Shipito uitleg tutorial

Shipito uitleg | Make-up uit Amerika bestellen

Shipito uitleg | Make-up uit Amerika bestellen

Een droom van mij is uitgekomen. Je kunt met weinig moeite alle make-up uit Amerika bestellen die normaal niet naar Europa verzendt. Het heet Shipito. In dit artikel leg ik met screenshots uitgebreid uit hoe het allemaal precies werkt.

Om te beginnen: Shipito is een bedrijf waar je je eigen adres in de Verenigde Staten krijgt en die jouw pakketjes doorstuurt naar jouw adres. Het Amerikaanse adres dat je krijgt is in werkelijkheid een mailbox, maar is wel echt een geldig adres. Je kunt dus bestellen van elke site die je maar wilt en het op jouw Amerikaanse adres laten bezorgen. Shipito stuurt het dan door naar jouw adres in Nederland (of België).

Laat je alsjeblieft niet afschrikken door de lengte van dit artikel: het is helemaal niet ingewikkeld. Het is hier alleen een lang stuk tekst geworden doordat ik echt elk detail uitgebreid heb uitgelegd. Heel veel dingen spreken voor zich als je eenmaal aan de slag gaat.

Shipito uitleg tutorial

Hoe werkt Shipito.com?

Je begint met het aanmaken van een account op Shipito.com. Als je je account aan hebt gemaakt krijg je een Amerikaans adres toegewezen die aan jouw Shipito account gekoppeld is. Het adres dat je krijgt is een uniek adres. Je kan een gratis account nemen, of een account waar je voor betaalt. Met een gratis account krijg je dus je eigen Amerikaanse adres, pakketjes worden tot 180 dagen bewaard en je ontvangt een notificatie en 2 foto’s van je pakketje wanneer het aangekomen is. Het meest belangrijke verschil tussen een gratis en een betaald account is dat je met een betaald account verschillende pakketjes tot één groot pakket kan laten voegen. Met een gratis account kan je wél meerdere pakketten tegelijk in je mailbox hebben, je kan ze dan alleen niet in één doos samen laten voegen.

Kort samengevat: maak een account, dan krijg je een Amerikaans adres, wat in werkelijkheid een mailbox oftewel een kleine opslagruimte is waar je meerdere pakketjes tegelijk in kan hebben liggen.

Shipito tutorial uitleg

Hoe duur is Shipito?

Update van dit artikel in 2021: de verzendkosten zijn door de jaartjes heen wel wat gestegen. Wat de kosten betreft raad ik je alleen aan om Shipito te gebruiken als:

  • Het echt de enige manier is om aan een product te komen
  • Je samendoet met meerdere mensen en de verzendkosten verdeelt

Ik hoor steeds vaker dat kleine pakketjes bijvoorbeeld een euro of 20 kosten om naar Nederland te verzenden. Erg goedkoop is het niet, maar als je de kosten kan splitten valt het mee en als het de enige manier is om aan een product te komen is het de moeite sneller waard.

Hoe werkt het bestellen?

Het bestellen bij een Amerikaanse webwinkel naar keuze doe je zelf. Je bestelt wat je maar wilt, waar je maar wilt, en laat het naar het adres dat bij je account hoort verzenden. Als je toch niet snapt hoe het bestellen bij een bepaalde webwinkel werkt, kan Shipito je daar ook bij helpen. Log dan in op je Shipito account en klik op ‘assisted  purchases’ en dan op ‘new assisted purchase’. Een medewerker van Shipito gaat je dan helpen met het plaatsen van de bestelling.

Omdat je adres uniek is en aan jouw account gekoppeld hoef je Shipito geen melding te sturen dat er een pakket onderweg is. Wanneer het pakket bij Shipito binnen is gekomen herkennen zij namelijk aan het huisnummer dat op het pakket staat dat het voor jou is. Je krijgt dan een notificatie in je account en een e-mail dat er een pakket in jouw mailbox aangekomen is. Hier zitten zelfs 2 foto’s van je pakketje bij.

Shipito uitleg tutorial

Als je inlogt in je account is dit de ‘homepage’ van je account. Ik heb hier even ontleed hoe je de adresgegevens in moet vullen wanneer je aan het shoppen bent. Ik gebruik hiervoor even mijn eigen Shipito adres.

Mijn Amerikaanse adres is als volgt:
2220 Meridian Blv.
Suite #FM658
Minden, NV, 89423

Dat vul je als volgt in bij het adres dat je moet invullen wanneer je gaat betalen:

2220 Meridian Blv is het adres. Dit vul je in bij de eerste adresregel.
#FM658 is het huisnummer.
NV is de afkorting van de staat Nevada. Bij de staat moet ik dus Nevada invullen.
Minden is de woonplaats.
89423 is de postcode, oftewel de zip code.
Bij het land kies je natuurlijk de Verenigde Staten / USA.

Je pakketje is nu onderweg naar je Amerikaanse adres. Vaak ontvang je van de webshop waar je besteld hebt een track and trace code. Het duurt een paar uur voordat Shipito verwerkt heeft dat je pakketje binnen is gekomen. Als er in je track and trace staat dat het pakketje bezorgd is, kan het dus een paar uur duren voordat je een mailtje van Shipito hebt dat je pakketje er is. Geen paniek dus! Shipito moet namelijk het pakketje registeren, foto’s maken en de notificaties en foto’s naar jou sturen.

De verzendkosten betalen gaat ook via je Shipito account. Die doe je door onder ‘account balance’ op ‘deposit’ te klikken. Je kan dan via Paypal of met creditcard je account opwaarderen. Het duurde bij mij een kwartiertje voordat het geld er daadwerkelijk op stond nadat ik (met creditcard) had opgewaardeerd. Wederom, geen paniek.

Shipito tutorial uitleg

Als je pakketje binnen is gekomen, zie je dat terug in je account. Zo leuk dat die foto’s erbij zitten! Nu moet je het pakketje naar jouw adres in Nederland of België sturen.

Je betaalt $2 dollar per pakketje (verwerkingskosten) en de verzendkosten van het pakket. Je kan zelf uit een heleboel koerierbedrijven kiezen en je kan ook zelf kiezen of je het pakket verzekert of niet. De verzendkosten zijn dus niet alleen afhankelijk van het gewicht maar ook van wat je zelf wilt.

Wanneer je het pakket doorstuurt naar jouw eigen adres in NL/BE moet je 3 dingen invullen:

Verzending
het gewicht en de afmetingen van het pakket zijn door Shipito al ingevuld. Je hoeft alleen zelf te kiezen via welk koerierbedrijf je het pakketje verzonden wilt hebben, of je track and trace wilt en of je het pakket wilt verzekeren.
Delivery information
Dit zijn jouw eigen adresgegevens in NL/BE, hier moet je dus invullen waar het pakketje nu heen moet.

Custom Declaration
Dit is de douane informatie. Bij de douane informatie moet je invullen wat er allemaal in het pakket zit en wat de waarde daarvan is, oftewel hoeveel het gekost heeft. Boven de 20 euro waarde zal je importbelasting moeten betalen.. Gaat de douane dit controleren? Ja, tegenwoordig wordt er streng op gecontroleerd. Shipito controleert er ook zelf op. Je komt niet meer onder de douanekosten uit, helaas.

Als je dit allemaal ingevuld hebt moet je nog even op bevestigen klikken zodat je pakket daadwerkelijk verzonden wordt. Als je een track and trace code hebt kun je het pakketje volgen via je Shipito account.

Hoe snel een pakketje bij jou thuis is ligt ook aan het type verzending dat je hebt gekozen, maar over het algemeen zijn ze vrij snel! Ongeveer een week verzendtijd is normaal en is best snel voor iets dat uit de VS moet komen.

Dus ik ga inslaan! Colourpop, Jeffree Star, Too Faced, nog meer Colourpop en ga zo maar door. Als je nog vragen hebt kun je mij die altijd stellen.

Wie gaat er net als ik arm worden?