loose curls maken voor elk haartype

Zo krijg je de mooiste loose curls (voor alle haartypes!)

Loose curls is zo’n haarstijl die voor elke gelegenheid wel mooi is en bij iedereen goed staat. Ze lijken op beach waves, maar loose curls zijn net iets ronder en hebben net dat tikkeltje meer definitie. En: wat je haartype ook is, je kan loose curls maken! Lees verder voor alle fijne tips.

Loose curls met een krultang

Als je gekruld haar wilt, is de eerste logische gedachte om er een krultang bij te pakken. Heb je normaal tot dik haar, dan werkt een krultang meer dan prima! Voor losse krullen kies je het liefst een brede krultang. Hoe breed precies, hangt af van de lengte van je haar, zie het schemaatje hieronder.

Kort haar25 millimeter
Midellang haar32 millimeter
Lang haar38 millimeter
Haarlengte vs. dikte van krultang

Gebruik altijd een heat protector voordat je aan de slag gaat met je haar krullen. Om je krullen langer in model te houden, gebruik je haarspray. Krul je plukken één voor een. Als je alle plukken van je haar gekruld hebt, kun je het geheel nog even doorkammen met een brede tandenkam. Zo krijgen je krullen net wat meer dat loose effect!

Loose curls met extra volume

Heb je een dunner haartype of kunnen jouw lokken wel wat extra volume gebruiken? Dan kun je beter losse krullen maken met een krulföhn, oftewel een warmeluchtborstel. Zoals de naam al een beetje verklapt, is deze tool een föhn en een krultang in één. Je gebruikt ‘m dan ook op vochtig haar (in plaats van droog haar bij een gewone krultang). Het föhn effect blaast je haar extra volume in!

Weet je niet hoe je met een krulföhn moet werken? Kijk dan een tutorial zoals deze hieronder :).

#1 Föhnen met de Babyliss pro krulborstel , Hair tutorials by Jolanda

De eerste staat online!! Geef je mening hier onder en vergeet niet te abonneren, er komen nog meer video’s! @Kapsalon La Vie in Leeuwarden Krulborstel: Babyliss Pro Product: Matrix Style Fixer Finishing hairspray

Heatless loose curls

Ga je liever niet met hitte aan de slag op je haar? Dan is een heatless curling set een heel goed idee! Vooral als je van jezelf al slag of wat krullen hebt, maar het moeilijk strak in model krijgt, is een heatless curl set superhandig.

Voor loose curls gebruik je een set die bestaat uit brede strengen. Hoe smaller de strengen namelijk zijn, des te kleiner de krullen zijn die eruit komen. Was je haar ’s avonds, maak het handdoekdroog en draai je haar volgens de gebruiksaanwijzing om de strengen. Zet het vast met de nodige clipjes en je wordt wakker met prachtige krullen! Even licht doorkammen met een brede kam, haarspray erin en je bent klaar.

Loose curls voor sterk krullend haar

Heb je een dikke bos krullen van jezelf en wil je ook wel eens loose curls? Als een heatless curl set niet de gewenste uitkomst biedt, kun je loose curls maken met een stijltang.

Zet de temperatuur van de stijltang niet te hoog; je wil je krullen als het ware uitrekken in plaats van volledig stijl maken. Je werkt weer pluk voor pluk.

Neem een pluk haar tussen de platen en begin bij de aanzet. Van de aanzet tot ongeveer oorlengte haal je de pluk langzaam door je haar; dit gedeelte wordt licht wavy. Vanaf oorlengte haal je je haar ietsje sneller door de platen. Zo rek je de krul uit en maak je er dus een loose curl van. Probeer zo gelijkmatig mogelijk te werken voor het mooiste resultaat.