Humble & crumble cookies review

Humble & Crumble review: feestdagen editie!

2020 was niet het allerbeste jaar, en dat geldt helaas ook voor de feestdagen. Toch waren er lichtpuntjes, zoals de aankomst van zoete, ambachtelijke koeken van Humble & Crumble op de deurmat – waar een ieder van gaat watertanden.

Ik schreef al eerder een Humble & Crumble cookies review; dat is alweer een tijdje geleden. In deze review frissen we het geheugen én de smaakpapillen op: zijn ook deze koeken weer om kwijlend en kauwend bij weg te dromen?

Over de Humble & Crumble cookies: zijn ze nu anders?

De vorige keer dat ik de eer had om Humble & Crumble koeken tot me te nemen (lees: weg te schranzen) was de zoetekauw in mij erg bevredigd. Ondertussen is de receptuur een beetje aangepast.

De smaak was wat mij betreft vanaf het eerste moment al meer dan goed, en de kwaliteit van de koeken is nog steeds het culinaire hoogstandje waar ik op hoopte. Het voornaamste verschil dat ik opmerk zit meer in de vorm. De koeken zien er voor het afbakken iets steviger en ronder uit. Ik vermoed dat deze vorm en stevigheid ervoor zorgt dat de vulling van de koeken niet meer uit kan lopen.

Puntje nummer 2: dit keer zat er een flyer met bak-en-bewaaradviezen in bij de box. Het is allemaal vrij simpel, maar je moet het ook maar net weten. Goed om er meteen duidelijk bij te hebben dus!

Humble & crumble cookies review

De Humble & Crumble Kerstbox

De smaken die in deze Kerstbox zitten zijn heel andere smaken dan de koeken uit mijn vorige review. Ik kan dus geen side by side comparison doen, maar kan natuurlijk wél uitgebreid vertellen over deze awesome koeken. Ze zien er al meer dan geweldig uit!

De koeken die ik heb ontvangen zijn de X-mass Velvet, Triple Chocolate Covered in Gold, M&M Christmas Birthday cake en ten slotte de Gingerbread. Als piek op de kerstboom ben ik gezegend met een echte Kinder Bueno Chocolade Kerstboom. Ja, wonderen bestaan nog!

Met absolute stip op nummer één zet ik de Triple Chocolate Covered in Gold. Het is alsof Sjakie’s Chocoladefabriek opnieuw wordt geboren in je mond. De Bueno Kerstboom komt ook heel hoog, maar is technisch gezien geen koek. Toch verdient deze lekkernij een erepositie in de Humble & Crumble divisie. Een echte topspeler, die na de kerstdagen in reep-vorm (in plaats van kerstboom-vorm) verkrijgbaar is.

Humble & crumble cookies review

Wat vind ik van de Humble & Crumble Holiday Cookies?

Sorry dat ik het niet spannend heb kunnen maken jongens, maar het is gewoon weer geweldig lekker. Dat geldt voor alle koeken die ik tot nu toe van Humble & Crumble heb geproefd. Ik wil NOOIT meer iemand de uitdrukking ‘koekenbakker’ in negatieve zin horen gebruiken, want Humble & Crumble heeft het tot een award waardige topambacht verheven.

Nadat ik verder op de site van Humble & Crumble heb gespiekt, is mijn lijstje met goede voornemens voor het nieuwe jaar alweer aangevuld met Crème Brûlee, Brownella en Kinder Maxi koeken.

Veeg je daar nou wat kwijl van je toetsenbord? Maakt allemaal niet uit; het hoort er een beetje bij. Elke zaterdag om 20:00 gaan de pre-orders bij Humnle & Crumble in de online verkoop. Als zelfverklaard opperhoofd zoetekauw kan ik zeggen dat je er geen spijt van zal krijgen!

Welke Humble & Crumble koek lijkt jou het lekkerst?