lente make-up

Lente make-up tips & hacks voor een frisse look!

Bij de lente passen lichte, fris en fruitige make-up looks. Dat komt mooi uit, want sinds de lockdownparade is dat eigenlijk het type make-up look waar ik het liefst voor ga. Om jezelf een extra frisse, liftende en stralende look te geven staan hier lente make-up tips en hacks!

Natuurlijke wenkbrauwen

Fluffy soap brows zijn op dit moment de grootste wenkbrauwtrend. Ze geven je wenkbrauwen een volle look met een natuurlijke uitstraling, maar er zijn meer manieren om je wenkbrauwen natuurlijk in te vullen – die minder tijd en producten kosten.

Mijn favoriet is de eyebrow pen. Steeds meer make-up merken brengen eyebrow pens en het lijken op eyeliner pennetjes, maar dan in allerlei wenkbrauwtinten.

Met een eyebrow pen teken je makkelijk hair strokes, oftewel extra wenkbrauwhaartjes. Je geeft je wenkies zo net dat beetje extra, met een naturel uitstraling!

Een lichte basis: foundation of BB cream?

Of een foundation of BB cream de betere keuze voor jou is, hangt af van je huidtype en wensen. Als je een vette huid hebt, is een licht dekkende, matterende foundation waarschijnlijk fijner: een BB cream krijg je wat lastiger mat en helaas ga je dan sneller glimmen.

Heb je weinig tot geen last van een vette huid en wil je een klein beetje naturel dekking? Dan is de BB crème natuurlijk je beste vriend.

lente makeup

Makkelijke, frisse ooglook

Wat de ooglooks betreft gaan we voor gemak met een mono-lookje! Je hoeft bij een natuurlijke look eigenlijk niet per se oogschaduw te dragen, maar ik vind zelf dat het net wat levendiger staat.

Gebruik één matte oogschaduw in een lichte tot een middelmatig donkere kleur. Als je voor nude gaat kies je een middenbruine tint, maar lekker vrolijk roze kan natuurlijk ook!

Extra hack: je geeft het gebied rond je ogen optisch een lift door een nude bruine oogschaduw (je contour kleur bijvoorbeeld) in de vorm van eyeliner omhoog te blenden.

Zo geeft blush een liftend effect

Waar en hoe je blush plaatst heeft veel invloed op het resultaat van je look. Door je blush hoger te plaatsen en over je jukbeenderen heen te blenden, geef je een liftend effect!

Je hoeft niet van mij aan te nemen: deze Youtube’er maakte er een kort maar krachtige video over, waar je hieronder op kan klikken.

Nude lipstick & gloss

Een frisse, naturel look maak je af met een leuke lipkleur! Een nude lippenstift ligt voor de hand, maar je kunt de look ook wat extra’s geven als je daar zin in hebt. Wat dacht je van een roze lippenstift, een clear gloss of juist een gloss met glitters? De leuke opties zijn eindeloos!

Wat voor type make-up look draag jij het liefst?