Makkelijke tips om je make-up looks extra fleeky te maken!

Als we dan toch bezig zijn met onze face zo glamorous mogelijk maken, willen we wel dat het resultaat zo fleeky mogelijk is! Daarom een paar makkelijke tips die je kunnen helpen om jouw make-up look nog een niveautje hoger te tillen.

Goede kwasten

Je hoeft niet miljoenen te investeren in een hyperdeluxe kwastenset. Goede kwasten maken écht verschil! Ze pakken beter product op en blenden kost een stuk minder moeite. Want de tip ‘goed blenden’ geven zou geen nieuws zijn, denk ik. Je hoeft niet voor alle make-up producten dure kwasten te hebben, maar als je als basics investeert in een goede oogschaduw blend kwast en 1 of 2 fijne gezichtskwasten kom je al een heel eind. Voor foundation vind ik persoonlijk een beautyblender het fijnst werken. Het originele prijzige sponsje van Beautyblender is toch echt mijn persoonlijke favoriet, maar op een dikke tweede plek staat de spons van Real Techniques. En die is maar €6.

Concealer overal

Bijna elk foutje of ongelijkheid in je make-up kun je wel corrigeren of bijwerken met concealer (en een schuin afgesneden scherp kwastje). Strakkere wenkbrauwen? Concealer. Uitgeschoten met eyeliner? Concealer. Van vlekkerige oogschaduw langs je onderste wimperrand een strakkere lijn maken? Concealer. Cut crease? Concealer. Wiebelig lijntje lipstick? Concealer. Gezakt voor je examen? Concealer. Ontslagen? Concealer.

 

https://www.instagram.com/p/Be_TY6BhboJ/?taken-by=matteshimmer

 

(Nep) wimpers

Aangezien ik zelf nauwelijks wimperhaargroei heb moet ik het vooral van nep wimpers hebben. Als je het geluk hebt dat je van nature super lange prachtige wimpers hebt, heb je het geluk dat je niet met lijm hoeft te spartelen en alleen een fijne mascara hoeft te vinden. Wimpers maken zo’n verschil in een look! Let er maar eens op. Persoonlijk vind ik dat wimpers een look net een extra vrouwelijke boost geven qua uitstraling.

Van beginnerwimpers tot wimpers waarmee je zo wegvliegt naar een tropisch eiland; voor iedereen is er wel een geschikte stijl te vinden. Er is meer dan genoeg aanbod. Een fijn, kwalitatief wimper merk met veel opties aan stijlen is Queen Tarzi, tegenwoordig ook te koop bij Ici Paris. 

Te veel poeder aangebracht?

Een teveel aan contour poeder, blush etc. kan je makkelijk verminderen door er met een doorzichtige of huidkleurige poeder overheen te gaan. Een beetje blenden, en klaar is kees! Vergeet de setting spray niet, en je bent ready to go.

Hoe maak jij jouw make-up look extra fleeky?