instagram matteshimmer

Is Instagram nog wel leuk?

 

 

Het lijkt wel alsof Instagram het iedereen steeds moeilijk maakt om te groeien. Ook als groeien niet je focus is helpen zaken zoals het vernieuwde algoritme niet mee. Zo zijn er nog meer dingetjes, met als klap op de vuurpijl de Shadowban. Is het nog wel leuk?

 

instagram matteshimmer

 

Wat voor ongein is er allemaal gaande op Insta?

Ik zou het bijna ome Insta willen noemen, omdat ik er ondanks alle bloedstollende ergernissen toch best vaak op zit. Sterker nog, mijn focus op Instagram is best wel gegroeid de laatste tijd. Maar je komt al snel dingen tegen die the Insta life toch wat lastiger maken.

Het volgen en ontvolgen ben ik eigenlijk wel gewend aan geraakt. Het hoort bij Instagram, hoe irritant het soms ook uit kan komen. Hoewel, dat zeg ik nu wel, maar als een bedrijf me voor de 5e keer in een week weer opeens is gaan volgen denk ik ook, hoe onprofessioneel kun je overkomen? Als je een bedrijf representeert wil je toch niet ergernissen opwekken?

Van geautomatiseerde (spam) comments krijg ik ook acute stuiptrekkingen. Mensen die hun account aan bots gekoppeld hebben die onder werkelijk elke foto op aarde dezelfde nietszeggende comment plaatsen. Maar de hoofdprijs voor betekenisloze Instagram manipulatie gaat toch naar Instagram volgers kopen. Ik vraag me écht oprecht af WAAROM je dat zou doen. Denk je dan dat niemand erachter komt? Valt niet op, in 1 dag 10.000 volgers erbij en nog steeds onder de 100 likes per foto. Koop er dan op z’n minst likes bij, zou je bijna denken. Ik snap er geen hol van. Het enige wat het reflecteert is dat je cijfertjes belangrijker vindt dan kwaliteit en engagement.

Het allerergst vind ik toch wel het nieuwste fenomeen: de Shadowban. In tegenstelling tot de andere punten waar ik net over heb zitten zeiken heeft dat wél echt veel invloed op je bereik. En da’s wel echt zuur als je vooruit wil komen.

 

instagram shadowban hoe kom je er vanaf

 

Wat is er dan nog leuk?

Nu we kunnen constateren dat m’n klaagbotje nog heel is, zal ik het over de leuke kant hebben. Als er niks leuks aan was, was ik er namelijk allang mee gekapt. Ik vind het leuk om naar verbetering van m’n foto’s en looks te streven, en de resultaten daarvan terug te zien op m’n account en in reacties. Om al het gedoe heen zit er namelijk nog een best wel leuke community in. Vaak genoeg krijg ik lieve reacties die me weer een beetje helpen bij die confidence boost.  Het blijft natuurlijk ook een social media platform: het ook gewoon gezellig om te kletsen of complimentjes te geven. Er is zo veel moois te zien op Instagram!

 

Ik kan me best voorstellen dat de nadelen voor sommigen te veel gegroeid zijn, en het gewoon niet zo leuk meer is. Zelf probeer ik nog wat hoop voor Instagram te houden en vind ik het leuk genoeg om gewoon te blijven doen. Ik probeer het ook een beetje op te fleuren door bij anderen eens gezellig te doen en leuke reacties achter te laten. En dat helpt!

 

Heb jij nog een beetje hoop voor Instagram? Vind je het nog leuk?