hoe start je een webshop

Hoe weet je of een webshop betrouwbaar is?

Er is eindeloos veel leuks te koop, vooral online. De leuke suggesties, producten en ads vliegen je om de oren op social media! Zie de verleiding dan maar eens te weerstaan. Ben je toch om? Dan wil je wel zeker weten dat je een authentiek product bij een betrouwbare webshop bestelt! Daar help ik je graag bij. Wil je weten of een webshop betrouwbaar is? Let dan op de volgende punten.

Laat je niet verleiden door alleen de lay-out

Het is tegenwoordig niet zo moeilijk om je website een mooie lay-out te geven. Dat geldt helaas ook voor de eigenaar van een onbetrouwbare website. Een strak design zegt dus niet per se iets over de betrouwbaarheid.

Let ook op bepaalde details die een webshop betrouwbaar laten lijken. Icoontjes van bepaalde bekende betaalmiddelen kun je eenvoudig kopiëren en op je website gooien. Sterker nog, het betaalmiddel kan wel betrouwbaar zijn, maar als de producten niet authentiek zijn of überhaupt niet verzonden worden, heb je er alsnog weinig aan. Kijk dus altijd verder!

Is een webshop betrouwbaar? Kijk realistisch naar prijzen

20% korting is een prima deal, maar 70% korting op een ontzettend populair product waar je normaal gesproken al moeilijk aan komt…? Dat is al een stuk minder realistisch. Vooral als het gaat om de bestsellers van een merk, moet je geen gigantische kortingen verwachten. Gaat het om een tijdelijk product dat niet zo goed verkoopt? Dan worden er nog wel eens hogere kortingen gegeven om van restpartijen af te komen.

Is een webshop betrouwbaar? Bekijk reviews

Reviews vertellen je écht heel veel. Je leest in reviews hoe het zit met de verzendtijden, of de producten meestal echt zijn, hoe het zit met de klantenservice en nog veel meer. Reviews opzoeken kost slechts een minuutje van je tijd en kan je een hoop leed besparen.

Van grote ketens weten we allemaal wel zo ongeveer dat het betrouwbaar is. Kom je op minder bekende websites terecht? Dan kan dat een beetje tricky voelen.

Neem als voorbeeld Beautinow.nl en Superdrogist.com. De deals zien er leuk uit, maar je hebt er nog niet eerder besteld. Na wat rondvragen in je omgeving blijken anderen het ook niet echt te weten.

Een goede deal laten liggen is zonde, maar het zou extra zonde zijn als er iets mis gaat met jouw aankoop. Dan zoek je dus gewoon even naar Beautinow.nl reviews of Superdrogist.com reviews. Dit werkt uiteraard voor elke webshop naar wens. Het is trouwens ook geen overbodige luxe om op meerdere review websites te kijken.

Check de verzendtijden

Check altijd de levertijden van een webshop voordat je iets koopt. Het hoeft niet om oplichting te gaan, maar misschien heb je andere verwachtingen. Het kan bijvoorbeeld om dropshipping gaan. Je kunt dan vaak hetzelfde product goedkoper van een website zoals AliExpress bestellen.

Is de levertijd 1-4 weken? Kijk dan even snel op Aliexpress of je daar toevallig exact hetzelfde product tegenkomt. Als dat het geval is, is het daar meestal veel goedkoper en doet de webshop waarschijnlijk aan dropshipping. De functie om met een foto te zoeken is daar enorm handig voor!

Er zijn natuurlijk ook uitzonderingen: sommige producten kun je bijvoorbeeld uitsluitend uit Amerika bestellen. Dan is het niet zo gek dat daar langere verzendtijden bij horen. Let er dan wel goed op dat je altijd naar de originele website van het merk gaat.

Let op details

Let alsjeblieft steengoed op details. Soms is een website gemaakt om 100% op de originele website te lijken, maar zit er nét een letter of een streepje anders in de URL. Klik niet te snel door via social media; zoek het even op in Google of vraag het desnoods op social media.

Hoe schat jij in of een webshop betrouwbaar is?