waar koop je echte olaplex

Hoe herken je neppe Olaplex en waar koop je originele Olaplex?

Olaplex is een geliefd goedje, zowel hier in huis als bij het bredere publiek. Het probleem met luxe, geliefde producten zoals Olaplex? Namaak. Als je Olaplex graag online wilt bestellen, is het vanuit je stoel achter het scherm moeilijk te ruiken of deze Olaplex wel origineel is. Daarom deel ik in deze blog hoe je neppe en echte Olaplex onderscheidt, én waar je zekersteweten originele Olaplex kunt kopen.

Neppe en echte Olaplex herkennen

Hoe weet je of Olaplex nep op echt is? Het is niet een waterdicht systeem, maar daar zijn wel manieren voor. Laten we beginnen met observatie. Olaplex producten hebben een kenmerkende geur en een gladde structuur. Zie je klonten zitten of is het waterig? De Olaplex shampoo is wat dunner, maar geen enkel Olaplex product is waterig of heeft gekke klonten.

De QR codes op Olaplex producten

Er gaat een gerucht rond dat Olaplex producten waarvan de QR code doorgekrast is, nep zijn. De waarheid ligt in het midden. Één ding staat vast: als de QR code op het Olaplex doorgekrast is, zijn de producten niet via het officiële distributiekanaal ingekocht. Het kan dus zo zijn dat de Olaplex stiekem is doorverkocht, zonder goedkeuring van Olaplex zelf. De stiekeme verkopers krassen de QR codes dan door, zodat Olaplex niet kan achterhalen wie de producten illegaal doorverkoopt.

Als de QR codes zijn doorgekrast of weggehaald, zijn de producten dus niet met toestemming van Olaplex bij de verkoper terecht gekomen. Dat hoeft aan de andere kant niet te betekenen dat het product nep is. Het kan wel, maar hoeft niet per se.

Waar koop je originele Olaplex?

Als je Olaplex koopt bij een (web)winkel die bij het officiële distributiekanaal van Olaplex hoort, weet je zeker dat het allemaal origineel is. Sterker nog, tegenwoordig kun je het ook direct bij Olaplex zelf kopen, in de shop op Olaplex.nl.

Olaplex werkt in Nederland verder samen met de volgende geautoriseerde retailers:

 • JohnBeerens.com
 • Verbeterhaar.nl
 • Kapperskorting.com
 • Haarshop.nl
 • De Bijenkorf
 • Haarfashion.nl

Disclaimer: ik update dit artikel als ik nieuwe informatie krijg, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat Olaplex met nieuwe geautoriseerde retailers is gaan werken en ik daar niet van op de hoogte ben. Als een webshop niet in dit lijstje staat, betekent dat dus niet automatisch dat hun Olaplex nep is. Heb je twijfels? Neem dan contact op met de webshop, New Flag Benelux of laat een reactie achter.

Ben je een geautoriseerde retailer en sta je er niet tussen? Stuur me dan even een berichtje of laat een reactie achter.

Is Olaplex op Bol.com echt of nep?

Olaplex verkoopt niet op Bol.com en heeft ook geen distributieovereenkomst of iets dergelijks met ze. Als je Olaplex op Bol.com tegenkomt, is het waarschijnlijk van een particuliere verkoper en is het product in ieder geval niet via officiële wegen ingekocht. Het kan dus nep zijn.

Hoe kom jij aan deze informatie?

Misschien vraag je je af hoe een random blogger aan deze informatie komt – en of dat wel betrouwbaar is. Dat is niet heel ingewikkeld: ik heb contact opgenomen en informatie gekregen van de persafdeling van New Flag Benelux, die de distributie van o.a. Olaplex in de Benelux regelt. Officiële en betrouwbare kanalen dus.

Heb jij wel eens getwijfeld of jouw Olaplex producten nep of echt zijn?

Posts created 891

35 gedachten over “Hoe herken je neppe Olaplex en waar koop je originele Olaplex?

  1. Hoi hoi goed artikel!
   Weet je toevallig of superwinkel.nl de originele heeft. Wil namelijk de Salon intro kit aanschaffen. Maar vind hem best prijzig. Mvg Lisanne

   1. Ik heb hier olaplex gekocht maar dit is niet de echte Olaplex. Helaas een grote fles shampoo gekocht voor ongeveer 100euro. Zelf geven ze aan dat dit echt is, grote partij opkopen en daarom een goedkope prijs aanbieden.
    maar dit klopt zeker niet. Ik gebruik al jaren olaplex via de kapper. Olaplex zelf, is een onprettig contactpersoon die zich er te makkelijk van af maakt. De verkooppunten op zijn website klopt niet, is niet volledig.

 1. Heyheyy! Ik heb net een olaplex set besteld op JohnBeerens.com en ik zie net dat er mensen erg ontevreden zijn en ze twijfelen of het wel écht is… Ik ben nu echt aan het twijfelen of ik mijn bestelling zou annuleren of niet.

   1. Dat denk ik persoonlijk wel! Cult Beauty is een Britse website, dus de kans is groot dat het via de UK distributiekanalen van Olaplex verloopt.

 2. Hoi,
  Ik kreeg je blog doorgestuurd via een klant, met de vraag of mijn producten wel origineel zijn, aangezien ik niet word vermeld in jou blog. De informatie over officiële kanalen is niet up to date, aangezien ik via new flag inkoop en denk nog veel meer salons met mij en dit ook via hun webshop verkopen.

  Met vriendelijke groet
  Alice smits
  http://Www.haarfashion.nl

  1. Bedankt voor je reactie! Ik heb het artikel een update gegeven met Haarfashion in het lijstje en een extra disclaimer.

   1. Hoi! Ik heb vier producten van Olaplex besteld bij lookfantastic en ik vraag me af of mijn producten wel echt zijn. Zag je blog hierover namelijk. Zou je mij hier antwoord op kunnen geven?

    Vriendelijke groet,

    Esen

    1. Lookfantastic is van origine een bedrijf uit de UK, het zou dus goed kunnen dat ze via het Verenigd Koninkrijk Olaplex inkopen via de officiële kanalen. Ik kan dat alleen niet garanderen. Heb je contact opgenomen met Lookfantastic zelf?

  2. Ik heb het bij LYKO besteld. Ik ga nu ook tweifelen. Het was voor twee flessje 46. Euro. De Q code is niet doorgestreept en zie verder geen klonten erin. Ik zit te denken om het anders terug te sturen en bij de originele site te bestellen.

 3. Hallo, ik heb vier producten gekocht van olaplex bij LOOKFANTASTIC. Ik zie het niet in het rijtje staan van waar het verkocht zou moeten worden. Zijn mijn producten echt?

 4. Ik heb de producten gekocht bij hairfair. Nu zie ik dat het etiket anders is. Hier staat erop bij de no5
  Repairs, strengthens, & nourishes all hair types
  En bij olaplex op de site staat op de no5
  Repairs, strengthens & hydrates all hair types.
  🤔.

  Ik ga maar eens een mail sturen.

  1. hey hoy

   Heb je ondertussen al een antwoord of de producten van olaplex die verkocht worden door hairfair.nl echt zijn? IK heb namelijk ook een bestelling geplaatst en maak mij nu een beetje zorgen.

 5. Ik heb een set van olaplex besteld bij lookfantastic. Nu twijfel ik of het echt is omdat de structuur toch anders is dan mijn vorige set (die had ik van bol.com) dus daar kan het ook aan liggen

 6. Bedankt dat je ons ook noemt (verbeterhaar.nl). Het is lastig om de competitie aan te gaan met webshops die OLAPLEX uit het buitenland halen waarvan de producten vaak niet echt zijn. Als eigenaar van Verbeterhaar.nl vind ik het ontzettend belangrijk dat onze klanten zeker weten dat ze uitsluitend echte OLAPLEX producten kopen.

 7. Hi!

  Kan ik na deze reactie van lookfantastic er vanuit gaan dat ze originele producten verkopen, of niet:

  Je oorspronkelijke vraag was:

  Beste Lookfantastic, Ik heb een vraag over de olaplex producten die u verkoopt. Kunt u mij vertellen of u de originele olaplex producten verkoopt en dit ook aantonen? Helaas is er veel namaak op de markt en ik wil graag de originele producten. Alvast bedankt! Met vriendelijke groet, Rianne Smit

  Een medewerker van ons Klantenservice Team heeft je verzoek bekeken en we kunnen je het volgende melden:

  Beste Rianne , Bedankt dat u contact heeft opgenomen met ons. Ik ben blij u te kunnen vertellen dat we originele producten hebben 🙂 Als u verder nog vragen hebt, neem dan contact met ons op en iemand van ons team zal u graag verder helpen. Met vriendelijke groet, Maksym lookfantastic Klantenservice

 8. Ik ga nu dus ook enorm twijfelen.. 😔 Ik heb Olaplex besteld via de website Notino. De artikelen hebben wel een QR code, maar wanneer ik het scan schijnt er geen website of dergelijke. Heb ik dan te maken met niet originele producten?🥹

  Grts

  1. Hoi scherp, Dat heb ik dus ook 😬. Ben je al iets wijzer? Ik denk er anders over om het te retourneren naar Notino.

   1. Notino heb ik toevallig persoonlijke ervaring mee, sterker nog, heb daar meerdere keren Olaplex gekocht. Komt uit andere EU-landen en is origineel.

 9. Verbeterhaar.nl is nu bono.nl, misschien handig om het lijstje te updaten zodat klanten weten dat zij de echte Olaplex verkopen!

 10. Hoi! Ook ik ga twijfelen qr code werkt en ik kom op de amerikaanse site, maar wel gekocht bij Bono.nl en lees op bol.com veel klanten die aangeven dat het nep olaplex is. Ik heb ze gemaild om bewijs dat zij een distributeur zijn maar geen reactie. Iemand idee? Groetjes Leen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven