Thuis een Professionele Pedicure? Dat doe je zo!

Er is niets zo heerlijk voor je voeten als een goede pedicure. Van droge voeten met misschien wel hielkloven en -barsten naar zachte, gladde voetjes en verzorgde teennagels. Voor wie het nog nooit geprobeerd heeft: het is een echte aanrader!

Het is heerlijk om verwend te worden, maar het is niet altijd even handig of betaalbaar om elke keer naar de pedicure te gaan. Gelukkig kun je een pedicure van hoge kwaliteit ook gewoon thuis uitvoeren. Doe het lekker zelf of laat je verwennen door een gewillige kandidaat die je graag thuis zachte voetjes verzorgt! In dit artikel vind je alles wat je daarvoor nodig hebt.

Begin met reinigen

… En dat doen we natuurlijk met een voetenbad. Je kan een fijn sopje maken in een teiltje, maar een voetenbad met bubbelfunctie is echt niet duur. Voor een paar tientjes heb je al een voetenbad in huis. Laat je voetjes lekker zakken in het (bubbel)voetenbadje en relax.

Heb je nagellak op je tenen? Dat verwijder je ook tijdens deze stap. Daarvoor heb je waarschijnlijk wel wat nagellakremover in huis.

Teennagels verzorgen en eelt verwijderen

Zijn je voeten helemaal schoon? Dan is de volgende stap om je teennagels te knippen en eelt te verwijderen. Om je teennagels te knippen, voldoet een nagelschaartje. Om het eelt van je voeten te verwijderen, kun je verschillende producten gebruiken. Wat het handigst is, hangt af van wat je fijn vindt en hoeveel eelt je hebt.

  • Wil je een klein laagje eelt verwijderen? Dan is een handmatige voetvijl voldoende.
  • Wil je dikkere lagen eelt verwijderen? Kijk dan naar opties als een elektrische voetvijl, een voetrasp of een eeltschaaf.

Wil je liefst niet zoveel tijd besteden aan een pedicure of sla je om een andere reden het voetenbad over? Je kan eelt ook verwijderen met exfoliërende sokken.

Verzorgen en hydrateren

Na het verwijderen van alle dode huid, is het tijd om je voetjes extra zacht te maken. Dat doe je natuurlijk met de juiste voetenverzorging. Een diep voedende voetencrème is bijvoorbeeld fijn. Voor extra diepe hydratatie kun je ook een voetenmasker gebruiken.

Let op: producten die specifiek gemaakt zijn om je voeten te verzorgen, zijn gemiddeld effectiever dan een gewone bodylotion of een crème voor ander gezichtsdeel (zoals een dagcrème). Je huid is namelijk dunner/dikker/gevoeliger/minder gevoelig/kwetsbaarder of juist niet enz. op verschillende plekken van het lichaam. Verzorgingsproducten voor specifieke lichaamsdelen zijn gemaakt met deze verschillende specifieke eigenschappen – en bijbehorende behoeftes – in gedachten. Voor voetverzorging heeft het merk Scholl bijvoorbeeld veel fijn spul.

De finishing touch

Zijn je voeten tot in de puntjes verzorgd? Mooi! Als laatste optionele stap kun je een kleurtje op je tenen doen. Hier kun je gewone nagellak voor gebruiken, want je teennagels verschillen niet echt van je vingernagels.

Vind je je eigen nagels niet zo en heb je liever kunstnagels? Een makkelijke DIY-oplossing is plaknagels voor tenen! Het resultaat blijft vaak 1-3 weken mooi. Handig als je op vakantie gaat, bijvoorbeeld!