Viva Magenta: Make-up inspiratie in de kleur van het jaar 2023!

Elk jaar staat er weer een nieuwe kleur in de schijnwerpers … en dit jaar is het de kleur Viva Magenta! Je zal deze kleur veel voorbij zien komen in interieurs, fashion inspiratie en nog veel meer. Om inspiratie op te doen op het gebied van make-up, zet ik hier een aantal mooie items op een rij!

No Title

No Description

Magenta lippenstift

Lipstick in een felle kleur is de perfecte toevoeging om een make-up look een opvallende touch te geven. Je kan de rest van je look simpel en elegant houden, of juist lekker uniek en opvallend maken. Dat is het leuke aan make-up; je kan elke look creëren die je maar wilt!

Een magenta lippenstift is hier een ideale veelzijdige kleur voor. Het is zeker een opvallend tintje, maar je kan er alle kanten mee op. Denk aan een monochrome look met magenta oogschaduw erbij, een smokey eye met een felle magenta lipkleur of een subtiele nude look met opvallende lippen in een mooie magenta tint.

Om de kleur lang levendig te houden, adviseer ik je om een matte formule te kiezen. Liquid lipsticks gaan meestal het langst mee. Heb je liever een gewone lippenstift in magenta? Kies dan een matte variant.

No Title

No Description

Blush

Volgens mij komt blush steeds meer voor in de laatste make-up trends! En ja, er is dus ook magenta blush. Blush in deze tint is perfect voor een monochrome look in magenta of als je je blush wat sterker naar voren wil laten komen. Op de medium tot donkere huid staat deze tint heel mooi en kun je het ook in een wat meer natuurlijke look gebruiken.

Nog een tip: een goede magenta oogschaduw vinden is niet heel makkelijk. Als je een magenta blush vindt, kun je die als magenta oogschaduw gebruiken (en andersom).

Magenta oogschaduw looks

Omdat magenta niet de meest zachte kleur is, heb je een oogschaduw palette met felle paars- en rozetinten nodig voor een magenta look. Jeffree Star Cosmetics, NYX Professional Makeup en MakeUp Revolution hebben palettes met geschikte tinten.

No Title

No Description

Een minder bekend merk dat budgetvriendelijk is én heel mooie, uitgesproken oogschaduw palettes heeft, is Eveline Cosmetics! Zelf heb ik de producten van dit merk nog niet uitgebreid getest, dus ik doe nog even geen uitspraken over de kwaliteit van dit merk. Gelukkig zijn er online altijd wel reviews te vinden.

Wat voor look je uiteindelijk maakt, is aan jou. Er zijn natuurlijk super veel ideeën! Je kan een mono look doen met één tint magenta, een cut crease met magenta of een mooie magenta look met kleurverloop naar donkere en/of lichtere tinten. Je zou zelfs met je oogschaduw een magenta winged liner kunnen maken! Het ligt er maar net aan waar je zin in hebt.

Wat vind je van Viva Magenta als kleur van het jaar?