nude look with a twist

Make-up look | Nude met een opvallend tintje

Make-up look | Nude met een opvallend tintje

Zoals jullie waarschijnlijk ook wel weten vind ik het geweldig om nieuwe make-up looks te maken. Dit keer heb ik een look gemaakt met neutrale bruintinten, maar heb ‘m met een kleine opvallende twist afgemaakt.

 

nude look with blue

 

Zelf houd ik wel van een opvallende look, maar niet iedereen vindt dat even draagbaar of toegankelijk. Dus in plaats van een heel neutrale of een heel opvallende look maken heb ik iets gemaakt wat er tussenin zit. De basis van deze look is best wel neutraal, maar een beetje glitter en kleur geeft het net een andere twist.

 

nude look with a twist

 

Voor de bruintinten in deze look heb ik het Too Faced Semi-Sweet Chocolate Bar palette gebruikt. Die zit vol met verschillende bruintinten. Als je een mooi palette met bruintinten wilt, maar Too Faced is net iets te prijzig voor je, heeft I Heart Makeup prachtige dupes van deze paletten.

Om de look net dat beetje opvallendheid te geven heb ik een beetje glitter eyeliner (van Kiko) gebruikt en in m’n ooghoekjes een blauw kleurtje gemaakt. Dat kleurtje heb ik gemaakt door eerst een felblauwe glitter oogschaduw in m’n ooghoekjes aan te brengen, en daar dan een wit highlight kleurtje overheen aan te brengen.

De glitter eyeliner van Kiko heb ik een beetje op de oogschaduw onder m’n onderste wimperrand gedaan, en nog een beetje glitter eyeliner op de uiteindes van m’n eyeliner.

 

glitter

 

Verder heb ik zoals altijd m’n wenkbrauwen gedaan met Dipbrow van Anastasia Beverly Hills, highlighter is de Glow Kit (ook van Anastasia), op m’n lippen heb ik Twig van MAC en ik heb ook mascara op, die zoals gewoonlijk onzichtbaar is. Ik moet eens wat vaker met nepwimpers gaan werken. Maar dan ben ik bang dat m’n ooglook daardoor minder zichtbaar is. Struggles.

Zo zie je maar dat het niet zo veel moeite kost om een neutrale look een opvallend tintje te geven. En dat het ook niet per sé allemaal super opvallend hoeft. Het is ook maar net wat je zelf mooi vindt. Daar is make-up ook voor.

Geef jij een neutrale look wel eens een opvallend tintje?