Waarom een dagje shoppen in Haarlem geweldig is

IMG_1741 (2)

 

… en je dat écht een keertje moet doen! Helemaal nu rond de feestdagen is de binnenstad nog gezelliger. Overal hangt versiering en lichtjes, winkels zetten kerstboompjes voor de deur, het brengt je helemaal in de sfeer! Haarlem is sowieso een geweldige shopstad. Ik laat het je zien!

Als je met de trein komt, begint het op het station. Daar zit namelijk Het Zoete Stationnetje (naast de Etos) … en daar moet je écht even een bezoekje aan brengen! De macarons en taartpunten vallen als eerste op. En die zijn heerlijk! Ik adviseer je om de regenboogtaart te proberen, als je écht niet kan kiezen. Waarschijnlijk kan je niet kiezen, want alles ziet er zo lekker uit. En dat is het ook. Ik spreek uit ervaring.

(foto bron: foodbydila.nl)
(foto bron: foodbydila.nl)

Houd je van make-up? Goed. Want in een straal van 1 km zitten er een Douglas, (die niet al te lang geleden vernieuwd is en dus extra mooi!) 2x Ici Paris XL (1 was niet genoeg), een Golden Rose winkel, Flormar, een Kruidvat en een Etos. Golden Rose en Flormar zijn misschien wat minder bekende make-up merken, maar de winkels zijn zeker een kijkje waard! Het personeel is vriendelijk en er is veel om naar te kijken. Je kunt er mooie aanwinsten vinden!

IMG_1753 (2)

Houd je niet van make-up? Ook goed! Er zijn ook nog gigantisch veel kledingwinkels. De grote ketens zitten er; H&M, Zara, Mango, the Sting, Vero Moda, noem maar op. Sind kort ook een Massimo Dutti. Supertrash vind ik een aanrader, het is echt een mooie zaak. Misschien een beetje prijzig, maar er is nu ook sale! En kijken kan geen kwaad, toch? Maarrrrr behalve ketens zitten er heel veel boetiekjes! Die unieke winkeltjes met die mooie kledingstukken die je alleen daar kan vinden. Mijn favoriete winkel is dan toch echt Best Kept Secret. Ze hebben echt hele mooie unieke kledingstukken. Voor de feestdagen hebben ze echt een indrukwekkend prachtig assortiment feestjurkjes! Er ligt ook een collectie ugly christmas sweaters. Als ik meer geld had, had deze winkel niet meer bestaan, want dan was ‘ie leeg geweest. True story.

IMG_1738 (2) IMG_1739 (2)

Er is nog meer te vinden dan alleen kleding en make-up! Veel meer. Zo is er een thee-winkel. Volgens mij zijn er zelfs 2. Door de stad heen zitten zo veel leuke unieke winkeltjes; bonbonwinkeltjes, lifestyle en huisinrichting boetiekjes, lunchzaken, eettentjes, gamewinkels, (strip)boekenwinkels, camping winkels, vintage winkels; zooo veel!
‘A taste of Home’ is ook een bezoekje waard, zeker als je op zoek bent naar Engelse of Amerikaanse voedsel producten. Dit is namelijk hun specialiteit! Engelse of Amerikaanse chips of koekjes, root beer, dat soort dingen moet je aan denken.

Er zit in Haarlem zelfs een dessert-bar.De naam zegt het al. Een bar waar je desserts en drankjes kan bestellen. Hoe geweldig is dat?! The dream! Het heet trouwens gewoon Dessertbar. Niet zo moeilijk om te onthouden.

Na een tijdje krijg je honger. Tenminste, ik wel. In ieder geval trek. Dan zit je nog steeds goed in Haarlem! In de winter heb je er ontzettend veel gezellige broodjeszaken, eettentjes en lunchroom (in de zomer zijn dit allemaal gezellige terrasjes!) Als je van een mooi uitzicht houdt, raad ik je aan om naar de La Place te gaan. Deze zit op de allerhoogste verdieping van de V&D (no worries, er zijn roltrappen en liften). Volgens mij op de 7e of 8e verdieping. Best hoog in ieder geval. Je hebt een heel mooi uitzicht over de hele stad! Je kan alle winkels, huizen, kerken, gebouwen en mensen zien. Echt indrukwekkend! Je kan ook een hapje eten en een drankje drinken bij de Jopenkerk. Dat is een kerkgebouw waar een bierbrouwerij in is gaan zitten, die dus ook een grand café in het gebouw hebben zitten. Een unieke combinatie van een mooi historisch gebouw en een moderne eetgelegenheid! Er zijn veeeel meer gezellige plekjes om te eten; in elk straatje of zijstraatje vind je er wel een paar. Eten is altijd in de buurt!

Ten slotte vind ik het ook gewoon een mooie stad. De historische panden, de gezellige straatjes, mooie grachten, de kerken en de musea. De st. Bavo kerk (die hier bekend staat als ‘de grote kerk’) is niet alleen van buiten een indrukwekkend gebouw, ook van binnen erg mooi om te zien! Om eens van binnen de glas in lood ramen te bekijken, bijvoorbeeld. Voor ieder wat wils!

IMG_1755 (2)

Kom je ook een keertje shoppen in Haarlem? Ben je er al eens geweest?