skincare tips 2024

Verzorg je huid: extra fijne skincare tips!

Huidverzorgingstips is een van die dingen waar je nooit teveel van hebt. Je kent de basics inmiddels waarschijnlijk al, maar heb je al eens aan deze tips gedacht?

Probeer eens een nieuwe moisturizer

Heb je het gevoel dat je moisturizer na verloop van tijd niet zo goed meer werkt als in het begin? Alsof je huid eraan ‘went’? Probeer eens een andere moisturizer! Een ander product dat net even anders werkt of andere actieve ingrediënten heeft, kan net wat beter bij je huid passen.

De behoeftes van je huid blijven ook niet altijd hetzelfde. Seizoenen veranderen, hormonen veranderen, we worden ouder en onze huid verandert mee. Het is dus niet zo gek dat je huid na een tijdje iets anders nodig heeft!

Gezichtsreiniging: een doekje is vaak niet voldoende

Aan het eind van de dag even een doekje langs je gezicht halen is even makkelijk, maar meestal niet voldoende om je gezicht grondig te reinigen. Je huid heeft allerlei contouren, poriën en texturen waar vuil zich kan opstapelen, ook als je geen make-up draagt. Een doekje erlangs halen doet wel iets, maar werkt maar erg oppervlakkig.

Het beste is dus om je gezicht te wassen met een goede cleanser. Een extra tool, zoals een gezichtsreinigingsborstel, kan je daar nóg beter mee helpen. Die zijn ontworpen om alle hoekjes en plekjes van je huid te bereiken!

skincare tips 2024

Kussensloop van satijn of zijde

Deze tip is dubbel fijn, want die werkt voor zowel je haar als je huid. Probeer eens een kussensloop van satijn of zijde uit! Het hoeft niet per se van het allerduurste schoonheidskussensloopmerk te zijn. Het gaat erom dat de stof gladder is dan een gewoon kussensloop van katoen. Je huid glijdt dan meer over het kussensloop in plaats van dat het lichtjes schuurt – en dat is milder voor je huid. En voor je haar. Aan je haar merk je waarschijnlijk ook al vrij snel dat het minder klit en beter doorkambaar is in de ochtend.

Een gezichtspeeling

Een van de beste tips ooit om je huid gladder en frisser te krijgen, is om op zijn tijd een gezichtspeeling te gebruiken. Ze zijn er in heel veel soorten, maten, intensiteiten en meer, maar het komt erop neer dat een peeling dode huidcellen afstoot en celvernieuwing aanjaagt. Als je een beginner bent, begin dan wel met een milde peeling, vooral als je een gevoelige huid hebt. Denk dan aan een milde gezichtsscrub in plaats van een chemische peeling of sterke exfoliant.