The Beauty Editor

The Beauty Editor: winkel ervaring | Huda Beauty, Stila & meer

The Beauty Editor: winkel ervaring

Een tijdje geleden had ik al geschreven dat Huda Beauty verkrijgbaar is in Nederland, namelijk bij The Beauty Editor. Je kan online bestellen, maar in Amsterdam heeft The Beauty Editor een winkel. Daar wilde ik graag ook even een kijkje nemen! Zo gezegd, zo gedaan. En, ik moet zeggen, dat ik HEEL erg positief ben verrast! Het is zo veel beter en meer dan ik verwacht had. Dus lees snel verder, want dit is die 3 minuten van je leven waard.

Ken je dat, dat je naar een parfumerie of drogist gaat voor nieuwe make-up, maar je bijna de winkel uit wordt gekeken als je niet met een full-face make-up binnenkomt? Dat je het gevoel hebt dat je advies krijgt op basis van sales die gemaakt moeten worden in plaats van wat je nodig hebt? Volgens mij is bijna iedereen wel eens met een verkeerde foundation naar huis gegaan, ondanks dat die ‘in de winkel werd gematcht’.

 

the beauty editor winkel ervaring

 

Bij The Beauty Editor is dat dus precies andersom. Omgekeerde wereld. Geen sales-gedoe, maar service! De eigenaresse heeft uitgebreid de tijd genomen om de winkel te laten zien en het concept uit te leggen. Ze vertelde dat ze jarenlang in PR van grote, internationale make-up merken heeft gewerkt. En dat ze vond dat in Nederland veel grote merken, zoals Huda beauty, ontbraken. Wat doe je dan, als je zo veel ervaring en connecties hebt, maar het gevoel hebt dat er iets in Nederland aan de make-up scène ontbreekt? Yes, dan begin je je eigen winkel!

De winkel is gebaseerd op pure service. Het is eigenlijk meer een ervaring, zelfs. In de winkel zelf staan alleen testers, die er zijn om uitgebreid getest te worden. De producten liggen verder in het magazijn. (Er zijn allerlei wegwerpkwastjes etc. voor hygiëne, geen zorgen.) Wil je je foundation gematcht hebben? Geen probleem! Er wordt dan ook serieus de tijd voor genomen. Niet een streep foundation op je wang en klaar. Meerdere kleuren worden vergeleken, er wordt altijd in het daglicht gekeken, en je bent niet verplicht om iets te kopen. Dat ben je sowieso nooit, maar sommige winkels geven je dat gevoel wel een beetje. Zo van, er is zo veel tijd aan je besteed, nu kan je het eigenlijk niet maken om het te laten staan. Dat is hier dus niet zo! Je kan ook nog testers mee naar huis krijgen, om nog even een beter kijkje te nemen.

 

the beauty editor stila winkel ervaring

 

Wat misschien handig is om van te voren te weten: er wordt aan elke bezoeker van de winkel echt veel aandacht besteld. Er is ook skin- en haircare te koop, en het advies dat je krijgt is echt uitgebreid. Als het druk is, kan het dan dus ook zo zijn dat je even moet wachten. Het gaat veel verder dan ‘oh je hebt een droog type huid, dus neem deze’. Je krijgt echt advies op maat, en zo ook met de make-up. Je zult merken dat het het wachten waard is.

Kort samengevat is het een winkel waar je je op je gemak voelt, lekker met make-up kan spelen in de zaak (op een hygiënische manier, wel zo fijn), en al het advies kan krijgen wat je maar nodig hebt. Ik had van te voren echt niet verwacht dat het zo een uniek, fijn concept zou zijn! Ik zou zeggen, ga een keertje langs! Ik zal er zelf ook zeker vaker te vinden zijn.

Ben jij van plan om een bezoekje aan The Beauty Editor te brengen?

Je vindt The Beauty Editor in Amsterdam aan de Herengracht 447. Voor het hele merkenassortiment kan je ook even op The Beauty Editor website kijken, waar je trouwens ook kan bestellen.