Jouer Skinny Dip lip topper review

Make-up kopen zonder douanekosten

Make-up kopen, geen douanekosten

Er zijn 2 dingen die ik om een of andere gierige reden niet wil betalen: verzendkosten en douanekosten. Ik zoek daarom altijd webshops en manieren om die kosten te vermijden. Ik weet dat ik niet de enige ben die verdrietig wordt van douanekosten, dus help ik jullie een handje met m’n ervaringen.

 

Britse webwinkels | Brexit?

Je betaalt alleen douanekosten over bestellingen en spullen die van buiten Europa komen. Ondanks dat het Verenigd Koninkrijk voor de Brexit heeft gestemd en dus de EU uit stapt, duurt het wel even voordat dat rond is en er nieuwe regelingen zijn. Tot die tijd krijg je dus nog géén douanekosten over producten die daar vandaan komen.

Betrouwbare Britse webwinkels:

Beautybay.com (met o.a. Makeup Geek, Jeffree Star Cosmetics, Gerard Cosmetics, Morphe brushes & meer.) ook geen verzendkosten vanaf €18 bestelwaarde!
Cultbeauty (met o.a. Becca, Huda Beauty, Morphe, Anastasia Beverly Hills & Jouer Cosmetics)

Er zijn er nog wel meer, maar onthoud: als een webshop Brits is, krijg je geen last van douanekosten.

 

Jouer Skinny Dip lip topper review

 

Sephora

Ik houd van Sephora. Sephora maakt me arm, maar dat neem ik voor lief. Je kunt bij verschillende winkels Sephora shoppen:

Sephora.com. Dit is de Amerikaanse, originele Sephora webwinkel. Je betaalt hier bij het doen van je bestelling al extra belastingen, zodat je geen extra kosten aan de deur hebt.

Sephora.fr. Dit is de Franse Sephora. Je betaalt dus géén douanekosten als je hier bestelt, ook geen extra belastingen bij het afrekenen van je bestelling. Nadeeltje: nieuwe producten komen hier vaak iets later binnen dan bij Sephora.com.

Elcorteingles.es. Dit is een Spaans warenhuis met een shop-in-shop constructie. El Corte Ingles heeft dus een Sephora ín hun warenhuis. Online werkt dat ook zo. Op deze site kun je dus zonder extra belastingen en zonder douanekosten bestellen. De verzendkosten hier zijn ook het laagst van alle Sephora opties. Net als de Franse Sephora duurt het hier ook wel even voordat nieuwe releases doorgevoerd zijn. Toevallig heb ik ook nog eerder een artikeltje gemaakt over hoe je bestelt in deze Spaanse webwinkel.

 

winactie verjaardag

 

Shipito

Shipito is voor iedereen die make-up uit de VS wil bestellen. In een eerder artikel heb ik al uitgelegd hoe Shipito precies werkt en wat er nu zo handig aan is. Nog even kort samengevat: Shipito is een forwarding service. Als je er een gratis account maakt krijg je een mailbox in de VS – een adres in de VS waar je bestellingen heen kan laten sturen. Shipito stuurt het dan weer naar jouw adres in NL/BE door.

Wat dit met douanekosten te maken heeft? Je vult zelf de douaneformulieren in. Als er op je douaneformulier staat dat de waarde van je pakket onder de €22 is, zullen de douanekosten je bespaard blijven.

 

Heb jij nog andere tips of manieren om douanekosten te besparen?