Pupa primer instant filler review

Pupa Instant Filler primer review| PoreFessional dupe?

Pupa Instant Filler primer review

Als er iemand van porievullende primers houdt, ben ik het wel. Je make-up blijft beter zitten en je hele huid lijkt een stukje egaler. Wie wil dat nou niet?

 

Pupa primer instant filler review

 

Laatst lag opeens deze primer dus bij mij op de deurmat. Ik houd wel van een goed primertje. Dit moest dus getest worden!

De Pupa Instant Filler primer komt in een eenvoudige tube. Duidelijk dat het meteen een primer is. En ook duidelijk wat het zou moeten doen: je poriën tijdelijk opvullen en je make-up beter laten zitten.

Het idee achter deze primer deed me meteen heel erg denken aan PoreFessional van Benefit. Toevallig heb ik die ook in mijn bezit, dus heb ik die erbij gepakt om ze ook even te kunnen vergelijken.

 

Pupa Instant Filler Primer Porefessional dupe

 

Het bovenste bruine ‘drupje’ is Benefit Porefessional, de onderste/roze is Pupa Instant Filler primer. Je ziet dat de substanties qua dikte heel erg op elkaar lijken, alleen de kleur is anders.

Bij het aanbrengen en in gebruik merk ik eigenlijk geen verschil tussen deze 2 primers. De enige verschillen die ik kan vinden: de kleur is anders en de Pupa Instant Filler primer heeft geen geur, Porefessional heeft wel een zacht geurtje.

Dat is een goed teken, want Porefessional is één van m’n favoriete producten. Het doet wat het moet doen: je make-up blijft goed zitten en poriën worden opgevuld. Als je grote poriën of een grove huid hebt, zijn primers als deze heel handig om je huid er meer egaal uit te laten zien. Zowel Pupa Instant Filler primer als Benefit Porefessional vind ik echte aanraders wat dat betreft.

Ik heb ook veel andere goedkopere porievullende producten getest, maar die zijn echt anders. De substantie is dan net iets dunner, of anders op een andere manier, waardoor ze toch minder fijn in gebruik zijn. Sommigen zijn te glad, foundation pakt er niet goed op, of je ziet gewoon geen verschil. Deze 2 staan voor mij echt bovenaan.

 

Pupa instant filler primer review

 

Wat prijs betreft zit er wel een verschilletje tussen deze 2 primers: Pupa Instant Filler primer kost €31,50 voor 30 ml. Voor Benefit Porefessional betaal je €34,00 voor 22 ml.

Deze primers kun je allebei lekker zuinig gebruiken. Zelf smeer ik niet m’n hele gezicht vol met zulke primers, alleen op de plekken waar ik zichtbare poriën heb en waarvan ik vind dat ze wel wat smeersel kunnen gebruiken. Op die manier gaat zo’n verpakking best wel lang mee.

Sowieso is het aan te raden om je dagelijks goed te reinigen, maar als je opvullende primers gebruikt raad ik het even extra aan. De reden is heel simpel: het zijn porievullende producten, en als je dat niet reinigt blijft het in je poriën zitten. Dat lijkt me niet heel fijn. Dus lekker reinigen en met een fris huidje naar bed.

Welke porievullende producten heb je wel eens getest?