de wereld der mogelijkheden met blazers. Zo heb je net kunnen lezen hoe je een blazer casual kan combineren, maar er is meer: je kan een blazer ook inzetten voor een stoere look. Combineer bijvoorbeeld een langere, zwarte blazer met jeans, een top en een paar chelsea boots. Wederom zijn de mogelijkheden eindeloos. Vergeet ten slotte ook je fleeky of juist smokey make-up look niet. Zo maak je jouw look helemaal af!

 

Heb jij al een blazer in je kledingkast?