wenkbrauwen gids hoe wenkbrauwen bijtekenen

Gids & tips | wenkbrauwen bijtekenen

Hoe kan je je wenkbrauwen mooi bijtekenen?

Laat ik beginnen door te zeggen dat iedereen andere wenkbrauwen heeft en dat iedereen andere smaak heeft. Dit artikel is niet bedoeld om te doen alsof er maar één goede manier is, ik wil juist laten zien welke opties er allemaal zijn en hoe je het gewenste resultaat kan behalen.

Bij het bijtekenen van je wenkbrauwen zijn er 3 dingen die belangrijk zijn: de vorm van je wenkbrauwen, de dikte van je wenkbrauwen en het resultaat dat je wilt behalen. De een houdt van opvallende, strakke wenkbrauwen, en de ander houdt juist van een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

 

wenkbrauwen gids hoe wenkbrauwen bijtekenen

M’n eigen wenkbrauwen heb ik het liefst zo strak mogelijk en de kleur goed dekkend.

 

Vorm van je wenkbrauwen

Als je je natuurlijke wenkbrauwen wilt houden, hoef je eigenlijk niets aan de vorm te doen en hoef je bij het invullen alleen de natuurlijke vorm te volgen. Als je iets dunnere wenkbrauwen wilt, kun je vanaf de onderkant van je wenkbrauwen een beetje epileren tot de gewenste dikte is bereikt. Waarom vanaf de onderkant? Als je vanaf de bovenkant gaat epileren, epileer je de boog in je wenkbrauw weg en lijkt die platter. Als je vanaf de onderkant epileert, behoud je de natuurlijke boog in je wenkbrauw en dit kan zelfs optisch een beetje een liftend effect geven.

Als je niet zeker bent van je zaak tijdens het epileren zijn er 2 dingen die je kan doen: je kan je wenkbrauwen door een professional laten epileren. Als je dat niet wilt weet ik niet een ander truukje: teken met een duidelijk potlood je wenkbrauwen zoals je die uiteindelijk wilt hebben. Negeer hierbij even je wenkbrauwharen. Als je die vorm hebt getekend kun je alles wat er buiten die vorm valt weghalen.

 

Hoe wenkbrauwen bijtekenen

 

Kleur en dikte van je wenkbrauwen

Als de vorm goed zit kun je je wenkbrauwen gaan bijtekenen. Met welk product en in welke kleur je dat product wilt hebben, hangt heel erg af van hoe dun of dik je wenkbrauwen zijn en hoe gedefinieerd je ze wilt hebben.

 

Als je een klein beetje vollere wenkbrauwen wilt

In dit geval kun je eens gaan experimenteren met een gekleurde wenkbrauwgel. Let er op dat de tint bij je (wenkbrauw)haarkleur past. Als je héél lichte wenkbrauwen hebt en ze meer op wilt laten vallen kun je voor een iets donkerdere kleur dan je eigen wenkbrauwen gaan.

 

Als je meer gedefinieerde wenkbrauwen wilt, maar niet té opvallend

Ik denk dat je in dit geval heel goed een wenkbrauwpoedertje kan proberen. Ze zijn er in alle soorten, maten, merken en prijzen. Een wenkbrauwpotlood zou je in dit geval ook kunnen gebruiken. Let natuurlijk wel op de kleur.

 

Als je je wenkbrauwen -net als ik- zo dekkend en strak mogelijk wilt hebben

Van mezelf heb ik weinig wenkbrauw over, ik moet echt 50%-70% bijtekenen. In dit geval wil je echt een product hebben dat goed dekkend is. Wenkbrauwpotloden kunnen goed dekkend zijn, maar met een fijne pomade (zoals die van Colourpop of Anastasia Beverly Hills) kun je het meest strakke en gedefinieerde resultaat krijgen. Als je van jezelf al best dikke wenkbrauwen hebt kun je met een pomade wel een strak resultaat bereiken, maar is het voor de dikte van je wenkbrauwen eigenlijk niet nodig om zo’n ‘heftig’ product te gebruiken.
Ten slotte is het natuurlijk altijd oefenen. Je kan ook een beetje hulp krijgen. Zo heeft Benefit bij Douglas in een aantal filialen een brow bar, waar het personeel je ook kan helpen met het adviseren van het geschikte product. Anastasia heeft ook een eigen wenkbrauw-methode en ten slotte zijn er natuurlijk gewoon veel schoonheidssalons en zaakjes die je altijd kunnen helpen.

Hoe werk jij je wenkbrauwen het liefst bij?