voetverzorging voor de zomer

Zo maak je je voeten klaar voor de zomer!

Als de zon schijnt, blijven de sokken weer wat vaker in de kast liggen. Met warm weer is het namelijk heerlijk om sandalen of slippers te dragen! En hoewel dat heel fijn is, wil je misschien ook wel dat je voeten er netjes uitzien. Daarom deel ik hier mijn tips: zo geef je je voeten dat extra beetje verzorging om te shinen in de zomer!

-Eerst even een hele dikke disclaimer: heb je diabetes of een andere medische aandoening die invloed heeft op voetverzorging? Volg dan NIET deze tips, maar vraag ze aan een gespecialiseerde medicus. Einde bericht.-

Eelt en voetkloven verminderen

Stoor je je aan dikke eeltplekken of hielkloven? Er zijn fijne middeltjes om dat te verhelpen, of in ieder geval te verminderen. Behandel eelt en kloven altijd met producten die er specifiek voor gemaakt zijn! Ga niet in de weer met random mesjes en dergelijke.

In mijn ervaring is Scholl een ontzettend fijn merk voor alles wat met voetverzorging te maken heeft. Gebruik voor het zware werk een elektrische voetvijl. Er zijn natuurlijk ook lichtere opties zoals een gewone voetvijl en speciale voetcrèmes tegen eeltvorming.

Zachte, verzorgde voeten

Koop een speciale voetencrème. Dan denk je misschien, ‘zijn alle crèmes niet hetzelfde?’. Nou, er is écht verschil tussen voetencrème en bijvoorbeeld dagcrème of handcrème. Die verschillen hebben te maken met hoe dik je huid is op bepaalde lichaamsdelen en hoe snel of langzaam de crème moet intrekken. Ten slotte willen de ingrediënten ook nog wel eens wisselen. Dus: ja, voetcrème is écht de beste optie voor zachte, verzorgde voetjes.

Prachtige teennagels

Wil je je voeten niet alleen verzorgen, maar er ook extra leuk uit laten zien? Ga dan voor een leuk kleurtje op je teennagels! Geef jezelf een pedicure-ervaring en verzorg je teennagels ook tot in de puntjes. Je kan bijvoorbeeld een nagelriemolie gebruiken en je teennagels lakken.

Als je last hebt van kalknagels, kan het zijn dat je je daar niet op je gemak bij voelt. Helaas zijn kalknagels ook niet van de ene dag op de andere dag te verhelpen. Vraag natuurlijk wel medisch advies bij je huisarts of een andere specialist, vooral als het hardnekkig is en je kalknagelpennen etc. al hebt geprobeerd. Ten slotte kun je de teennagel wat dunner vijlen en bedekken met nagellak of kunstnagels.

Heb je geen zin of tijd om veel moeite te doen voor je teennagels? Ook daar zijn makkelijke oplossingen voor! Gebruik dan plaknagels voor je tenen of laat kunstnagels op je teennagels zetten. Het resultaat is very pretty!