alternatief papieren rietjes

4 Alternatieven voor die vieze, papieren rietjes

Waarom zitten papieren rietjes soms in een plastic verpakking? Verder zijn ze niet lekker, en ook zeker niet praktisch. Wél beter voor het milieu. Papieren rietjes mogen dan wel een positief idee zijn, in de praktijk pakt het maar onhandig uit. Daarom deel ik vandaag 3 alternatieven voor papieren rietjes die je een vieze brei van zacht papier in je mond besparen.

Metalen rietjes

Eerder had ik in elke handtas een paar plastic rietjes zitten, maar tegenwoordig heb ik die ingeruild voor een fluwelen zakje met prachtige, RVS rietjes met een regenboog afwerking. Het setje kostte me maar een paar euro op AliExpress en er zit zelfs een handig borsteltje bij om de binnenkant mee schoon te maken!

Ik vind ze ontzettend fijn drinken, zonder gekke bijsmaak. Het enige waar je op moet letten: op deze rietjes kauwen is absoluut geen aanrader. Vinden je tandjes niet zo fijn.

Glazen rietjes?

Ik weet dat er glazen rietjes zijn en ik heb ze ook wel eens geprobeerd. Rietjes van glas drinken fijn, maar je ziet de bui waarschijnlijk al hangen: ze zijn breekbaar. Daarom durf ik het niet aan om ze te halen; ik wil niet dat mijn rietje verandert in een moordwapen omdat ik weer eens op m’n tas ging zitten.

Ben je een stuk voorzichtiger dan ik of heb je een brillenkoker-maar-dan-voor-glazen-rietjes gevonden, dan zijn glazen rietjes een best oké optie.

alternatief papieren plastic rietjes

Een glas of fles met ingebouwd rietje

Je kan drinken natuurlijk ook gewoon meenemen in een flesje of mason jar waar al een rietje in zit. Bij Starbucks bespaar je zelfs een paar stuivers als je je eigen beker of fles meeneemt. Als meer ketens dat idee over zouden nemen, denk ik dat er een stuk meer mensen met eigen bekers en flessen op komen dagen. Nog een extra pluspunt: je weet zeker waar die beker en dat rietje allemaal geweest zijn.

Letterlijke RIETjes

Ik heb het over rietjes van riet! Ze hebben alle voordelen van plastic wegwerp rietjes en geven ongeveer dezelfde drink-ervaring. Het enige nadeel: ze zijn niet herbruikbaar en daardoor aan de dure kant. Als je er eentje meeneemt naar een feestje haalt die het einde van de avond wel, maar daarna moet ‘ie toch echt de prullenbak in. Als je dat niet erg vindt, is dit een fijn alternatief voor papieren rietjes én plastic rietjes!

Welke rietjes vind jij het fijnste alternatief?