Oogschaduw voor beginners

Oogschaduw voor beginners

Als je nog maar net begint met make-up en er nog niet veel van weet kunnen bepaalde dingen soms verwarrend zijn. Ook als je geen beginner bent, trouwens. Er zijn gewoon zo veel verschillende soorten producten! Ik ben groot voorstander van creativiteit wat make-up betreft; ik ga dan ook geen ‘vaste regeltjes’ noemen. Als je door de bomen soms het bos niet meer kunt zien, wat oogschaduw betreft, zijn deze puntjes wel handig om te proberen!

IMG_4230 (2)

Maak het jezelf niet te moeilijk.

Als je begint, is het handiger om niet meteen een oogschaduw look met 5 kleuren te maken. Je pakt het sneller op en leert er sneller mee werken als je bijvoorbeeld met 1 of 2 kleurtjes begint. Daar kun je al best veel mee, 2 kleurtjes! Bovenstaande oogschaduw look heb ik slechts 2 kleurtjes voor gebruikt. Ook zijn nude kleuren en bruintinten handig om mee te beginnen; deze vallen minder op. Op die manier valt het ook minder op als het misschien toch niet helemaal naar wens gelukt is.

oogschaduw

De basis. Oogschaduw basis.

Oogschaduw basis heeft meestal 2 effecten: 1. je oogschaduw blijft er langer en netter van zitten. 2. het versterk de intensiteit van de kleur van je oogschaduw. 2 hele goede redenen om oogschaduw basis te gebruiken! Je hebt  oogschaduw basis die geen kleur achterlaat, maar ook oogschaduw basis wat van zichzelf al een oogschaduw kleurtje heeft, zoals MAC Paint Pot. De Eyeshadow Base van ArtDeco is naar mijn mening een van de besten qua prijs/kwaliteitverhouding. Budgetmerken als Catrice en Essence hebben ook oogschaduw basis in hun collectie.

IMG_4253 (2)

Kwasten.

Bij het aanbrengen van oogschaduw is het heel fijn om kwasten te gebruiken. Je kan het proberen met een sponsapplicator, maar waarschijnlijk is dat niet handig. Mijn tip: kwasten. Zelf gebruik ik de crease brush (arcadeboog), blending brush (om kleuren te vervagen) en een plat kwastje (om kleur op het bewegend ooglid mee aan te brengen) het meest.
Fijne kwasten hoeven zeker niet duur te zijn: ELF (EyesLipsFace) en de Hema hebben hele kwasten voor een prijsje dat best goed te doen is.

En vooral blijven proberen natuurlijk! Heb jij nog vragen over oogschaduw?