waar koop je echte olaplex

Hoe herken je neppe Olaplex en waar koop je originele Olaplex?

Olaplex is een geliefd goedje, zowel hier in huis als bij het bredere publiek. Het probleem met luxe, geliefde producten zoals Olaplex? Namaak. Als je Olaplex graag online wilt bestellen, is het vanuit je stoel achter het scherm moeilijk te ruiken of deze Olaplex wel origineel is. Daarom deel ik in deze blog hoe je neppe en echte Olaplex onderscheidt, én waar je zekersteweten originele Olaplex kunt kopen.

Neppe en echte Olaplex herkennen

Hoe weet je of Olaplex nep op echt is? Het is niet een waterdicht systeem, maar daar zijn wel manieren voor. Laten we beginnen met observatie. Olaplex producten hebben een kenmerkende geur en een gladde structuur. Zie je klonten zitten of is het waterig? De Olaplex shampoo is wat dunner, maar geen enkel Olaplex product is waterig of heeft gekke klonten.

De QR codes op Olaplex producten

Er gaat een gerucht rond dat Olaplex producten waarvan de QR code doorgekrast is, nep zijn. De waarheid ligt in het midden. Één ding staat vast: als de QR code op het Olaplex doorgekrast is, zijn de producten niet via het officiële distributiekanaal ingekocht. Het kan dus zo zijn dat de Olaplex stiekem is doorverkocht, zonder goedkeuring van Olaplex zelf. De stiekeme verkopers krassen de QR codes dan door, zodat Olaplex niet kan achterhalen wie de producten illegaal doorverkoopt.

Als de QR codes zijn doorgekrast of weggehaald, zijn de producten dus niet met toestemming van Olaplex bij de verkoper terecht gekomen. Dat hoeft aan de andere kant niet te betekenen dat het product nep is. Het kan wel, maar hoeft niet per se.

Waar koop je originele Olaplex?

Als je Olaplex koopt bij een (web)winkel die bij het officiële distributiekanaal van Olaplex hoort, weet je zeker dat het allemaal origineel is. Sterker nog, tegenwoordig kun je het ook direct bij Olaplex zelf kopen, in de shop op Olaplex.nl.

Olaplex werkt in Nederland verder samen met de volgende geautoriseerde retailers:

  • JohnBeerens.com
  • Verbeterhaar.nl
  • Kapperskorting.com
  • Haarshop.nl
  • De Bijenkorf

Is Olaplex op Bol.com echt of nep?

Olaplex verkoopt niet op Bol.com en heeft ook geen distributieovereenkomst of iets dergelijks met ze. Als je Olaplex op Bol.com tegenkomt, is het waarschijnlijk van een particuliere verkoper en is het product in ieder geval niet via officiële wegen ingekocht. Het kan dus nep zijn.

Hoe kom jij aan deze informatie?

Misschien vraag je je af hoe een random blogger aan deze informatie komt – en of dat wel betrouwbaar is. Dat is niet heel ingewikkeld: ik heb contact opgenomen en informatie gekregen van de persafdeling van New Flag Benelux, die de distributie van o.a. Olaplex in de Benelux regelt. Officiële en betrouwbare kanalen dus.

Heb jij wel eens getwijfeld of jouw Olaplex producten nep of echt zijn?

Posts created 839

6 gedachten over “Hoe herken je neppe Olaplex en waar koop je originele Olaplex?

  1. Heyheyy! Ik heb net een olaplex set besteld op JohnBeerens.com en ik zie net dat er mensen erg ontevreden zijn en ze twijfelen of het wel écht is… Ik ben nu echt aan het twijfelen of ik mijn bestelling zou annuleren of niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven