jonger lijken met makeup

Make-up tips voor een jongere & frissere look

Dit artikel heeft weinig introductie nodig. Als je tips zoekt om je make-up looks te upgraden voor een frissere en jongere uitstraling, dan zit je hier goed!

1. Goede skincare

Je hebt vast al vaak gehoord dat een verzorgde huid de beste basis is voor elke make-up look. Het is cliché, maar wel waar. Als je niet zo van de uitgebreide skincare bent, kun je niet in één dag je hele routines omgooien en je huid direct drastisch veranderen, en dat hoeft ook niet. Met twee simpele stappen maak je al zichtbaar verschil!

Die stappen zijn vooraf goed je gezicht reinigen en vervolgens hydrateren. Voor droge huidtypes is dit logisch, maar ook vette huidtypes hebben baat bij hydratatie. Kies dan bijvoorbeeld een matterende dagcrème voor oil control door de dag heen.

Een gehydrateerde huid ziet er al direct frisser uit en make-up producten blijven beter en langer mooi zitten op een verzorgde huid.

2. Skin focus

Je huid is de basis van elke make-up look en beslaat het grootste gedeelte van je gezicht. Mooie, frisse skin make-up doet wonderen! Houd de volgende tips in gedachten wanneer je je foundation, concealer, poeder etc. doet.

  • Gebruik een foundation met een zo natuurlijk mogelijke finish. Dus een natural, velvet of (lichte) luminous finish.
  • Gebruik minder concealer. Een klein beetje om kringen en oneffenheden te bedekken, is genoeg!
  • Hetzelfde geldt voor setting powder: gebruik alleen een beetje op plekken waar dat echt nodig is.
  • Alle skin producten aangebracht? Laat het allemaal mooi samensmelten met een fijne setting spray.

De make-up artiest in de video hieronder noemt ook een heleboel fijne tips!

Makeup mistakes that age you and how to correct them | ALI ANDREEA

My online makeup course available here: https://bit.ly/3FEieiQ Shop my jewelry collection here: https://cinco-store.com/andreeaali.html Follow me on Instagram: https://www.instagram.com/aliandreeamakeup/ Popular videos: Sephora MUST-HAVES https://bit.ly/3FnTKKE The most requested makeup look https://bit.ly/ 3Co59s3 7 Beauty Products you will never regret buying https://bit.ly/30sxhwS The best tinted lip balms https://bit.ly/30pOvea My Petite Fashion Style: https://bit.ly/3wTYzYQ

3. Ga voor lichte, subtiele oogschaduw

Hoewel een smokey eye heel tof en mooi is, maakt het je make-up look al snel zwaar. Wil je juist een luchtige, frisse uitstraling? Kies dan een lichte nude of blush-achtige oogschaduwkleur. Breng vooral niet te veel aan. Boven het midden van je bewegend ooglid kun je nog een shimmer toevoegen.

4. Vollere, glanzende lippen

Bij een lichte, frisse make-up look is lipgloss perfect! Bij een look als deze past een opvallende, diepe lippenstift met strakke lipliner minder goed. Kan heel mooi zijn, maar het maakt de look meteen wat ‘harder’. Een liptint of getinte lippenbalsem werkt ook prima.

5. Highlighter

Gebruik highlighter, maar op een zo natuurlijk mogelijke manier. Highlighter heeft namelijk een fijne kant en een minder fijne kant. Het geeft een stralend, shiny effect, maar de glans brengt textuur, lijntjes en bultjes op de huid nog sterker naar voren. Breng de highlighter dus met mate aan en vermijd plekken met grove poriën, lijntjes en veel textuur.

Kijk ook uit voor highlighters met grove glitters; die geven je huid voornamelijk meer textuur. Voor een natuurlijke, frisse look is een highlighter met een parelmoeren glans het beste. Liefst een vloeibare variant, maar een poeder highlighter afwerken met setting spray werkt ook.

5. Nog een paar do’s en don’ts

Ten slotte nog wat extra tips om je frisse look perfect te maken!

  • Kijk uit met matte producten; ze maken je huid al snel vaal. Kies liever voor een velvet finish.
  • Breng je blush iets hoger en kies een lichte, rozige kleur
  • Probeer donkere kleuren en harde lijnen in je look te vermijden, vooral onder je ogen
  • Wees voorzichtig met contouren; dit kan de hardheid in je gezicht benadrukken. Een klein beetje bronzer is voor dit type look een prima optie.
  • Maak je make-up look af met een (luminous) setting spray!