shein betrouwbaar ervaring

Is Shein betrouwbaar? Mijn ervaring in deze Shein review!

Shein is toch wel een bijzondere verschijning in de modewereld. De kleding is goedkoop en ziet er soms een beetje te mooi uit om waar te zijn. Is bestellen bij Shein betrouwbaar? Zijn de levertijden oké en hoe zit het met de kwaliteit? Ik deel mijn ervaring in deze Shein review! Daarbij deel ik nog wat handige tips.

Bestellen bij Shein en levertijden

Ik ga in deze Shein review even uit van mijn ervaring, die bestaat uit 2 bestellingen: eentje door mij en eentje door m’n vriend.

Qua prijzen is het sowieso lekker goedkoop. Dat is geen verrassing. Qua levertijden ligt het gemiddelde rond de twee weken, maar zowel ik als mijn vriend hadden geluk en onze bestellingen lagen na een week al op de deurmat. De bestelling van m’n vriend was in tweeën gesplitst en de pakjes kwamen ongeveer een dag na elkaar binnen.

Ik heb de bestellingen in mijn Instagram stories laten zien. Volg me op Instagram (@matteshimmer) als je het leuk vindt om hauls & geshopte items voorbij te zien komen!

De kleding van Shein & kwaliteit

Ze hebben een gi-gan-tisch assortiment aan leuke dingen. Vaak heb je bij Chinese kleding webshops -of ome AliExpress- dat de kwaliteit in het echt een stuk minder is dan het op de foto leek. Ik ben daarin bij Shein bijna niet teleurgesteld: er was maar 1 truitje die van een wat dunnere stof was dan ik verwacht had. Het is trouwens nog steeds evengoed een leuk ding dat ik fijn bij m’n figuur vind staan, dus hij gaat gedragen worden.

kleding van shein
Tof koeiensetje van Shein.

Moet je bij Shein een maatje groter bestellen?

Het heersende idee is vaak dat de maten van Chinese kledingstukken vaak kleiner uitvallen. Bij Shein zijn ze niet op hun achterhoofd gevallen, en ze spelen dan ook goed in op de Europese markt. Niet alleen qua kleding en stijlen, maar ook wat maten betreft. Je hoeft vaak niet per se een maatje groter te pakken, maar let wel op.

Kies wél een grotere maat als:
– Het gaat om kledingstukken die meestal wel klein uitvallen, zoals blazers en items van een stof die niet meerekt, zoals denim zonder stretch.
– Iedereen in de reviews aangeeft dat het klein uitvalt

Kies geen grotere maat als:
– Het kledingstuk al een oversized fit heeft
– Je zeker weet dat de stof erg rekbaar is
– Je het fijner vindt als een kledingstuk nauwsluitend valt
– Er al in de reviews wordt aangegeven dat het kledingstuk groot uitvalt

kleding van shein kwaliteit
Cropped truitje van Shein.

De gouden tip: lees. reviews.

Ik ben aardig goed geslaagd bij Shein, maar heb wel alleen producten gekocht met 100 of meer reviews, en dan het liefst foto reviews. Ik heb bijvoorbeeld een perfecte bralette (voor mijn lastige BH maten) gevonden, maar ik heb het echt alleen besteld omdat iemand in de reviews precies dezelfde maat als ik had en er zeer tevreden mee was.

Lees dus de reviews en baseer daar je oordeel op. Beoordelingen van anderen zeggen echt een stuk meer dan de productomschrijving en foto’s van Shein zelf.

Hoe zit het met retourneren en klantenservice?

Om maar met de deur in huis te vallen: ik retourneer nooit naar het buitenland, dus ik heb daar bij Shein ook geen ervaring mee. Ik voorkom dat ik iets terug hoef te sturen door bij twijfel iets gewoon niet te kopen, of het aan m’n zusje te geven als het alsnog niet past.

Klantenservice heb ik dus ook geen persoonlijke ervaring mee. Mijn extra tip is dus om even goed het retourbeleid door te nemen én met PayPal of creditcard te betalen. PayPal en creditcardbedrijven beschermen namelijk automatisch je aankoop en gelden als een soort mini-verzekering.

Conclusie: is Shein betrouwbaar?

Wat mij betreft krijgt shoppen bij Shein een go, mits je een slimme consument blijft. Voorkom miskopen door reviews goed door te spitten en houd rekening met het feit dat het uit China komt. Tijdens het hoogtepunt van de corona crisis zijn daardoor bijvoorbeeld de levertijden erg flink opgelopen. Nu is dat weer afgezakt, maar houd rekening met dit soort factoren.

Heb jij wel eens iets bij Shein besteld?

Posts created 907

21 gedachten over “Is Shein betrouwbaar? Mijn ervaring in deze Shein review!

  1. Vraagje heb je er al besteld. ? Ik heb namelijk begin okt besteld en daarna pas de vreselijke recensies gelezen. Nu vandaag kreeg ik ook nog bericht dat er vertraging is met mijn pakket. En het zou pas eind okt geleverd worden. Met vriendelijke groet Linda

  1. Begin oktober 2021 besteld
   Aardig bedrag
   Maar pakket is niet aangekomen
   Nu wacht ik op het terug betaalde aankoop bedrag, nu na 6 dagen nog niet ontvangen

 1. Mijn eerste ervaring met Shein heb je volgens mij al gelezen in mijn shoplog, ik was er ook tevreden over! Inderdaad wel even de reviews checken en de maattabel raadplegen, werkte voor mij goed ?

 2. Alleen muur prints of decoratie zou ik er niet kopen, die drukken ze namelijk gewoon op een blad papier (lijst inclusief)

  1. Ik bestelde altijd bij Shein. Altijd netjes op de hoogte gehouden van de levering. Binnen 4 dagen geleverd ook. Kwaliteit en pasvorm van de kleding waren prima. Nu de laatste twee keer dat ik besteld heb vind ik de kwaliteit en pasvorm een stuk minder. De kleding valt ook veel kleiner uit ineens. Nee ik ben niet ineens heel erg gegroeid 😂 Ik heb nog nooit iets teruggestuurd, daar heb ik dus geen ervaring mee.

 3. Ik heb heel vaak besteld.. En nog maar 1 item moeten retourneren (maat) dit ging ook allemaal heel vlot.. Verder lees ik idd de reviews.. ik ben nog nooit bedrogen uitgekomen.. Ik bestel kleding bakmateriaal. Schilderijen kerstverlichting sieraden.. Kortom vanalles.. Ben een shein-“oholic en ik heb tot nu toe nog alles binnen de 2 weken geleverd gekregen.. Iets anders dan alie of wish.. (waar kleding voor mij voor 80 procent tegenvalt qua kwaliteit)
  Top site top producten en top service. 20 op 10 voor mij

 4. Zopas mijn 3de bestelling ontvangen, kleding
  als het al een min-punt zou zijn de levering duurt een 2 tal weken
  maar dat weet je op voorhand, toch?
  ik ben alvast heel tevreden, en wat voor prijzen, SUPER!!
  niet twijfelen

 5. 1 x besteld. Nooit ontvangen. 5 weken bezig geweest om in contact te komen met de klantenservice. Toen ik uiteindelijk contact had had ik binnen no time mijn geld terug. Maar ik bestel er nooit meer.

  1. Ik al 4 keer veel kleren besteld bij Shein, en ik ben verkocht.. zulke mooie kleren voor geen geld..
   En was echt rap geleverd.
   Ik koop vanaf nu alles bij hun.
   Love Shein!!!!

   1. ik heb nu voor de tweede maal besteld Was heel tevreden goede maat ,enkel de kleur verschild van de foto alles op tijd gelevert zoals beloofd prijs kwaliteit zeer goed ! zeker gee ali expresse!

 6. ik heb shein pas ondekt maar al veel gekocht , en ik ben verbaasd over de goede kwaliteit van de kleding , zelfs mijn man kan er slagen want de maten gaan tot 6 keer xl waar hij hier geen kleding kan vinden in Nederland en daar wel dus zeer fijn .
  en betaalbare prijs en laten we eerlijk al onze kleding komt toch uit China? ook de duurdere merken .
  ik check wel altijd even de reviews , maar tot nu toe kloppen de maten altijd .
  1 keer een truitje gehad waar een naad los was in de mouw een berichtje gestuurd en foto gemaakt dezelfde dag nog antwoord gekregen hoefde het niet terug te sturen en kreeg gelijk mijn geld terug , en heb het truitje laten maken .
  al met al zeer tevreden over shein en heb denk ik al meer dan 60 items gekocht bij shein .
  ik zeg doen .

 7. Ik heb ook al veel besteld, alles op tijd bezorgd, en best snel,
  Ik betaal met Klarna, direct als het binnen is, nog geen probleem ondervonden,
  Vind de prijs/kwaliteit goed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven