ondergoed om je figuur beter uit te laten komen

Tips: zo laat je je figuur het mooist uitkomen met ondergoed!

We hebben allemaal weer andere shapes en curves. Met kleding kun je je lijf op verschillende manieren benadrukken, maar de juiste keuzes in ondergoed leggen de basis. Lees hier hoe je jouw figuur op z’n mooist benadrukt met ondergoed.

Naadloos ondergoed onder strakke kleding

Vooral onder strakke kleding gebeurt het nog wel eens dat lijntjes en naden van je ondergoed zichtbaar zijn. Dat betekent lang niet altijd dat je ondergoed te strak is, maar naadloos ondergoed is in dit geval wel dé uitkomst.

De stof is lekker dun en heeft geen draadjes en naden – en door strakke kledingstukken heen valt er dus ook niks opmerkelijks te zien.

Hip dips? High waist ondergoed!

Heb je -net als ik en vele anderen- hip dips? Dat zijn die kuiltjes bij je heupen. Mijn advies is om dan te mikken op ondergoed met een hoge taille. Slips met een lage taille vallen vaak precies in de hip hips, waardoor het kan lijken alsof het elastiek de hip dips nog dieper maakt. Ondergoed met een hoge taille valt er netjes boven.

Of je nou graag een boxer, string of eenvoudige slips draagt, maakt in dit geval niet uit.

Van high waist ondergoed verdwijnen je hip dips niet opeens, maar het wordt ook niet zo benadrukt. Wil je dat je hip dips verdwijnen als sneeuw voor de zon? Dan gaan we een stapje verder en kijk je naar shapewear.

ondergoed om je figuur beter uit te laten komen

Shapewear voor een zandloperfiguur

Verstop je lichaam niet, maar benadruk je mooie punten! Shapewear helpt je daar een extra handje bij en LASCANA heeft toevallig een mooi assortiment van corrigerend ondergoed. Let er wel op dat de shapewear die je kiest bij jouw figuur en wensen past. Daarom heb ik wat extra shapewear tips voor je opgesomd:

  • Koop shapewear altijd in je eigen maat. Als je corrigerend ondergoed te klein koopt, gaat het knellen in plaats van vormen, wat minder flatterend staat. En ook niet zo lekker zit.
  • Kies shapewear dat alleen het gebied dat je wil shapen bedekt. Wil je bijvoorbeeld alleen je heupen wat strakker vormen, dan is een hoge shapewear slip voldoende. Een compleet broekje is dan niet nodig.
  • Kijk ook naar het kledingstuk dat je eroverheen draagt. Voor jurkjes zijn er bijvoorbeeld ook corrigerende onderrokjes! Dat gaat meestal beter samen dan een broekje-jurkje combi.

Bh’s voor elk figuur

We hebben het nu vooral over slips en broekjes gehad, maar de BH’s komen ook aan de beurt. Die zijn er namelijk ook voor verschillende figuren en vormen!

De push up BH -to flaunt what you have- kennen we allemaal wel. Als je juist flinkere borsten hebt en niet wil dat die in het middelpunt van de belangstelling staan, zijn er ook opties, zoals de minimizer BH.

Wil je een diep uitgesneden top dragen? Overweeg dan een bralette of misschien zelfs helemaal geen BH, als je je daar comfortabel bij voelt. De ondersteuning is minder, maar je borsten worden letterlijk niet meer zo naar voren of boven geduwd. Boob tape kan ook een uitkomst zijn!

Naar mijn ervaring kom je met al deze tips al een heel eind, maar als je graag nog wat extra advies wil, heeft LASCANA een toffe gids met uitgebreid figuuradvies op het gebied van lingerie.

Welk deel van jouw lichaam vind jij het mooist?