alternatief papieren rietjes

4 Alternatieven voor die vieze, papieren rietjes

Waarom zitten papieren rietjes soms in een plastic verpakking? Verder zijn ze niet lekker, en ook zeker niet praktisch. Wél beter voor het milieu. Papieren rietjes mogen dan wel een positief idee zijn, in de praktijk pakt het maar onhandig uit. Daarom deel ik vandaag 3 alternatieven voor papieren rietjes die je een vieze brei van zacht papier in je mond besparen.

Metalen rietjes

Eerder had ik in elke handtas een paar plastic rietjes zitten, maar tegenwoordig heb ik die ingeruild voor een fluwelen zakje met prachtige, RVS rietjes met een regenboog afwerking. Het setje kostte me maar een paar euro op AliExpress en er zit zelfs een handig borsteltje bij om de binnenkant mee schoon te maken!

Ik vind ze ontzettend fijn drinken, zonder gekke bijsmaak. Het enige waar je op moet letten: op deze rietjes kauwen is absoluut geen aanrader. Vinden je tandjes niet zo fijn.

Glazen rietjes?

Ik weet dat er glazen rietjes zijn en ik heb ze ook wel eens geprobeerd. Rietjes van glas drinken fijn, maar je ziet de bui waarschijnlijk al hangen: ze zijn breekbaar. Daarom durf ik het niet aan om ze te halen; ik wil niet dat mijn rietje verandert in een moordwapen omdat ik weer eens op m’n tas ging zitten.

Ben je een stuk voorzichtiger dan ik of heb je een brillenkoker-maar-dan-voor-glazen-rietjes gevonden, dan zijn glazen rietjes een best oké optie.

alternatief papieren plastic rietjes

Een glas of fles met ingebouwd rietje

Je kan drinken natuurlijk ook gewoon meenemen in een flesje of mason jar waar al een rietje in zit. Bij Starbucks bespaar je zelfs een paar stuivers als je je eigen beker of fles meeneemt. Als meer ketens dat idee over zouden nemen, denk ik dat er een stuk meer mensen met eigen bekers en flessen op komen dagen. Nog een extra pluspunt: je weet zeker waar die beker en dat rietje allemaal geweest zijn.

Letterlijke RIETjes

Ik heb het over rietjes van riet! Ze hebben alle voordelen van plastic wegwerp rietjes en geven ongeveer dezelfde drink-ervaring. Het enige nadeel: ze zijn niet herbruikbaar en daardoor aan de dure kant. Als je er eentje meeneemt naar een feestje haalt die het einde van de avond wel, maar daarna moet ‘ie toch echt de prullenbak in. Als je dat niet erg vindt, is dit een fijn alternatief voor papieren rietjes én plastic rietjes!

Welke rietjes vind jij het fijnste alternatief?

Posts created 907

4 gedachten over “4 Alternatieven voor die vieze, papieren rietjes

  1. Papieren rietjes zijn vreselijk. Alles aan de drinkpakjes is plastic, behalve het rietje.. Als mensen gewoon hun rommel netjes weg zouden gooien.

  2. Ik houd het nog steeds bij plastic rietjes. En gebruik nog ateeda plastic rietjes. Papieren rietjes komen er niet eens in. Voorbeeld bij de mc donalds. Het rietje is van papier maar de dekseltje van plastic. Nadeel aan papieren rietje is dat het naar 5 min veranderd in papier maché. Vooral bij milkshake houden ze het niet tot die op is. Dan nog maar te zwijgen over kinderen die erop kauwen en een propje papier in hun keel hebben zitten. Jaa wat is dat vragen ze dan? Wie eet er nou papier.. uhh correctie dat was uw rietje! Nee joh voor mij alleen plastic rietjes en die kun je gewoon op Ali Express bestellen. Rvs ja dat smaakt naar metaal, zit niet fijn om je mond. Dan kan je net zo goed de rvs buisje pakken van je toilet wc papier hanger. Is het zelfde alleen dan korter. Glazen rietjes vind ik gevaarlijk. Bijt je erop of zet je wat kracht op het rietje met je lippen heb je je lip open hangen want ze zijn net zo dik als een fluitje (bierglas) en mamboe rietjes zijn dan de beste alternatief als ik zou kiezen maar veel te duur voor eenmalig gebruik. Dus vandaar gewoon lekker plastic rietjes. In 2023 verdwijnen ook plastic bekertjes net als plastic borden en bestek. Dus in slaan met plastic bekertjes nu het nog kan. Wordt ook papier. En op het station gaan ze je geen koffie meer in bekertjes geven maar je moet zrlf een beker mee nemen. Want er wordt zo’n 500 duizend papieren bekertjes per dag weg gegooit en dus ook slecht voor het milieu en bla bla. Ben je gewend aan plastic.. ali express doet wonderen

  3. Ps.. als plastic rietjes zo gevaarlijk waren dan waren ze niet 142 jaar in gebruik geweest. Er is nooot iemand ziek of aan overledeb omtrent de plastic. Drinken zit toch ook in een plastic fles ?! Is toch het zelfde.. de fles is dan een mega rietje waar het vloeistof in zit dus ik die het verschil niet tussen drinken in een plastic fles en drinken door een plastic rietje. Dan moet de flessen ook maar van papier gemaakt worden want de logica klopt gewoon niet. Afgezoen vam dat. Ben nooit ziek geweest van een plastic rietje en ook geen smaak verlies gehad. Allemaal fabeltjes om een reden voor een verbod te bedenken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven