koekjes bakken met cookie dough ijs

Koekjes bakken met Cookie Dough ijs? Het kan!

Een bakje Cookie Dough ice cream van bijvoorbeeld mijn grote vrienden Ben & Jerry’s gaat het maagje wel in, maar ik stond er nooit bij stil dat je met die bolletjes koekjesdeeg écht koekjes kan bakken… blijkbaar kan het! Ziehier de resultaten.

Koekjes bakken met het koekjesdeeg uit Cookie Dough ice cream

Soms zit je gewoon een beetje op YouTube door te klikken. Het was weer eens zo’n dag, toen ik uitkwam op het kanaal van Emmamadeinjapan. Ze maakt grappige en interessante video’s, waar ik helemaal fan van ben.

Toen werd mijn oog getrokken naar een wel heel interessant experiment: koekjes bakken met de deegballetjes uit Ben & Jerry’s cookie dough ijs! Ze heeft er wat wonderbaarlijks van gemaakt.

Het experiment

Emma gaat in haar YouTube video zorgvuldig te werk. Ze laat eerst de hele bak cookie dough ice cream een nacht in de koelkast staan. Het ijs is dan gesmolten, maar de cookie dough balletjes blijven wat harder. Met een zeef of vergiet kun je dan makkelijk het ijs van het koekjesdeeg scheiden.

Vervolgens maakt ze één groot koekje van een aantal deegballetjes, en gebruikt ze de rest zoals het is om kleinere koekjes te bakken. Alle koekjes kunnen nu op een bakplaat de oven in.

koekjes bakken met cookie dough ijs

De resultaten: koekjes van het deeg uit Cookie Dough ijs! Het grotere koekje ging wat lastiger, maar de kleine koekjes zijn helemaal perfect gelukt. Ze smaken naar echte chocolate chip cookies met stukjes chocola erin!

Sterker nog, de koekjes die Emma gemaakt heeft zijn zo’n succes dat ze er ice cream sandwiches van maakt. Hiervoor gebruikt ze het ijs waar ze eerder de balletjes koekjesdeeg uit haalde. Zijn ze niet ontzettend schattig?

koekjes bakken met cookie dough ijs

Als je benieuwd bent hoe dit nou allemaal in werking is gegaan: hier is de hele video van Emma.

Kan dit ook met cookie dough ijs van andere merken?

Om maar meteen antwoord te geven op de vraag: ja, dat kan. Het verschilt per ijsmerk hoe dat uitpakt. YouTube’er Raphael Gomes heeft het experiment uitgebreid!

Wist jij dat je koekjes kon bakken van het koekjesdeeg uit Cookie Dough ice cream?