rode bralette

Praktische ondergoed tips: lingerie voor de zomer die lekker zit én er leuk uitziet!

In de zomer ontkomen we helaas niet aan schurende dijen, extra zweten en dragen we graag zo dun mogelijke stofjes die lekker zitten. Daar zitten ook wel eens kledingstukken bij die moeilijk combineren met een zichtbare BH – die overigens ook niet altijd even lekker zit. Kan het ook anders? Yes! Voor een comfortabele én fancy zomer deel ik mijn ondergoed en lingerie tips.

Bralettes & BH’s zonder beugel

De klassieke BH met beugel geeft lekker veel ondersteuning en een mooie vorm, maar in het heetste seizoen van het jaar is er ook een nadeel: meestal is de stof dik en zitten ze niet al te comfortabel. Geplak en gezweet willen we juist niet hebben. We gaan voor vrije boobies die adem kunnen halen! Of je nou voor sexy lingerie of juist een praktische, luchtige oplossing gaat: BH’s zonder beugel en bralettes zijn je nieuwe vrienden.

Heb je net als ik een grote cupmaat met een kleinere omvang, dan is een fijne bralette vinden een lastig klusje. In dat geval is het handig om van tevoren te checken of de bralette wel gewoon stof heeft om de dames te ondersteunen. Kun je die niet vinden of wil je meer support dan een topje jou kan bieden, dan is een BH zonder beugel in een dun stofje de oplossing! Wil je geen zichtbare tepels? Tepelstickers klaren het klusje zonder dat je een dikke, voorgevormde BH aan hoeft.

bralette en hakken

Body’s

Een body die goed past hoeft geen BH onder! Doordat body’s een nauw aansluitende fitting hebben, geven ze automatisch wat support aan de ladies. Dat scheelt weer een extra laagje kleding. Je vindt body’s in allerlei stijlen en soorten: van casual en basic modellen tot een spicy body.

Nog een tip van het huis: ga voor een body met knoopjes. Vooral als je een jumpsuit aantrekt. Voorkomt dat je voor een toiletbezoekje volledig uit de kleren moet.

Strapless én open rug?

Een leuk off-shoulder jurkje met een diep uitgesneden rug combineer je lastig met gewone BH’s. Plakbeha’s en hittegolven gaan ook niet zo goed samen. Dé oplossing: een stapless BH met strass steentjes als rugbandjes! Dit prachtige exemplaar van LASCANA is het perfecte voorbeeld. Je ziet de rugbandjes zitten, maar nu is dat helemaal niet erg. Sterker nog, in dit geval is het juist de eyecatcher.

bh voor open rug

Fietsbroekje onder je jurk

In de zomer wil je graag een lekker luchtig jurkje aan, maar we kijken niet bepaald uit naar schurende dijen. Panty’s zitten ook niet altijd even fijn en die beentjes mogen gezien worden!

Mijn tip: draag een fietsbroekje onder je jurkje. Ik heb het dan niet over zo’n korte legging, maar sportbroekje van een lycra-achtige stof. Ook die zijn in neutrale kleuren te vinden en de stof is een stuk comfortabeler en ademt meer. Die gewone korte broekjes willen helaas wel eens alsnog gaan schuren.

Wat draag jij het liefst in de zomer?