highlighter over lipstick

Highlighter op je lipstick?

Highlighter over je lipstick

 

Highlighter is niet weg te denken uit de make-up routine van velen: een prachtige glow boven je jukbeenderen. Maar je kan er nóg iets mee: wat als je eens highlighter op je lipstick doet?

 

 

highlighter over lipstick

 

Oké, ik verklap dus alvast dat het een effect geeft wat ik best wel cool vind. Iets tussen metallic en duochrome in. En laat ik daar nou eens helemaal gek van zijn.

Voor deze highlighter-lip heb ik Brink Colourpop Lippie Stix gebruikt en daar de Saleha Give Me Glow highlighter overheen gedaan.

 

highligher op lipstick review

 

Je hebt dus een lipstick en een highlighter nodig. Hoe matter de lipstick is, des te minder vies het kwastje of je vinger die je gaat gebruiken om de highlighter aan te brengen wordt. Ik denk dat een semi-donkere nude lipstick met een highlighter het mooiste effect geeft, maar je kunt natuurlijk elke kleur die je wilt kiezen.

Vervolgens breng je de highlighter dus -met een kwastje of je vinger- aan op je lipstick. Begin in het midden van je lippen en concentreer daar ook het meeste product. Veeg en blend dan voorzichtig de highlighter naar buiten uit. Op deze manier krijg je een beetje een ombre lip effect. Wat best wel gaaf is in combinatie met de highlighter.

 

metallic duochrome lip highlighter lipstick

 

Ik heb de highlighter wel redelijk heftig aangebracht. Als je het wat minder heftig wilt maken, of gewoon iets meer wilt blenden, kun je er een beetje doorzichtige lippenbalsem of lip primer overheen smeren. Je behoudt het effect, maar het ziet er wat meer samengesmolten en minder opvallend uit.

 

Het effect blijf ik heel gaaf vinden! En het is ook lekker een makkelijke en goedkope optie als je de metallic lip trend eens op de een of andere manier wilt testen.

 

Wat vind jij van een lip look met een metallic of duochrome effect?