glitter henna zetten

Hoe mooi is dit?! | Glitter henna & hoe je dat zet

Glitter henna & hoe je dat zet

Ik was al betoverd door witte henna, maar nu heb ik iets nieuws ontdekt waar ik nog meer verliefd op ben geworden: glitter henna! Hoe mooi en glamorous ziet dit er wel niet uit?! Ik wil erin baden. En ermee naar school. En ermee naar werk. En ermee een wereldreis maken. Enzovoorts.

De witte henna kan je gewoon zo laten zetten of je kan witte henna plak tattoos kopen. Die blijven best wel chill zitten en het ziet er geweldig uit. Maar hoe werkt dat dan met glitter henna? Dat kun je namelijk niet zomaar als plak tattoo kopen.

Glitter henna methode 1: glitters op gewone henna

Als je bruine of witte henna laat zetten, kun je daar glitters overheen doen voordat het opgedroogd is. Dit moet wel voordat het opdroogt, want anders hechten de henna en glitters niet aan elkaar. Ik weet alleen niet hoe lang het blijft zitten en heb het vermoeden dat de glitters alsnog sneller weggaan dan de henna zelf. Als je glitter henna wil laten zetten, informeer dan even bij degene die dat voor je gaat doen.

 

https://media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/FA_SDQ3Gel58VfU0Ia3NZ4gq9qY/fit-in/1024×1024/filters:format_auto-!!-:strip_icc-!!-/2017/03/02/917/n/1922153/3dc1ce6058b88828476297.55974524_edit_img_image_43254998_1488473490/i/Glitter-Henna-Ideas-From-Instagram.jpg

 

Glitter henna methode 2: waterproof glitter body paint

Het is dan niet échte henna, maar als je het in een klassiek henna patroon op je schildert of laat schilderen lijkt het er heel erg op. Maar dan met glitters! Zoek een waterproof body paint met een glitter effect, of voeg zelf glitters toe. Side note: het is wel handig om iets van cosmetica producten af te weten voordat je freestyle dingen gaat mengen, maar over het algemeen reageert glitter niet gek met een verfje of make-upje.

Dit blijft waarschijnlijk ook niet ontzettend lang zitten. Als je een waterproof variant neemt kan je er wel voorzichtig mee douchen, maar ik zou niet verwachten dat het weken blijft zitten. Aan de andere kant is dat misschien maar beter ook, want ik begin me nu ook al voorstellen dat de glitters tijdens het slijten … zich overal in je huis verspreiden … tot je bed aan toe. Maar het maakt niet uit, want je ziet er fabulous uit met glitter henna!

 

Zou jij wel eens glitter henna willen dragen?