onderhoudsvrije planten en bloemen

Mooie Planten & Bloemen in huis, maar dan Zónder Onderhoud!

Er zijn ontzettend veel redenen om mooie bloemen en planten in huis te halen, maar er is maar één reden die mensen nog wel eens tegenhoudt: het onderhoud. Je geeft al snel te weinig water, te veel water, te weinig zonlicht, teveel zonlicht, verkeerd binnen/buiten, en ga zo maar door. Ja ja, die plantjes zijn lastiger dan je vermoedt van een simpele plant.

Gelukkig leven we in een moderne tijd met een heleboel oplossingen. Zo ook voor bloemen en planten! Hier vind je dan ook mijn tips voor onderhoudsarme of zelfs onderhoudsvrije, mooie bloemen en planten.

Droogbloemen

Droogbloemen zijn de laatste jaren aardig populair geworden. Met name de gedroogde pampas pluimen zie je steeds meer terug in interieurinspiratie! Dat is niet zo gek, want ze zijn erg sierlijk, onderhoudsvrij en (als je goed zoekt) ook nog wel meer aan de betaalbare kant.

Naast pampas pluimen zijn er nog meer gedroogde bloemen, sterker nog, er zijn hele gedroogde sierboeketten! Ze fleuren je kamer op, terwijl je niks hoeft te doen aan onderhoud. Het nadeel? Droogbloemen zijn wel enigszins fragiel. Ik zou ze niet te vaak verhuizen of binnen het bereik van grijpgrage kinderhandjes houden, bijvoorbeeld.

Zijden boeketten

De volgende optie kost wat meer, maar dan heb je ook wat: zijden boeketten. Dit zijn boeketten met kunstbloemen die van zijde zijn gemaakt. Behalve het prijskaartje zijn er alleen maar voordelen: ze zijn kleurrijk, gaan ontzettend lang mee, vergen geen onderhoud en zijn van hoge kwaliteit.

Ze zijn van zowel dichtbij als veraf mooi en je hoeft je geen zorgen te maken over een fragiel bloemstuk. Deze boeketten kunnen wel tegen een stootje! Nou is het niet de bedoeling dat je ermee gaat voetballen, maar je snapt me wel. Als je zo’n boeket een keer omstoot, verhuist of tegenaan stoot is er niks aan de hand.

No Title

No Description

Even een voorbeeldje van hoe mooi zijden boeketten kunnen zijn. Dit prachtige boeket komt van Flowercrush.nl! Ik ben zelf helemaal verliefd op deze kleurencombinatie, maar er zijn een hoop andere stijlen, kleuren en samenstellingen te vinden. Voor ieder (interieur) wat wils.

Onderhoudsarme planten

Hoe mooi kunstplanten ook zijn; ze zijn helaas nog niet zo gemaakt dat ze ook daadwerkelijk iets doen voor de luchtkwaliteit. Als dat wordt uitgevonden, laat ik het je weten!

Als je dus toch liever een échte plant hebt, maar wel eentje die niet meteen sterft zodra je ‘m een keer verkeerd aankijkt, heb ik nog wat onderhoudsarme plantentips voor je.

Ik weet dat ze mooi zijn, maar neem als onwetende beginner – die een onderhoudsvriendelijke plant wil – niet meteen een bonsai boom. Leidt tot teleurstelling.

Cactus soorten en vetplanten zijn bijvoorbeeld lekker makkelijk voor de beginner. Als je een keertje een vakantietje neemt en de planten vergeet, leven ze nog wanneer je terugkomt. Wil je toch liever een wat grotere plant? De kamerpalm is dan een uitstekende onderhoudsvriendelijke keuze. Als je zorgt dat de grond waar de plant in staat altijd een beetje vochtig is, gaat het meestal goed.

Welke kamerplanten vind je het mooist?